Mikor kell megtérni?
Van egy hívő kollégám ,és "állandóan" azt mondja,hogy meg kell térni,Isten szeret,meg ilyesmi.
De én nem érzek Isten felé semmit,és nem nagyon értem amiket mond Jézusról.
Most akkor hogyan térjek meg ha még nem érdekel.A kollégámat se szeretném megbántani avval hogy hagyja már abba, majd később,hátha érdekelni fog.Ilyenkor mi volna a megoldás? Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia!
Kérdezd meg tőle, hogy miből kellene megtérned! Mi az a hibád, ami arra utal, hogy rosszul "működsz". Meg tudja-e mutatni a tévelygésed, ami miatt megtérésre lenne szükséged. Szerintem egy csomó emberrel nincs semmi gond, csak egy feleslegesen keltett, mesterséges bűntudattól menekül.
A megtérés valóban egyszeri esemény és nem keverendő össze a megszentelődéssel.
A megtérést az mutatja ha valaki bűnbánatot tart, megváltoztatja a gondolkodását, és megváltoztatja az életmódját! Addig a bűnnek szánta oda magát, onnan pedig Istent szolgálja még akkor is ha vannak bűnei és hibái amiből Isten kegyelme és az odaszánt élete fogja megtisztitani a megszentelődés útján.
Kedves kérdező Ma kell megtérni, mert a holnap már nem bíztos.
A megtérés egyszerüen Isten felé fordulás teljes szivböl elméből minden erőböl.
Mond, hogy köszönöd az iránymutatást, te magadban ezt feldolgozod. Ha szeretnél erről beszélgetni, akkor munkán kívül megkeresed.
Nem kötelező semmi. Ha te másképp akarsz hitet gyakorolni, akkor tégy úgy. Ez az emberhez tartozik, nem a kollégához. Magadban hiszel (mármint magadban, csendben Istenben), nem a kollégádon keresztül. Már ha a vallásod olyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!