Mikor kell megtérni?
Van egy hívő kollégám ,és "állandóan" azt mondja,hogy meg kell térni,Isten szeret,meg ilyesmi.
De én nem érzek Isten felé semmit,és nem nagyon értem amiket mond Jézusról.
Most akkor hogyan térjek meg ha még nem érdekel.A kollégámat se szeretném megbántani avval hogy hagyja már abba, majd később,hátha érdekelni fog.Ilyenkor mi volna a megoldás? Előre is köszönöm a válaszokat!
11.Hsz!
Amiről te írsz,az nem megtérés,hanem rajongás.
Megtérni legkésőbb a halálod előtt egy perccel kéne.
Erre kérezheted, hogy az mikor lesz? Na ez az! xd
14. Hsz!
Azt gondolom,hibás elképzelés a megtérést,egy villámlásszerű mindent betöltő jelenségkét várni.
Az inkább olyan,mint egy lámpás,mely megmutatja a következő lépést,egészen a megérkezésig.(Erről ír Péter apostol,a 2. levele 1.részében.)
A megtérés,bár egy irányváltást jelent,az azt követő megszentelődés,égy egész élet munkája.
14.Hsz!
Ha pszichológiával,és vallástörténelemmel foglalkozol,akkor neked fogalmaztam meg a következő kérdést(Nem kamu.Igazi kérdés,ami értelmes válaszokat vár.):"Keresztényként, te miben látod a különbség okát, a Jézus által, és az ószövetségi Biblia által bemutatott Isten között? Melyiket tartod hitelesnek, mérvadónak?"
Nem igazán értem miért gondolja mindenki, hogy a megtérést nem a Szentlélek adja?
Ezenkívül a kérdezőt nem erdekli és nem érez semmit Isten felé. Akkor miért kéne erőltetni?
Én csak egy használható tanácsot adtam.
Miért rossz a válaszom?
Hát Péter apostol szerint a megtérés egyszeri esemény. A pünkösdi beszéde után megkérdezték a hallgatói, hogy mit tegyenek. Péter válasza ez volt:
"Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát. Mert néktek lett az ígéret és a ti gyermekeiteknek, és mindazoknak, kik messze vannak, valakiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk. Sok egyéb beszéddel is buzgón kéri és inti vala őket, mondván: Szakasszátok el magatokat e gonosz nemzetségtől! Akik azért örömest vevék az ő beszédét, megkeresztelkedének; és hozzájuk csatlakozék azon a napon mintegy háromezer lélek." (ApCsel 2,38-41)
Ha a megtérés valami hosszú folyamat lenne, akkor szerencsétlen emberek nem keresztelkedhettek volna meg még aznap, hiszen a megtérés alapfeltétel a vízkeresztséghez. Persze, ha szegény Pétert felvilágosították volna korunk bölcsei, akkor tudhatta volna, hogy az általa perferált eljárás szektás megközelítés, de sajnos erről semmit sem tudott, ezért ezen a módon lett lejegyezve a Bibliában. Persze ha elég éles az olló, bármit ki lehet vágni a Bibliából, de csak a saját példányból. Az enyémben még a fenti formában szerepel.
Kedves Asperrimus!
" Erre Jézus így válaszolt: „Aki megfürdött, annak csak a lábát kell megmosni, különben az egész teste tiszta. Ti már tiszták vagytok, de nem mindannyian.” 11 Jézus tudta, ki árulja el, ezért mondta: „nem vagytok tiszták mindannyian”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!