Mindenesetre, akkor Szent Pál nem volt igazi keresztény, mert ezt írta a korintusi egyháznak:
"Nem azért írom ezeket, hogy megszégyenítselek, hanem mint kedves gyermekeimet intelek benneteket. Ha számtalan tanítótok volna is Krisztusban, atyátok nincs sok. Az evangélium által én adtam nektek életet Krisztus Jézusban." (1Kor 4, 14-15) Ez Szent István Társulatos, tehát "katolikus Biblia", de beteszem a Jehova Tanúi fordítását is, hátha az meggyőzőbb:
"Nem azért írom ezeket, hogy megszégyenítselek benneteket, hanem hogy intselek mint szeretett gyermekeimet. Mert bár lehet nektek tízezer nevelőtök is Krisztusban, atyátok bizonyosan nincsen sok, mert én Krisztus Jézusban atyátok lettem a jó hír által."
Itt még radikálisabban Szent Pál magát atyának hívja, nyilván lelki értelemben. Nem csak egyszerűen tanító, hanem apja is a közösségnek.
"Dicsértessék a Jézus Krisztus!"
Az "Atya" szó indokolatlan magasztalást jelenít meg.Kivételesen egyetértek Kzitussal.Az idézetben a "Senkit" az azt jelenti,hogy a papot sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!