Ez elfogadható véleményetek szerint?
Moat szaladtam bele ebbe a cikkbe és azok a népek jutottak eszembe, akik az Ószövetségben ugyanígy gyilkolták a gyerekeket (a sok egyéb bűnük mellett), akiken Isten ez miatt bosszút állt és szeretném tudni, hogy rajtam kívül mást is felháborít e vajon ez a borzalom?
Valamint szeretném tudni, hogy ártatlannak gondoljátok e ezeket az embereket, vagy egy igazságos ítéletre vágynátok inkább?

Nézd, ez egy kulturális örökség gyakorlati előnyökkel, ez érinteték a cikkben is. Nekünk Magyarországról nyilván elfogadhatatlan, ők azonban ezt nem tekintik bűnnek (különben nem lenne ennyire elterjedt a mai napig).
A mi értékrendünk és az ő állami törvényeik szerint nem ártatlanok, de ők ezt nem így érzik. És hogy kicsit rávilágítsak a másik oldalra: szerinted ők nem borzadnak el attól és nem háborodnak fel rajta, hogy te marhahúst eszel? Ártatlannak gondolod magad vagy igazságos ítéletet szeretnél inkább? :)

Bennem több gondolat is felmerült:
- az, hogy ők így viselkednek, egyáltalán nem vallásosság vagy nem vallásosság kérdése, inkább az elmaradott kultúrájuk számlájára írható.
- a Bibliában a megoldás azt volt (és ezt akarod igazolni, hogy helyesen tették), hogy a zsidók mindenkit kiirtottak. Manapság ez mennyire lenne megoldás? Menjünk, és irtsuk ki India lakosságát? A férfiakat, a nőket, a gyerekeket, de még az állataikat is öljük le? Az "igazságos ítélet"? Vagy hatásosabb lenne, ha tanítanánk őket?
- egy ateista ugyanúgy elítéli, amit tesznek. De mint feljebb is írtam, a népirtás nem megoldás.
- mennyire változtatná meg a kultúrájukat az, ha vinnénk nekik egy könyvet, amiben a fentebb említett városok lemészárlása után bevett gyakorlat a szűz lányok elrablása és "kiházasítás". Mennyire változtatna a nőkhöz való hozzáállásukon?
- az, hogy a nyugati kultúrákban már nem szégyen a lánygyerek, és úgy általában véve a nők neve már nem "kuss", az sem a vallás számlájára írható, sokkal inkább a nők egyenjogúságáért harcoló elődeinknek köszönhetjük.

Keresztény szemmel természetesen nem elfogadható, sőt borzasztó és felháborító tett.
Bizonyosan nem ártatlanok, de nem vágyom ítéletükre. Remélem felfogják majd egyszer tettük szörnyűségét és sikerül őszintén megbánniuk.
A magzatok és újszülöttek megölése szerintem különösen súlyos vétek, mert olyat gyilkolnak meg, akinek így esélye sem volt az életre, a tett ellen pedig védekezni sem tud.

Embernek senkit nincs joga elítélni.
Ez egyedül Isten előjoga. Mert Ő a gondolatokat is ismeri.
Viszont sokan elítélik az Ószövetségi népirtásokat, de nem ismerik a hátterét (de Isten tudta). Miért? Mert régen történt és már senki nem néz utánna.
A kánaáni népek vallási meggyőződésből ÉLVE dobták a csecsemőket a tűzbe.
Isten ezt akarta megelőzni, hogy elterjedjen ez a gyakorlat.
Nem véletlenül nincsenek már a Maják sem (talán elenyésző mennyiségben). De vallási emberálozataikat nem gyakorolhatják.
A kannibálok gyakorlata sem elfogadható. Azt is hitbeli meggyőződésből tették.
Ezzel kapcsolatban hallottam egy történetet.
Egy ateista a kannibálok földjén volt. Akik már addigra megtért kereszténynek voltak. Győzködte öket, hogy butaságban hisznek.
Erre az egyikük megmutatott egy hatalmas üstöt az ateistának. Mielőtt keresztényeké lettünk ebben főztük az ember húst. Onnantól nem szólt többet az ateista.

Szóval ha jól érem, keresztény szemszögből az a megoldás, hogy csak ülünk, és várjuk, hogy majd megbánják a bűneiket?
És még mi vagyunk a bűn fedezők.
Mint írtam, az ateisták is elítélik. Ezen mit nem lehet érteni? De sajnos nem tudsz a Biblián kívül gondolkodni, így nem is próbálok itt érveket felhozni.
Hidd csak azt, hogy aki ateista, azt mind ugyanazt csinálja, mint az indiaiak, aki meg keresztény, annak glória van a fején.
Nem láttam a négyes választ, csak most, neki is köszönöm.
5: amit tesznek, az embertelen. Gyereket ölni nem megszokás kérdése, hanem gonosz tett. Te felmented, én nem. Ha nem lennék keresztény, akkor sem tenném. Az pedig, hogy nem gondolkodok Biblián kívül, számomra helyes, neked meg nevetséges, de egyelőre nem én mentem fel ezeket az állatokat.

Na megkaptuk milyen romlottak vagyunk, így próbáljon az ember tárgyilagosan válaszolni :D
Azt hiszem felesleges a kérdezőnek igyekezni elmagyarázni, hogy nem csupán keresztény kultúrkörök léteznek a világon (sőt, a 7 milliárd emberből 5 milliárd nem is keresztény...)

"Te felmented, én nem"
"egy ateista ugyanúgy elítéli,"
"Mint írtam, az ateisták is elítélik."
2x is leírtam. Innentől kezdve nem vitatkozok.
Szerinted nálunk azért nem teszik ezt, mert keresztény ország vagyunk? Ha ez így lenne, most hagynám itt ezt az országot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!