Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi köze van az Ördögnek a...

Mi köze van az Ördögnek a kecskékhez?

Figyelt kérdés
2017. júl. 19. 03:21
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Pont,ami hozzád.
2017. júl. 19. 04:46
 2/10 anonim ***** válasza:
66%
A kecskékkel nemkívánatos tulajdonságokat és gonoszt embereket szemléltettek, a juhokkal ellentétbe (Za 10:3; Mt 25:33)
2017. júl. 19. 05:04
 3/10 anonim ***** válasza:
43%
Legeltess kecskét szabadon, póráz nélkül, (kikötés nem ér!), megtudod. Független, mint a macska, és szeret lelegelni majdnem mindent.
2017. júl. 19. 05:43
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

Régebben olvastam egy érdekes feltevésről, persze nem biztos, hogy 100 %-ig így történt, de érdemes rajta gondolkodni.

Amikor a kereszténység kezdett elterjedni, természetesen voltak, akik vígan folytatták többisten hitüket, így hittek Pánban is. Ők a keresztények szempontjából pogányok voltak. Talán így akarták rávenni őket, hogy démonizálták Pánt, hogy elforduljanak a hitüktől.

A középkorban viszont biztos vagyok benne, hogy már bizniszt csináltak ebből. Nem is az volt szerintem a gond, hogy nem jártak templomba, vagy nem gyóntak az emberek, hanem nem fizették az egyházadót.

Mivel ez tűrhetetlen volt, ezért a pogányokról vad dolgokat kezdtek el terjeszteni, és már kész is volt a boszorkányüldözés.

Valószínűleg már régen is ismerték a gyógyfüveket, de az ezzel foglalkozó pogányok "méregkotyvasztó boszorkányok" lettek.

Talán ünnepelték a termékenységet is, hiszen közel álttak a természethez, ebből lett a Walpurgis éj, amikor a boszorkányok és az ördöfiókák összegyűlnek vad orgiát ülni.

És szegény Pán: ő ugye félig kecske félig ember. Na ki lett belőle?

2017. júl. 19. 08:02
 5/10 anonim ***** válasza:
57%
Ez csak egy elmélet,de én arra tippelek,hogy amikor Jézus jön szétválasztani a hitetleneket a hívőktől,akkor a hitetleneket kecskékhnek nevezi a Biblia,és talán ehhez kapcsolódik,hogy mivel ők a Sátánhoz tartoznak ezért őt magát is kecskeként ábrázolják. De lehet nem így van,ez csak egy fikció.
2017. júl. 19. 08:53
 6/10 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Ahogyan a 2-s hsz írta, a közös bennük még az, hogy egy helyre jutnak. „Isten Fia azért vált nyilvánvalóvá, hogy lerontsa az Ördög munkáit” – olvashatjuk a Bibliában 1János 3:8.

Közös a jövőjük.

2017. júl. 19. 10:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy zsidó hagyomány és a bűnbakkal van összefüggésben. Benne van a Leviták könyvében, hogy egy kecskebakra olvasták a nép bűneit és ezután kitették a pusztába. Az azazel szó is innen származik, amit az ördöggel is azonosítanak.
2017. júl. 19. 12:22
 8/10 anonim ***** válasza:
A hetes válasz a helyes. A nagy Bibliakutatók, akik annyira el vannak telve önmagukkal még ezt sem tudták??? Mit kutattok ti akkor? Jaaaaaa, az őrtoronyot. :DDDDD
2017. júl. 19. 15:28
 9/10 Ozmium42 ***** válasza:
A kecske éppen az ellenkező irányba megy, mint amerre terelni akarod.
2017. júl. 19. 16:52
 10/10 anonim válasza:
Szarv, szakáll, pata...
2017. júl. 26. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!