A Sátannak/Ördőgnek milyen más elnevezéseit vagy neveit tudtok mondani?
- Asmódi
- Azazel,
- Beliál,
- Diabolus (Diaboli),
- Durumo (népies mesei név)
mesebeli ki tudja mennyi
Bibliai neve : Sátán, Sárkány, Ördög, Kígyó
Ja, és mielőtt még Joel könyvével jönnétek, mert tudom, hogy ez elmeháborodott teóriát onnan is tápláljátok:
Joel,az áldott azt mondta, hogy ebben az időben rohadó sáskák lesznek a Holt Tenger és a Mediterrán területén, ami okozza ezt a bűzt és megrontja a levegőt járvánnyal, ami lesújtja az embereket és a barmokat. Teljesen valószínűtlen, hogy a próféta Isten népéről beszélt és ilyen kedvezőtlen kifejezéseket használt velük kapcsolatban.
Ez van. A sáska, mint hasonlító szó, sosem volt Isten népéhez tartozó.
Csak beleolvastam ebbe az oldalba, de legalább tucat bibliai nevet felsorol.
Egyik válasz sem helyes. De ha már vetted a fáradtságot, Kérdező, hogy feltedd ezt a kérdést, (aminek egyébként könnyen utánanézhetnél máshol is), én is veszem a fáradtságot, és autentikus választ írok.
Tehát: Sátán nem a héber eredetű ,,ellenség,, hanem nevének egy jóval régebbi, szanszkrit jelentését értjük rajta.Ő a sumér isten Éa, másnéven Enki ,,A Föld Ura,, persze csak többek között; hiszen egy olyan Istenről van itt szó, aki az összes pogány pantheonban fellelhető, többféle formában. A keleti világ a torzulások ellenére máig is tele van Sátáni anagrammákkal.
Egyéb nevei pedig: Sátán, Enki, Éa, Shiva, Melek Taus, Ptah, Dionüszosz, Bacchus, Neptunusz, Poszeidón, Prométheusz, Öregisten stb...Nem szeretném kirészletezni mi melyik kultúrához tartozik, arra könnyedén rá lehet találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!