Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lett volna ha csak Éva...

Mi lett volna ha csak Éva került volna ki az Édenből?

Figyelt kérdés
És Ádám ez esetben bűntelen maradt volna és szent.
2017. júl. 17. 14:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nyugalom:)

Komolyabban: szerintem a világ nem került volna átok alá, mert Ádám volt a góré

2017. júl. 17. 14:14
 2/12 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom
2017. júl. 17. 14:15
 3/12 KZitus ***** válasza:
62%

Szia

Valóban Ádám volt a "góré", mert a tilalmat Isten neki adta/mondta. Éva pedig nem tartotta be a "ház",illetve a "kert" szabályt.

Éva félre lett vezetve, de Ádám szándékosan vétkezett....ezért a bűn.

Mivel azt írja a Biblia, hogy Isten látta, nem jó az embernek egyedül, ezért adta mellé Évát, következtethetünk ebből arra, hogy amikor Ádám ismét egyedül maradt volna, kap egy másik tökéletes nőt......de az is lehet, Isten teljesen másként döntött volna Éva sorsáról. Bárhogy döntött, az úgy helyes, hiszen Isten tökéletes, és a döntései is.

2017. júl. 17. 14:21
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen
2017. júl. 17. 14:26
 5/12 Kiss Éva Judit ***** válasza:
20%

A kérdés inkább filozófus, hiszen ők egy testnek számítottak. Így a töltsék be a földet, és sokasodjatok, mit Istentől kapott utasítás, másképpen fogalmazva életcél, megvalósulhat ott volna.

Egyedül erre Ádám képtelen lett volna.

A másik, amit azelőtt én szóló is írt, ha egy tökéletes ember, aki Isten k3pmására "készült", ha a szabad akaratát arra használta, h szándékosan szembe menjen a Teremtővel,az nem kap kegyelmet! Nefelejcs ő tökéletes volt, tudta, jól ismerte Istent, a hatalmát, a szabályait stb. Sajnos az élvezetekért, h kedvezően feleségének azt árulta el, hő fontosabb az életében, mint az Atyja, aki az Éden én minden jót megadott neki, még a szabad akaratot is.

2017. júl. 17. 15:01
 6/12 anonim ***** válasza:

Me lett volna?

Nem lennének emberek.

2017. júl. 17. 15:04
 7/12 anonim ***** válasza:
Csak úgy tudták volna benépesíteni a Földet, ha Ádám kidugja a micsodáját a kerítésen át, Éva meg odatartja a micsodáját, szóval eléggé macerás lett volna.
2017. júl. 17. 15:13
 8/12 Kiss Éva Judit ***** válasza:
sajnos a prediktív bevitel kifogott az írásomon :-/
2017. júl. 17. 15:39
 9/12 anonim ***** válasza:
9%
Az 5-ös válaszoló rátapintott a lényegre. Ők ketten egy test,ahogy a házasság intézménye kimondja,tehát ha az egyik vét,akkor vét a másik is. Sokat agyaltam anno én is ezen,hogy mi lett volna,ha csak az egyikük hibázik,de ilyen elő se fordulhatott volna. Zitus meg nem nagyon érti a "lesznek ketten egy testté" dolgot,különben nem venné a házasságot ennyire félvállról,hogy ha elbukik a társad,majd Isten ad melléd egy másik gárét oszt' jóvan.
2017. júl. 17. 18:18
 10/12 anonim ***** válasza:
Ahhoz töketlen Ádámra lett volna szükség.
2017. júl. 17. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!