Mi lett volna ha csak Éva került volna ki az Édenből?

Nyugalom:)
Komolyabban: szerintem a világ nem került volna átok alá, mert Ádám volt a góré

Szia
Valóban Ádám volt a "góré", mert a tilalmat Isten neki adta/mondta. Éva pedig nem tartotta be a "ház",illetve a "kert" szabályt.
Éva félre lett vezetve, de Ádám szándékosan vétkezett....ezért a bűn.
Mivel azt írja a Biblia, hogy Isten látta, nem jó az embernek egyedül, ezért adta mellé Évát, következtethetünk ebből arra, hogy amikor Ádám ismét egyedül maradt volna, kap egy másik tökéletes nőt......de az is lehet, Isten teljesen másként döntött volna Éva sorsáról. Bárhogy döntött, az úgy helyes, hiszen Isten tökéletes, és a döntései is.

A kérdés inkább filozófus, hiszen ők egy testnek számítottak. Így a töltsék be a földet, és sokasodjatok, mit Istentől kapott utasítás, másképpen fogalmazva életcél, megvalósulhat ott volna.
Egyedül erre Ádám képtelen lett volna.
A másik, amit azelőtt én szóló is írt, ha egy tökéletes ember, aki Isten k3pmására "készült", ha a szabad akaratát arra használta, h szándékosan szembe menjen a Teremtővel,az nem kap kegyelmet! Nefelejcs ő tökéletes volt, tudta, jól ismerte Istent, a hatalmát, a szabályait stb. Sajnos az élvezetekért, h kedvezően feleségének azt árulta el, hő fontosabb az életében, mint az Atyja, aki az Éden én minden jót megadott neki, még a szabad akaratot is.

Me lett volna?
Nem lennének emberek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!