Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az utóbbi pár évben hallottam...

Az utóbbi pár évben hallottam olyan vélekedéseket, hogy a Biblia ószövetségi Istene az nem egyenlő az egyedüli igaz Istennel, aki legtöbbször "ÉN VAGYOK ÁBRAHÁM IZSÁK IZRAEL ISTENE"néven jelenti ki magát. Mi az igazság?

Figyelt kérdés
2017. júl. 11. 15:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"ezzel világosan kifejezve azt is,hogy nem értett egyet az Ószövetségi kegyetlenkedésekkel,kivégzésekkel,amiket Isten nevében tettek meg? Tehát azok nem tőle származtak."

Igen? Ezt hol mondja?"

"Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy legyetek mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is? És ha csak atyátokfiait köszöntitek, mennyivel tesztek többet másoknál? Nem ugyanezt teszik-e a pogányok is? Ti azért legyetek tökéletesek, mint ahogy mennyei Atyátok tökéletes."

Mt 5,43-48."

És nem azt mondja,hogy "Az én atyám mondta" vagy "Én mondtam nektek"

Figyeld meg,függetleníti magát az esettől:"Én pedig azt mondom..." tehát nem ismeri el,hogy közösséget vállalt volna a régi barbár törvényekkel.

És mit is ír Jakab Istenről?

"Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka."

Az utolsó részt kiemelve:"KINÉL NINCS VÁLTOZÁS,VAGY VÁLTOZÁSNAK ÁRNYÉKA"

És Jézus kijelentette,hogy mit jelent a jó adomány és a tökéletes ajándék.Mt 5,43-48-ban.Tehát nem hivatkozhatsz arra,hogy mások kivégzése is a tökéletes adományba tartozik,mint igazságos ítélet.

Össze tudod rakni a képet,ugye?

2017. júl. 13. 08:14
 12/12 követ62 ***** válasza:

Kedves Pietrosol.

Ésiás 45?

Ez egy nagyon csodálatos fejezete Ésaiásnak. Érdemes elolvasni az egészet.

"5 Én vagyok az Úr, nincs más, nincsen isten rajtam kívül! Én öveztelek föl, noha nem ismertél. 6 Hadd tudják meg napkelettől napnyugatig, hogy rajtam kívül nincsen más, én vagyok az Úr, senki más! 7 Én alkottam a világosságot, én teremtettem a sötétséget, én szerzek békességet, én teremtek bajt, én, az Úr cselekszem mindezt."

Ez a rész azt mondja egyedül Ő az Isten, az Úr. Akkor most mi van? Az Újszövetségben másik Isten van?

Igen az Úr teremt mindent, de biztos, hogy értjük Őt? Mindig mindenben?

55.

8 Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim – így szól az Úr. 9 Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál. 10 Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, 11 ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem."

Amikor azt mondja az íge: "...az Úr megkeményítette a fáraó szívét..." II.Móz.11:10

Itt vajon tényleg Isten keményítette meg a fáraó szívét?

Sokszor gondoltam erre, de igazán akkor értettem meg amikor a lányom kiskamasz és most tini lett.

Ha valamit nem engedek meg neki, vagy éppen elvárok tőlle, be indul a dac nálla és nagyon nyakas.

Ekkor értettem meg igazán mit is jelent, hogy a szíve megkeményedett a fáraónak.

Mert bizony a lányomnak is. És hisztizik, kiabál és csak azért sem csinálja amit mondok.

Ésaiásnál a népéről beszél az Úr, mert bizony ők is gyakran Isten ellen cselekedtek. És bizony az Úrnak meg kellett engednie, hogy BAJBA kerüljenek rossz döntésük miatt.

"Az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség"..."Isten gonoszsággal nem

kísérthető, ő maga pedig senkit sem

kísért."

Ezzel teljesen egyet értek. Ezzel akarod bizonyítani, hogy az Újszöveteségben más Isten van?

Akkor mégsem csak egyededül van az Isten? Vagy kiröl beszél Ésaiásnál?

Most akkor ki is ez az Isten, ha nem ugyan az Aki az Ószövetségben?

2017. júl. 13. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!