Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Sátán melyik MBTI típusba...

Ozmium42 kérdése:

A Sátán melyik MBTI típusba tartozna?

Figyelt kérdés

A típusok:

[link]

2017. júl. 7. 16:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Honnan veszed,hogy egy személy?
2017. júl. 8. 16:38
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

"Madách Ember tragédiájában Lucifer szerintem vitathatatlanul ENTP-ként jelenik meg."

Sajnálom Madáchot. Isten helyett a sátánt választotta. Aki végül magával is vitte, nehogy megtérhessen.

2017. júl. 8. 16:54
 13/17 anonim ***** válasza:

Ha a mitológiai alakot kérdezed, ő nem egy jellem, hanem egy archetípus, az leggyakrabban felbukkanó pszichológiai projekció, az Árnyék.

Mindazoknak a pszichés folyamatoknak a kikristályosodása, amiket a tudatos én lefojt és a tudattalanba száműz, állati ösztönök, fel nem dolgozott traumák, félelmek és vágyak. Minél erősebb a tagadás, az önhazugság, az elfojtás, az Árnyék annál sötétebb és erősebb lesz, annál könnyebben uralja az én döntéseit.

A jungi pszichoanalízis és a keresztény tanítás is amúgy ugyanazt tartja: nem letagadni kell a Sátánt, hanem szembenézni vele. Nem azzal jutunk el Istenhez, hogy letagadjuk a saját sötét oldalunkat, és azzal ámítjuk önmagunkat, hogy a bűnös gondolatainkat kivetítjük valami külső okozóra, amit saját ájtatosságunkkal legyőzünk. Ezzel éppen a sötétségünket erősítjük, hiszen éppen azáltal növekszik, hogy megtagadjuk.

Jézus a pusztába vonult ki, hogy megkísértse a Sátán. Figyeljük meg, mivel kísértette: csupa olyan dologgal, ami eleve a rendelkezésére állt. Csak azokat ígérte neki, ami eleve nála volt, hiszen a sötét oldalunk is csak abból épít, ami eleve a miénk. A saját sötétségünk is mi vagyunk, azt kell felismerni, hogy esendőek és gyarlók vagyunk, hogy hibázunk. Ezért kell gyakorolnunk minél jobban és minél többet a megbocsátást, hogy elengedhessük végre azt, amit eltemettünk, és ezáltal megszabaduljunk attól, hogy belső sötétségünk uralja a döntéseinket, az érzéseinket.

2017. júl. 8. 23:01
 14/17 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem INTJ.

Mar csak abbol kiindulva h az emberek nagy tobbsegenek mi jut eszebe a Satan hallatan, es ebbol kovetkeztetve + abbol h enis INTJ vagyok es mikor ilyen temarol szolo filmet nezek v cikket/konyvet olvasok mindig jot derulok azon ahogyan megrekteli az embereket:D

Ezek alapjan a Satan egy empatiahianyban szenvedo de ketsegkivul inteligens elore tervezo logikus leny aki szeret szorakozni grotex modokon. Ez szimpatikus benne:D persze nem hiszek en semmi ilyesmibem de a kep ami az emberekbem es a filmes/komyves szubkulturakban megjelenik a satannal kapcsolatban rokonszenves es szorakoztato:D

A vegso valaszom igy INTJ:)

18/F ateista:D

2017. júl. 19. 17:21
 15/17 anonim ***** válasza:
5%

1. Ha ateista vagy, nyilván sem Istenben, sem a sátánban nem hiszel.

2. Ha nem lennél ateista, tudnád, hogy a sátán az emberiség pusztulására törekszik, és azt egyszerre többféle módon is el akarja érni!

3. Nem csak a világban, de a családokban történő tragédiákat is sokszor ő okozz, hogy Isten ellen fordítsa az embereket!

2017. júl. 19. 17:43
 16/17 anonim válasza:
ENTP,INTP esetleg INTJ
2017. júl. 31. 22:18
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes elméleti kérdés, érdekes elméleti kérdés... :D

Ne aggódj, nem kezdek el neked prédikálni, mert a többséggel ellentétben felfogtam, hogy ez inkább csak egyfajta "játék", mint emberek megrontására irányuló gaztett... (Off: lehet, értelmesebb válaszokat kaptál volna, ha az emberek/önismeret részbe rakod a kérdést, ott több tiszta gondolkodású emberrel találkozhatsz)

Szerintem megközelítés kérdése, hogy a popkultúrában való megjelenítése alapján milyen típus lehet. Én az INTJ-re, az ENTJ-re, az ENTP-re és esetleg az INFP-re tudnék voksolni.

INTJ, mert egy másokat bábként mozgató, manipuláló valakiként van megjelenítve, aki az érzelmek helyett a gyakorlati teendőkkel foglalkozik, amikkel megvalósíthatja azt az összetett tervet, hogy eltünteti az olyan birkákat, mint akik a kérdés alatt is legelgették a füvüket. Az ártó cselekedetek kifundálásához kell bőven fantázia, főleg, ha egyfajta morbid humorral vannak ezek átitatva, amik ugyancsak INTJ jellemzők. Plusz az INTJ-k természetüktől fogva megkérdőjelezik a bevett hagyományokat, szeretik egy rendszer minden egyes elemét újragondolni, ami egybevág azzal, hogy fellázadt az odafönti ellen és elkezdett új nézőpontot terjeszteni.

ENTJ, mert egy lázadó, vezető egyéniségnek van feltüntetve, aki nem ismer lehetetlent, ha a céljai eléréséről van szó. Az ENTJ-knek is lételemük, hogy feljavítsák és átformálják a rendszereket, amikért nem félnek drasztikus lépésekhez se folyamodni. Az ENTJ-nek nincsen türelme olyan emberekhez, akik máshogy gondolkoznak, mint ő, stresszes helyzetben a fellépése nyers és kötekedő lesz, ami egyezés ezzel a lénnyel olyan tekintetben, hogy nem megfér a más álláspontúak mellett, hanem igyekszik formálni őket és nem éppen lágy módszerekkel. Ezen kívül az ENTJ képtelen elfogadni, hogy valaki felette álljon, ne ő legyen a főnök, így a fellázadásához, az instant Gonosszá emelkedéséhez ez is passzol.

ENTP, mert az ENTP-k lételeme, hogy cafatokra szedjenek minden elméletet már csak a poén kedvéért is, kiforgatják mások mondanivalóját, a szavakat a maguk javára fordítanak és mindent megkérdőjeleznek, miközben attól se riadnak vissza, hogy a vitapartnerük legérzékenyebb pontjára szúrjanak a győzelemért. A kötöttségektől irtóznak, ami megmagyarázza a lázadást, kíváncsiak és szeretik tágítani a nézőpontjukat, ami szintén a jó útról való letérést igazolja. Imádják megfejteni, mi hogyan működik, így az emberek fejtegetését is szívesen végzik. Ééés... gyakran tartják őket a stílusok miatt szemétnek.. ':D

INFP, mert rájuk jellemző talán a leginkább az álmok kergetése, az pedig, hogy létre lesz hozva egy odafönti mentalitásától totálisan eltérő társadalmi rendszer, elég nagy álomnak minősíthető. Az INFP-k hajlamosan metaforikusan kifejezni magukat és puszta jó szándékból ide-oda vezetgetni az embereket, ami a rejtélyességhez és magához az alap tevékenységéhez igazodik. Javíthatatlanul idealisták, ami jellemző lehet erre a lényre is, hiszen amit ő akar, az is egy realitástól távolodó ideál, mint ahogy a másik oldal törekvései is.

Végezetül a habzó szájú tömegnek, én nem hiszek semmiben se, csak a józan észben és a logikus gondolkozásban. A hívő embereket nem utálom, csak a fanatikusukat, ameddig tiszteletben tartják, hogy személy szerint nem kérek a hitükből egy másodpercig se, addig engem se zavar, hogy ők miben hisznek.

INTJ

2017. dec. 16. 06:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!