Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan, aki elmenne...

Van itt olyan, aki elmenne papnak?

Figyelt kérdés

Jelenleg a római, meg a görögkatolikus papokra gondolok. Én félig azt érzem, hogy lehet pap kellene legyek, de a másik felem pedig azt mondja.

Mit gondoltok?

2017. júl. 5. 14:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
én azt gondolom gondold át még egyszer, valószínűleg nem 2 héten belül kell jelentkezned szóval van idő, de ha úgy érzed ez a hivatásod akkor hajrá
2017. júl. 5. 14:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Évekig kellene tanulnod, amíg pappá szentelnek. De ha nem akarod felszenteltetni magad, nem kell végig járnod az iskolát, lehetsz teológus, hittanár stb.
2017. júl. 5. 15:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha fiú lennék, lehet elmennék papnak. Apáca viszont nem szeretnék lenni.
2017. júl. 5. 15:40
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia én hasonló cipőben járok, és egyre jobban érzem hogy nekem papnak kell lennem, római katolikus papnak,

Örülnék ha privátban beszélhetnénk erről, ha nincs ellenedre, írj ezzel kapcsolatban

2017. júl. 5. 18:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Anno én is pap akartam lenni, de nem lettem az. Ennek okát most nem részletezném.

A lényeg az, hogy ha komolyan gondolod, érlelődnie kell benned a dolognak. Meg kell vizsgálnod, hogy tiszta-e a szándékod, és valóban az motivál-e, hogy Istennek szenteld az életed és másokért élj.

2017. júl. 5. 20:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Vannak hivatástisztázó lelkigyakorlatok. Javaslok egy ilyenen részt venni.
2017. júl. 6. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!