Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztény értékrendbe...

A keresztény értékrendbe belefér a részegség?

Figyelt kérdés
Nem gyakran, mondjuk évente 2x, kiereszteni a gőzt, barátokkal, alkohollal. Mennyire fér ez bele? Te, vagy a barátaid, akik komolyan veszitek a hitet szoktatok ilyet csinálni? (A kérdés elméleti, én tudom erre a saját válaszom, csak érdekel más gondolata)
2017. júl. 3. 07:48
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Kimondottan szektás érvelés (pont ez volt, amikor arra hoztam számtalan verset, hogy a szenvedés örök a pokolban). Idéztem számos igét a Bibliából, ami mind támogatja, sőt javasolja a bor mértékletes fogyasztását, de még csak el sem olvasod, vagy arra pont nem reagálsz.

Izajás próféta a mértéktelen fogyasztást ítéli el és a különböző alkoholos italok keverését. Ehhez pedig teológusi végzettség sem kell, csak egyszerű szövegértés. A szekták pedig már egy csep bor ivását is elítélik. Szerintem ez elég nagy különbség. De akár említhetném a hús fogyasztását is, Isten parancsot ad rá a Bibliában (lásd Kivonulás, bárány), bizonyos istenetelenek, akik halucináló hamis prófétákat követnek, pedig előszeretettel tiltják, erősen javasolják, hogy ne egyenek tagjaik. Isten elrendeli <> ők ellenzik.

Lényegében egy igét nem hoztál, ami tiltja az alkohol fogyasztását, csak számos olyat, ami tiltja a mértéktelen fogyasztást. De ez utóbbival senki sem vitatkozott, minden válaszoló szerint helytelen a részegeskedés.

2017. júl. 4. 07:54
 32/41 changename ***** válasza:

"Idéztem számos igét a Bibliából, ami mind támogatja, sőt javasolja a bor mértékletes fogyasztását, de még csak el sem olvasod, vagy arra pont nem reagálsz."

A szektás érvelésed szerint a részegitő bort vagy nem részegitő bort javasolja az általad idézett számos ige?

2017. júl. 4. 08:18
 33/41 changename ***** válasza:

"Lényegében egy igét nem hoztál, ami tiltja az alkohol fogyasztását, csak számos olyat, ami tiltja a mértéktelen fogyasztást. De ez utóbbival senki sem vitatkozott, minden válaszoló szerint helytelen a részegeskedés."

Hol a határ menyi a tolerancia Istennél??

Erre adj meghatározást!!

1Kor 6:10 Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát.

Hol van Istennél a részeges határvonal mennyi a tolerancia, te nem szektás igazkeresztény?

2017. júl. 4. 08:22
 34/41 anonim ***** válasza:
Érdekes, én nem vagyok szektás, mégsem találom helyesnek az alkohol fogyasztást. Ja, hogy ez szerintetek máris ítélkezés? Ti dolgotok. De az biztos, hogy alkohol nélkül is van élet.
2017. júl. 4. 10:47
 35/41 anonim ***** válasza:

Hát döbbenet, amit műveltek ti, fundamentalisták...

Komolyan mondom, amíg itt irkáltok és csavarjátok a bibliai részeket, ehelyett nyugodtan elmehettetek volna meglátogatni egy beteget vagy segíteni egy szenvedőt.

Lehet valaki akármilyen bibliakutató, olvashatja mindennap, ha a szívébe nem tudja befogadni és nem aszerint él, nem aszerint gondolkodik. Azzal senki nem lesz előrébb, hogy problémázik az alkoholfogyasztáson..

Eszembe jut egy hasonló példa. Volt egy lány ismerősöm, aki nagyon komolyan vette a hitét. De olyannyira túlzásba vitte, hogy egy alkalommal strandra ment keresztény fiatalokkal egy vallásos tábor keretében, és a strand előtt napokig azon problémázott, hogy felvehet-e bikinit, vagy inkább egyberészes fürdőruhát, merthogy a bikini viselése nem-e bűnös.

Teljesen ledöbbentem. Inkább azon problémázott volna, hogy egy hajléktalan ember előtt miért ment el szó nélkül.

Szóval mind a bikini, mind az alkohol körüli fejtegetések is mutatják, hogy ezek az emberek köszönőviszonyban sincsenek a vallásossággal. Nekik ez inkább egyfajta hobbi, egyfajta szórakozás. Csűrve-csavarva megmagyaráznak a Biblia alapján egy jelentéktelen dolgot, azt nagyon pontosan igyekeznek betartani. Kíváncsi lennék azonban, hogy a valódi jézusi viselkedést mennyire tartjátok be? Imádkoztok-e olyan emberért, aki bántott, sértett titeket? Tesztek-e velük valami jót? Idős, beteg, magányos ismerőseiteket látogatjátok-e? Mennyi társadalmi munkát végeztek? Tudtok-e olyan dolgot felmutatni, amit mondjuk a saját közösségetekért tettetek? Mennyire tudtok függetlenedni a pénztől s Istenre hagyatkozni? Le tudtok-e mondani olyan pénzről, amire szükségetek van annak érdekében, hogy azt a pénzt mondjuk egy szegény családnak adjátok?

Na, a teljesség igénye nélkül ezek a keresztény erények, mert ezeket gyakorolva él valaki Istennek tetsző életet, nem pedig azzal, hogy valaki nem iszik alkoholt, nevetséges. :)

2017. júl. 4. 11:58
 36/41 changename ***** válasza:

"Kíváncsi lennék azonban, hogy a valódi jézusi viselkedést mennyire tartjátok be? Imádkoztok-e olyan emberért, aki bántott, sértett titeket? Tesztek-e velük valami jót? Idős, beteg, magányos ismerőseiteket látogatjátok-e? Mennyi társadalmi munkát végeztek? Tudtok-e olyan dolgot felmutatni, amit mondjuk a saját közösségetekért tettetek? Mennyire tudtok függetlenedni a pénztől s Istenre hagyatkozni? Le tudtok-e mondani olyan pénzről, amire szükségetek van annak érdekében, hogy azt a pénzt mondjuk egy szegény családnak adjátok?

Na, a teljesség igénye nélkül ezek a keresztény erények, mert ezeket gyakorolva él valaki Istennek tetsző életet, nem pedig azzal, hogy valaki nem iszik alkoholt, nevetséges. :)"

Nagyon szépen eltereled az értelmet a kérdéseiddel de most a keresztény értékrend volt a kérdés és hogy belefér e az alkohol.

"mert ezeket gyakorolva él valaki Istennek tetsző életet,"

Egyetértek, de vajon az összest felsoroltad nem hagytál ki semmit?

"nem pedig azzal, hogy valaki nem iszik alkoholt, nevetséges. :)"

Mindegy Istennek ha be vagy rugva ha nem Istennek teccik mi?

Menyi is Istenél a tolerancia?

Röhögsz mindenen mi? Azokon is akik meghaltak balesetben az alkohol fogyasztók miatt, ezek is mind teccettek Istennek mi?

Kérdem tőlled menyi a tolerancia Istennél az alkoholfogyasztásban? Hol az a határ mikor úgy dönt Isten hogy "kintmaradnak a részegesek"

2017. júl. 4. 12:44
 37/41 changename ***** válasza:

1.)Hogy egyeztethető össze 1kispohár pálinka-a Szentlélek templomával.

2.)Hogy egyeztethető össze 1"jó pofa sör-Jézus parancsával:Márk 14:38 Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy kísértetbe ne jussatok; a lélek ugyan kész, de a test erőtelen.

Nevetséges Keresztény értékrend barátom tudnál pontos adatot mondani hogy hány ártatlan ember halt meg a szeszes ital miatt a világtörténelemben? És hány volt az okozók kötz részeges?

Mind részeges volt vagy csak évente egyszer kétszer szürcsölt a levesből?

Miért is reklámozzák a finomabbnál finomabb italokat? Istennek teccő élet igazi keresztény életmód!

Menyi is akkor a limit? Nem kaptam választ!

2017. júl. 4. 13:16
 38/41 anonim ***** válasza:

Ha nem tudod eldönteni, hogy mikor részeg egy ember és mikor nem, akkor elég nagy bajok vannak nálad :D

Egy pohár bortól vagy pofa sörtől senki sem lesz részeg, számos országban akár vezethet is. Korábban nálunk is lehetett.

2017. júl. 4. 13:32
 39/41 anonim ***** válasza:
changename! Te a misebort kiköpöd? Vagy nálatok nincs olyan?
2017. júl. 4. 13:49
 40/41 anonim ***** válasza:
83%

Huhh, ez már tényleg fárasztó. :D

Senki sem mondta azt, hogy az alkoholista életmódot kellene jóváhagyni, így nem kell ilyen végletes dolgokkal jönni, hogy ittas vezetés miatt hányan halnak meg.

Aki ittas, az ne üljön volán mögé, továbbá aki alkoholista, az is értelemszerűen bűnös életmód, ezt senki sem vitatja.

De ha én egy hétvégén elmegyek barátaimmal beszélgetni, nehogymár bűn legyen, ha megiszok 1-2 felest, egy üveg sört vagy egy pohár bort.

Akkor ilyen erővel te soha ne fürödj kádban, hanem kizárólag zuhanyozz, azt is mindig hideg vízzel, hiszen a jó meleg kádfürdő az csupán a testi kényelmedet szolgálja, amitől testileg jól érzed magad, s ez bűn, mivel túlságosan kötődni fogsz az evilági élvezetekhez.

Továbbá egyél moslékot, hiszen azért táplálkozunk, hogy életben maradjunk. Nem kell elegánsan feltálalt ételeket enni, hiszen az is már testi élvezet, mivel az evést nem rendeltetésszerűen használod, hanem ezzel megengedsz magadnak plusz testi örömöket.

Na én többet nem válaszolok, mert fölösleges. Vannak emberek, akikkel nem lehet mit kezdeni, ég áldjon!

2017. júl. 4. 13:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!