Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit Gyülekezet! A Biblia...

Hit Gyülekezet! A Biblia szerint ha megbocsájtunk mindenkinek, akik vétkeztek ellenünk, akkor nekünk is megbocsájt Isten. De mi van pl. azokkal az emberekkel, akik alattomos módon tönkretették az életemet? Nekik hogyan tudok megbocsájtani?

Figyelt kérdés

Azzal, hogy kimondom, megbocsájtok, még semmi sem fog változni.

Mert már tönkre tettek...

Ha kimondom, attól még ugyanúgy fájnak azok a dolgok, nem változik semmi.

Köszönöm szépen az értelmes válaszokat!

2017. júl. 1. 13:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Válasz: Csodával határos módon.

Vagy csodával.

Több lehetőség nincsen.

2017. júl. 2. 23:24
 12/26 anonim ***** válasza:

Minél mélyebb a "seb" annál jobban fáj a kimondás után is.

De mégis meg kell tennünk, többször is...

Én Szellemi élet kereteiben tenném ezt meg, mert ha van ima és engedelmesség, ha száll Isten felé dicséret, a Szentlélek "mozog" és gyorsan kipucolhatja, és ki is pucolja a "maradványokat".

Egyszer csak azt veszi észre az ember, hogy nem is fáj, nincs ott semmi, csak az öröm, az újjáteremtett szívemben, csak a csoda.

2017. júl. 2. 23:31
 13/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2017. júl. 3. 00:39
 14/26 A kérdező kommentje:

Ma reggel így ébredtem.

Gyönyörű!

[link]

2017. júl. 5. 16:13
 15/26 anonim ***** válasza:
A Biblia erre csak annyit mond, hogy a Rossz tettért rosszal ne fizess, és ha valaki megüt a jobb orcádon fordítsd oda a bal arcodat is, és boldogok a békességre igyekezők, mert ők az Isten fiainak mondatnak. (Máté 5:9)
2017. dec. 22. 03:12
 16/26 A kérdező kommentje:

Van egy nő a gyülekezetben, aki tönkrevágta a családomat. Miatta váltak el a szüleim. A fia most ott ül az első sorban, mint pásztor.

Válás után pár év múlva anyám meghalt. A nő utált, nem kellettem neki, apám szakított vele. 10 éves voltam. A nő rohangált apám után hogy békülnenek ki. Kibékültek. A nő járt a gyülekezetbe, nevelte 2 fiát.

Engem gyűlölt. Apám elhanyagolt, mindig magamra hagytak. Depressziós lettem. Azóta gyógyszereken élek. Jártam a gyülekezetbe. A nő is. Sosem állt szóba velem. Mikor gyermeket vártam, követelte, hogy menjek abortuszra. Az orvosomat is le akarta fizetni.

Ez csak 1 történet a gyülekezetből.

Ha beteg vagy azt mondják: Te tehetsz róla! Térjél meg! Azért vagy rosszul mert nem bocsájtasz meg!

De segíteni senki sem segít, inkább végignézik hogyan haldokolsz. Csak duma a szeretet! Senkit sem érdekelsz igazából!!!

2018. febr. 26. 14:10
 17/26 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

Együtt érzek veled. Az komoly, ha valakit már gyermekként ér sérelem, ráadásul azóta sem oldódott meg a dolog. Szerintem nem igaz, hogy senkit nem érdekelsz, itt is sok jó tanácsot kaptál a kérdésedre, őszinte szívből írták a tesók, amit írtak. Érdemes megfogadni ezeket a jó tanácsokat, persze megértem, hogy nehéz. Annyira azért megoldódott már a helyzet, hogy felnőttél, elköltöztél apukádtól és a nevelőanyádtól, és új családod van! Így a férjeddel és a közös gyermeketekkel - új szerepben - megélheted a harmonikus családi kapcsolatokat, most már nagyobb felelősséggel, hiszen szülő vagy!

Miben tudnánk neked segíteni? Én magam is gyakorló apuka vagyok, két pici gyermekünk van. Ha gondolod, írj privát mailt.

Sok sikert és Isten gazdag áldását kívánom a családod életére!

2018. febr. 26. 19:09
 18/26 A kérdező kommentje:

Kedves 17-es válaszoló!

Igen, minden csodálatos lenne, ha a dolgok aztán úgy alakultak volna, ahogy leírtad. De a folytatás egy nagy horrorfilm volt ezután...:D

Ja, és nekem nem volt a nevelőanyám, mert nem laktunk együtt, egy vacsorát nem rakott elém évek alatt.

Neki csak az apám kellett. Mindenre.

Én csak a zavaró tényező voltam.

2018. febr. 26. 19:38
 19/26 anonim ***** válasza:
7%

Sajnálom, hogy így alakult. Azt gondolom a folytatásban már neked is lehetett felelősséged, mindent nem lehet arra a nőre kenni. A jó hír az, hogy még most is újra tudod kezdeni az életedet, ehhez nem csak másnak kell megbocsátanod, hanem a magad felelősségét is szükséges beismerned, hogy tudjál tanulni belőle, és ne mindig bűnbakokat keressél magadon kívül. Magadnak is bocsáss meg, nem vádolhatod magadat sem mindig ezután. Istennek van egy jó, kedves és tökéletes terve az ezek utáni életedre is! Ezt meg lehet valósítani, de ezt is el lehet rontani. A megvalósítás érdekében engedni kell Istennek, meg kell nyitnod a szívedet felé, nem a régi sérelmeket kell szorongatni belül, mert az bezár téged egy rossz állapotba.

Az Úr imájában azt t anította Jézus, hogy

"És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk azoknak, akik ellenünk vétkeztek;"

Ezt ismered, amennyire Te megbocsátasz, annyira bocsát meg Isten is neked. Ez nem fenyegetés, ebből az Igéből jót is ki lehet hozni! :) Rajtad múlik csak! Ez a jó benne! Isten kész a legjobbra.

2018. febr. 26. 20:57
 20/26 A kérdező kommentje:

Igen, a felelősség.

Hogy kibe szeret bele egy magányos, 19 éves lány...

2018. febr. 26. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!