A keresztény vallás tényleg hirdeti a vegetáriánus életmódot?
Kedves Asperrimus!
10-es vagyok.
Alapvetően én sem tudok elmenni elmenni a vér-lélek dolog mellett ebben a kérdésben, úgyhogy nem tartom azt, hogy mindenképp nekem van igazam. Én vér tiltást azért Jézusban azért tartom furcsának, mert ez egyfajta ceremónia lenne, Jézusban pedig ilyen nincs. A szeretet törvénye pedig véleményem szerint nem foglalja magában a vér tiltást, úgy, ahogy a szombat-nap megtartását sem.
Bár az nekem is fura lenne, ha egy keresztény nyakra-főre fogyasztaná az állatvért, de szerintem a véres hurkával semmi baj nincs.
"Számomra,mint Krisztus követője számára alapvető norma Jézus.
Ő sosem evett vért,vagy tisztátalant. "
Ez igaz, de Jézusnak az egyik "feladata" az ószövetségi törvények betöltése volt. A keresztényekre sok minden már nem vonatkozik
Nem tudjuk mit ettek Krisztus és tanítványai - valószínű, ami volt.
Ha mást nem, a kalászt szedték és ették SZOMBATON :D A vér is más szerepet kapott: nem az áldozati állat véréről szól a tanítás, hanem a saját testéről és véréről.
Ez egy hatalmas váltás: az áldozati vallás lemondásalapú vallásba emelése!
A lehetőségeinkhez mérten egészségesen kell táplálkoznunk, hogy az életben a feladatainkat el tudjuk végezni.
Azt is tudjuk, hogy Krisztus - a megtestesült LOGOSZ- a lényeget máshová tette, nem arra mit eszik az ember, hanem hogy MIT MOND:
Mt15,11-20
Nem az teszi tisztátalanná az embert, ami bemegy a száján, hanem ami kijön a szájából, az teszi tisztátalanná az embert.”
A világ Szóval teremtetett, az emberi szóval teremteni lehet és pusztítani lehet.
A szó, a beszélgetés fontos - a Logosz bennünk él, az adja a világosságát - az értelmét - a beszédnek.
A nagy, nemes lelkű régi emberek még tudták ezt - nem keveredtek el a sok "egészségügyi" tanácsban, életmód előírásban.
Szabad ma is tudni:)
*
II. Rákóczi Ferenc
Ima beszélgetés közben
Megváltó Krisztusom,
te beszélgettél az emberekkel
üdvösségükért.
Add kegyelmedet,
hogy beszélgetésed ereje
beszédemet is megszentelje!
Add éreznem jelenlétedet,
Istenem, hogy amíg az emberekkel
foglalkozom a földön,
beszélgetésem veled
legyen az égben!
Ó, szívek világossága, szeretet,
ne hagyj el engem,
mert ha nem lesz velem
világosságod,
üres és haszontalan
lesz beszédem!
*
Kedves tizedik, az Újszövetség nem a betű, hanem a szellem szövetsége. Én hiszek abban, hogy a hívő ember lelkiismerete megmutatja a helyes irányt, ha az ember Istent kérdezi. Ez a nyitottság azonban elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember tanítható maradjon Isten számára. Nyilván nem tragédia, ha nem tudunk ebben a kérdésben most közös nevezőre jutni. Bölcs dolog időt adni Istennek, hogy tanítson bennünket.
Amit a ceremóniákról mondasz, az Újszövetségben is van kettő: az egyik a vízkeresztség, a másik pedig az úrvacsora. Mindkettőt Jézus rendelte, és mindkettő ünnepélyes keretek között zajlik. Természetesen a vízkeresztség sem, és az úrvacsora sem a ceremóniáról szól, hiszen mindkettőnek megvan a biblikus alapja, és egész tanítást lehet felállítani rájuk. Amit fentebb írtam a vérrel kapcsolatban, annak sem liturgikus jelentősége van, hanem praktikus oka. Ha azonban nem tudod így látni, az nem olyan nagy baj, még egy csomó időd van, hogy átgondold.
Kedves 22.Hsz!
Jézus betöltötte az általa alkotott törvényt,és NEM KITÖLTÖTTE,mint a szennyes vizet!
Amely törvényt nem kell betartani az a ceremóniális törvény(Jézus,mint Isten ama báránya teljesen betöltötte azt),és a polgári törvényeket át kell értelmezni a mai körülményekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!