A keresztény vallás tényleg hirdeti a vegetáriánus életmódot?
Direktben nem. Ugye az Ap.Csel.-ben olvashatjuk, hogy Antiokiaban nevezték a Krisztus követőket keresztényeknek. Az utánna következő írásokban kevés szó esik az étkezésről.
Viszont a Biblia sem ott kezdődik, hogy Noé kijött a bárkából.
Isten eredeti terve az ember táplálására a növény alapú étrend volt. I.Moz.1:29.
A legjobb az egészben, mára a táplálkozás tudomány igazolta az ilyen étkezés egészséges voltát.
Sőt, ha valakinek szív érrendszeri betegsége van az orvos biblikus táplálkozást javasol (pedig lehet nem is ismeri a Bibliát).
Persze nem hús menteset, de a Biblia által engedélyezett húsokat javasolja.
Na már most kérdem én, ha a gyógyulásban segít ez a fajta étkezés nem logikus, hogy a megelőzésben is.
Vannak népek akik Biblia nélkül is ösztönösen tudják mi a helyes étkezés.
Pl: Japánok, vagy a Himalájában élő Hunzák stb.
A Biblia azt mondja a mi testünk a Szentlélek temploma. Ha olvassuk, hogyan kellett szolgálniuk a papoknak akik Isten elé járultak a templomban akkor láthatjuk, hogy (a Zsidók alapból tisztán érkeztek) még alkoholt sem volt szabad inniuk.
De ők BE MENTEK a templomba. Most már MI MAGUNK vagyunk A TEMPLOM. Tehát állandóan "tisztán" (nem csak külsőleg) kéne tartanunk, hogy az egész életünk az Isten tiszteletéről szoljon.
És, hogy ezt vegetáriánus módon tesszük azzal csak magunknak teszünk jót.
Nem hirdeti, például Isten maga rendelte el a zsidóknak pászkakor a bárányevést. Ami szerintem nagyon is hús. Meg úgy általában a Biblia sem hirdeti, az Újszövetség meg feloldja az ószövetségi tilalmakat is.
Sőt bár én magam nem szeretem, szerintem a véres hurka sem tiltott dolog többé számunka.
Persze biztos vannak egyes szekták akik hirdetik, hogy így még nagyobb nyomás alá tudják helyezni a bebolondított tagokat.
Érdekes hozzá állás a válaszomhoz.
És tudom miért lettem le pontozva. Csak azért, mert tudjátok milyen hitű vagyok. De akkor sem sejtem el ezután sem a kilétemet. Nem leszek attól kevesebb, ha le vagyok pontozva. Mert mint az amit irtam vagy a Bibliában található, vagy a tudomány igazolja.
Ha arról van szó, hogy fogadjam el a "tudomány" álláspontját az evolúcióról akkor el lehet fogadni a tudományt? Ha felhozom a táplálkozással kapcsolatos tudományos álláspontot azt már nem kell elfogadni?
Érdekes kettős mérce.
Természetesen én ebben IS csak addig fogadom el a tudományt amíg nem mond ellent Isten szavának.
Na, de ilyen ez a bűnös világ.
Kedves Asperrimus!
10. vagyok. Az okfejtés logikus, és bevallom sokszor tetszenek a levezetéseid, de ez nekem most kissé "kidumálós". Semmiképpen ne bántódj meg, távolról sem szeretnék személyeskedni! Én a Jézus féle szabadságból indulok ki, nem Noé felől közelítek. A bálványoktól sem kell tartózkodni, mert tudjuk, hogy nincsenek bálványok (Pál beszél erről: 1 Kor 8,4 Tehát a bálványáldozati hús evése felől tudjuk, hogy egy bálvány sincs a világon, és hogy Isten sincs senki más, hanem csak egy. ). A paráznaságot viszont felénk is megerősíti a Biblia sok helyen, a vérevésről nem beszélnek az apostolok a leveleikben. Persze nehogy azt hidd, hogy eszem a vért, nem szeretem. És ha megbotránkoztatom vele a testvéreket, akkor amúgy sem enném. Ez számodra hogyan fekszik?
Számomra,mint Krisztus követője számára alapvető norma Jézus.
Ő sosem evett vért,vagy tisztátalant.
Becsszóra,nem hiányzik a kigyó,béka,patkány,disznó,csótány,és egyéb tisztátalanságok.Jól megvagyok ezek nélkül,amint Krisztusnak sem hiányzott.Húst,bár evett-halat,és bárányt biztosan-,de nem hiszem,hogy az mindennapi eledele lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!