Ha Isten léte önmagától/önmagából való, és a végtelenség óta létezik, akkor ennyi erővel a semmiből is jöhetnek létre új istenek?
"Lsd. 5. válasz. Semmiből nem lehet semmi"
Dehogynem, azt hívják teremtésnek, hogy valaki újat hoz létre a semmiből.
Viszont ha nincs létrehozó, akkor az nem lehet teremtmény, mert nem teremtették.
"Dehogynem, azt hívják teremtésnek, hogy valaki újat hoz létre a semmiből. "
Keveredsz és picit szalmabáb érvelsz. Itt a semmi "relatív", a fizikai világ nemlétét fejezte ki, de Isten már ekkor is létezett, tehát szigorúan nem a semmiből, hanem önmagából hozta létre az univerzumot.
Tehát szigorúan véve a semmiből sohasem lesz valami. Mindig kell egy örökké létezőnek lennie
"tehát szigorúan nem a semmiből, hanem önmagából hozta létre az univerzumot."
Bocsi, de keresztény vagyok, és ez hülyeség. Jézus az akit önmagából hozott létre, soha ezt semmi mással kapcsolatban nem állított a Biblia.
"Bocsi, de keresztény vagyok, és ez hülyeség. Jézus az akit önmagából hozott létre, soha ezt semmi mással kapcsolatban nem állított a Biblia."
Szellemi valóságból esetlegesen létező fizikai valóság. Nézz utána, bár nem fogsz megérteni, hagyjuk.
A másik része meg már teológiai vita. Jézus az Isten megtestesülése, én így tartom
"Szellemi valóságból esetlegesen létező fizikai valóság. Nézz utána, bár nem fogsz megérteni, hagyjuk."
Mivel ez egyszerű konyhafilozófia, ami nem a Biblián alapul...
"Mivel ez egyszerű konyhafilozófia, ami nem a Biblián alapul..."
Szegény Aquinói Szent Tamás és János apostol:( Konyhafilozofáltak:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!