Miért hagyják a keresztények, hogy darabjaira szakadjon a keresztény egyház, amit Jézus alapított?
Majd erre fog hivatkozni a kérdező
Ján 17:21 Hogy mindnyájan egyek legyenek; amint te énbennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél engem.
Csak itt a keskeny útat kell figyelembe venni Jézus imájában.
Szervusz.
Jézus nem egyházat alapított, hanem az Istennek járó imádatot állította helyre, amitől az akkori kor vallási vezetői kezdtek elhagyni.
Mikor a helyreállítás folyamatban volt, akkor is kezdtek olyan emberek beszivárogni ebbe, akik kiforgatták a helyes tanítást.
Ezeket a személyeket eltávolították a gyülekezetből.
A Bibliában viszont Isten felhívja az emberek figyelmét, hogy az utolsó napokban bekövetkezik a szakadás, ezt nem tudod megakadályozni.
Isten pedig nem avatkozik bele, inkább azokat támogatja akik megmaradnak az eredeti keresztény élet és oktatás támogatásában. És segítséget nyújt azoknak akik végzik azt a feladatot, amit rájuk bízott.
Valaki említette a Máté 28:20 versét, ahol a mondat vége úgy hangzik, hogy "veletek vagyok a világrendszer befejezéséig."
Egyébként pedig akik Isten figyelmeztetésére, felszólítására nem reagálnak, akkor mi emberek akik végezzük ezt a feladatot, sem fognak reagálni.
Nem olvastam végig mindent, de megpróbálok röviden válaszolni.
Krisztus valóban egy Egyházat alapított:
"Én pedig mondom neked: Te Péter vagy, és én erre a kősziklára fogom építeni egyházamat, s az alvilág kapui nem vesznek erőt rajta."
Jézus utal rá, hogy a gonosz megpróbálja majd ezt az Egyházat folyamatosan támadni, amit láthatsz akár manapság is. Ennek a folyamatos támadásnak, a gonosz munkájának az oka a szakadás, a számtalan kis felekezet. Haolvasod az Újszövetséget, láthatod, hogy Krisztus, majd az apostolok is mindig az egységre törekedte, a sátán pedig ennek az egységnek a megtörésére.
A történelmi egyházak ökumenizmusában most is láthatjuk ezt a krisztusi törekvést az egység felé, kérdés, hogy ez elegendő-e, talán nem.
Pedig kérdező,akik ide kommenteltek,inkább keresztények,mint te. Te nem keresztényként viselkedsz,hanem Istenként osztod az észt. Beszélsz itt először a nagy egységről,hogy mennyire keresztény mindenki,aztán meg mégis olyanokat írsz,hogy aki nem a nagy egyházhoz tartozik,vagy ahhoz,ami neked tetszik,az Istentől távolodott el. Hantaboy. Meg ez a sok felszólítás,mi ez? Valami mennyei angyal ereszkedett le özénk személyedben,vagy mi?
Most biztos jössz azzal,hogy én se vagyok keresztény,de különösebben nem érdekel. Úgy állítod be a különböző felekezetek létezését,mintha Isten elleni vétek lenne,de a "ne ítélj" résszel nem foglalkozol. -Tapsvihar-
Kedves kérdező: Kérdezni szabad sőt kell is. De ne hogy már te szabd meg a feltételeket hogy ki miben higyen és mit csináljon.
Mindenki azt tesz amit akar. Majd Istennél meg beszéljük hogy mi az Igazság. Ki tévedett és ki az nem.
Addig élj úgy hogy jó legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!