Elképzelhető, hogy Ferenc pápáról egyszer majd kimondják az eretnekséget?
Hellótok!
SZP72 9/11 válaszát jónak találom, de motoszkál bennem egy kérdés a bűnben élők áldozásával kapcsolatban - mivel én is érintett vagyok:
Jézus az utolsó vacsorán Júdást megáldoztatta.
Jól olvasom ezt?
Ha igen, akkor - mivel az egyik legnagyobb bűnt követte el - hiszen akkor már elárulta Jézust, és nem volt bűnbánat benne -, mégis miért/hogyan áldoztathatta meg JK?
Üdv.
@ Jézus az utolsó vacsorán Júdást megáldoztatta.
Szerintem ez nem bizonyos. Lukács evangéliuma alapján valóban úgy tűnik ott volt, János evangéliuma szerint viszont vacsora közben eltávozott. Lehetséges, hogy a lukácsi beszámoló nem szigorú időrendi beszámoló. Vannak időrendi eltérések az evangéliumokban máshol is.
De ha ott volt is, azért volt ott mert Jézus nem akarta leleplezni a többiek előtt. Ezzel a gesztussal is még hatni akart rá: Júdás, tudom miben mesterkedsz, tehetnék ellene, de azt szeretném, ha inkább szabad akaratodból nem tennéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!