Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresem a vallásom. Mesélnétek...

Keresem a vallásom. Mesélnétek az egyes vallási irányzatokról?

Figyelt kérdés
Ami a legjobban érdekel az a Buddhizmus.
2017. jún. 21. 14:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%
"a buddhizmus nem gonosz dolog, és a buddhisták nem fognak elkárhozni. Szomorú, hogy még azzal sem vagy tisztában, hogy a vallásod mit tanít más vallásokról. :/ "- De buddhizmus rossz dolog (bálványimádók nem öröklik Isten országát.), és aki nem keresztény vallású, az biztos, hogy el kárhozik. (A zsidók is elkárhoznak, mivel nem hisznek Jézusban, és a törvényből nem lehet megigazulni Isten előtt.)
2017. jún. 21. 16:08
 12/24 anonim ***** válasza:
56%

Egy tanmesével válaszolnék:

Egy ember beleesett egy gödörbe. Nem tud kimászni. Arra megy Mohamed és elkezdi tanítani:

-Ha belenyugszol Allah akaratába, és jól viseled magad, akkor majd a hetedik mennyországban jó helyet kapsz.

Arra megy Buddha, leül a gödör szélére és ő így tanítja:

- A szenvedésed okozója a vágy, hogy ki akarsz mászni. Szívesen megtanítalak, hogyan tudod életed végéig egészen jól elviselni a helyzetedet a verem mélyén.

Végül ment Jézus. A segélykérő kiáltásra lement a gödör aljába, karjaiba vette és kihozta a bajba jutottat.

2017. jún. 21. 16:16
 13/24 anonim ***** válasza:
95%

Ha a butaságod forgó mozgássá lehetne átalakítani, bezárhatnák Paksot. Abba még nem gondoltál bele hogy mi van akkor ha a budhizmus az úgymond "igaz hit" és a te istened a bálvány? Amíg nincs bizonyíték az egyik mellett/vagy ellen addig mindkettőnek ugyan annyi a valóságalapja. Attól még hogy te hiszel valamiben az nem jelenti azt hogy az kész tény. Utálom ezt a mentalitást mind a keresztényekben mind pedig a muszlimokban, hogy csak az ő vallásuk lehet a jó. Egy buddhista nem szólja le a többi vallást veletek ellentétben.

2017. jún. 21. 16:23
 14/24 anonim ***** válasza:
71%

Szépen le lettem pontozva, amiért tényt közöltem arról, hogy az első pár hozzászóló viselkedése, rendkívül ítélkező, és hogy Buddha, csakis a szeretetről beszélt. Gondolom ti, akik lepontoztatok engem, a teljes béke, és szeretet ölelésében éltek. Viszont veletek ellenkezőleg, én egyikőtöket sem pontozok le, sőt örülök, hogy tanítóim vagytok, akaratotok ellenére. A kis példázat, amelyet a felettem író írt, arról, hogy egy gödörben lévő emberen ki tud igazából segíteni, egy keresztény példa, amely elfogultságot közvetít. Érdekelne engem, hogy ha én beleesek egy gödörbe, akkor vajon az segít e nekem, hogy várom, hogy valaki kihúzzon? Vagy egy élethelyzetben, amelyben az aktuális időben nem lehet változtatni, mert a feltételen nem adottak, érdemes e várni valaki segítségére, vagy megtanulni, a fájdalmat, a szenvedést kezelni, és rájönni, hogy az egész csak a tudatban létezik.

A jövőben is pontozzatok le, hogy közvetítsétek a keresztény hit, valódi arcát, köszönöm.

2017. jún. 21. 16:36
 15/24 anonim ***** válasza:
#12 ilyet bárki ki tud találni, csak az a baj hogy a 3 közül egyik sem történt meg. És hagyjátok már a kérdezőt had döntsön ő melyik vallásban szeretne hinni. Képzeljétek magyarországon vallásszbadság van.
2017. jún. 21. 16:43
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
A buddhistáknak nagyon rossz, mivel nagyon tisztelik az életet, és mégis elkárhoznak.
2017. jún. 21. 17:05
 17/24 A kérdező kommentje:

Jaj.nem szerettem volna ilyen vitât szìtani.

Mâr régòta töprengek ezen hogy melyik is az az iràny/vallâs amiben igazàn hiszek.

Egy darabig jârtam templomba,misére. Katolikusra és evangélikus ra is ....de nekem mindkettô túl akaratosnak tűnt. Nem,nem akaratosnak...de màshogy nem tudom megfogalmazni. Erôszakos...amikor szerettem volna a pappal az ilyen gondolataimròl beszélni szinte kinevetett és ott hagyott....

Voltam a krisna völgyben is....Ott nagyon tetszett és szimpatikus volt minden.

Viszont a Buddhizmus az ami foglalkoztat.sokat olvastam ròla,filmet is néztem...de igazàbòl nem àllt bennem még össze a kép.

2017. jún. 21. 17:18
 18/24 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#17 akkor ismered mar a hinduizmust

buddhizmus mondhatni ennek egy "mellekiranyzata" hogy ok nem tartjak igy az mindegy

Bhagavad-Gita t olvasgasd amig szukseges mert ha meg mindeg keresel akkor valoszinuleg nem elegszer

tobb forditast is olvass el, a MEK OSZK n 2 legalabb fent van az egyik a krisnasoke a masik egy "tudomanyos" vagyis szoszerinti forditas

persze lehet tudsz mindenrol de masoknakvis szol illetve mind mondtam lehet nem eleget tudtal meg

en minel tobbet olvastam oket annal jobban megertettem a telje Bibliat

En Krisztusban hiszek de o csak a Logos vagyis kozvetito Isten kozott igy valojaban benne hiszek de nem tartozom felekezetekhez es hasonlok se templomba nem jarok, nem tartom bunek se szegyenek, sok mast viszont annak tartok magamrol de egyelore tehetetlen vagyok ellenuk ha elkarhozok is

2017. jún. 21. 18:39
 19/24 anonim ***** válasza:
Én is ajánlom a Bhagavad-Gitat olvasgatását.
2017. jún. 21. 20:32
 20/24 anonim ***** válasza:
73%

azt én is ajánlom

"a hinduizmus buddhizmus.. mondhatni mellekiranyzata"

Nein. Nem mondhatni.

Nagy -áthidalhatatlan- különbség van az áldozati vallások és a lemondás alapú vallások közt.

A buddhizmus és a kereszténység lemondás alapú- és itt nyugaton jól meg is fér egymás mellett.

Ajánlom az öt világvallás -t is, tájékozódási futásnak nagyon jó.

[link]

2017. jún. 21. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!