Tárgyak okkult környezetből (? )
Olyan lakásból, illetőleg olyan embertől, ahol és akinek a tulajdonában okkultizmusra használt tárgyak, eszközők és ezoterikus könyvek vannak, szabad e keresztényként elfogadni bármit is; ettől az embertől, ilyen otthonból származó dolgot, a saját lakásban, kőrnyezetben megtűrni, elhelyezni, tartani. Nem konkrétan okkultizmusra használt tárgyat, hanem bármi mást, amit az illető egyébként teljes jószándékkal akar adni; amely jó szándékot egyébként nincs ok megkérdőjelezni (az illető rokon). Okozhat e problémát bármi, ilyen környezetből, illetve személytől származó tárgyi dolog megtartása, avagy sem?
Azt kérném, hogy aki válaszolni szíveskedik, úgy és olyan valaki tegye, aki nem csupán hasraütésszerűrn alkot véleményt, hanem lehetőség szerint alappal is rendelkezik a véleménye.
"Már csak azért is, mert az illető egyébként nincs, vagy inkább nem volt tisztában vele, hogy ami dolgokat cselekedett, az okkultizmus."
De te tudod,és ez a lényeg.De nekünk ne írd le.Titkon arra vársz,hogy keresztények erősítsenek meg abban,hogy "nem,nem szabad elfogadni"
De vigyázz,hogy ők se tudják meg mivel foglalkozik,nehogy esetleg megkönnyítsd a dolgukat.
"Egyrészt leírom a kérdésben, hogy ,,keresztényként" és azt hiszem, hogy az okkult keresztény értelmezése elég világos.
Másrészt, hogy valakinek a véleménye alappal rendelkezik-e, az nem az én kérdésem cizelláltságától függ."
És ha ír ide négy keresztény,de kettő azt mondja saját tapasztalata szerint,hogy elfogadhatod,nem lesz tőle semmi bajod,de kettő meg azt,hogy nekik utána démonok mászkáltak a házukban,melyiküknek fogsz hinni?
Mert egyébként mindegyikük egységesen értelmezi az "okkult"-ot,hiszen keresztények.
" és azt hiszem, hogy az okkult keresztény értelmezése elég világos. "
Nem, nem világos. Még egyes egyházaknak sincs erre központilag elfogadott értelmezése, nemhogy a több ezer különböző felekezetnek. A keresztény egy gyűjtőfogalom, ha egyszer nem akarod leírni azt, hogy mire gondolsz, akkor legalább az egyházat írd le, hogy utána tudjunk nézni.
"De te tudod,és ez a lényeg.De nekünk ne írd le.Titkon arra vársz,hogy keresztények erősítsenek meg abban,hogy "nem,nem szabad elfogadni""
Ha te tudod, hogy én "titkon mire várok", akkor neked gondolatolvasóként bizonyára eleve nincsen szükséged rá, hogy bármit is megmagyarázuon bárki...
#13,
Azt kellene érteni, ha hozzád szólna a kérdés, hogy pl. a Bibliában elég világos útmutatás van arra nézvést, fő csapásirányokat tekintve mindenképp, hogy mi az okkultizmus, mi az, ami Isten szerint és Istennek ellene van.
Na most az alappal rendelkező vélemény formálására képes ember, vagyis akit megszólítottam a kérdésben, mintegy potenciális válaszolóként, az alsó hangon ezzel tisztában van, de esetleg ha úgy tetszik gyakorlati tapasztalattal is bír e kérdésben foglalttal kapcsolatban. Tehát amennyiben e két "feltétel" közül rólad nem mondható el minimálisan az első, akkor egyszerűen nem hozzád szól a kérdés. Én pedig, bocsánat érte, de nem olyan okból tettem fel a kérdést, hogy teoretikus vitákba bocsájtkozzam definitív problémák megtárgyalása ürügyén olyanokkal, akikhez nem szólt a kérdésem. És ez akkor is így van, ha ezt valaki el tudja fogadni és akkor is, ha nem.
Utolsó,
Meg kérdezhetem, hogy mit vallasz, kicsoda Jézus Krisztus?
És ki neked Jézus Krisztus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!