Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istent miért nem látjuk?

Istent miért nem látjuk?

Figyelt kérdés
Miért nem lehet bebizonyítani Isten létezését?
2017. jún. 15. 09:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Miért, te nem látod Istent?
2017. jún. 15. 16:32
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
HOGY: HIGGYETEK! Ti, süketek! (szeretetből)
2017. jún. 15. 16:40
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Egy hasonlatot,és egy képet szeretnék felhozni:

Ha egy kötőanyagba(Cement,gipsz,műanyag,stb)vasreszeléket keversz,ahhoz hozzátapad a mágnes.

Ha egy ruhatarabod benzinnel átitatod,hamar lángrakap.

Minden ember bűnös,s a bűn éghető anyag.Ha Isten tüze közelébe kerül a bűnös ember,elég,bűneivel együtt.

2017. jún. 15. 17:23
 14/17 anonim ***** válasza:

"Miért nem lehet bebizonyítani Isten létezését?"

Azért, mert meg van cáfolva.

NEM LÉTEZIK.

Inkább keresd Zeuszt, ő még talán létezhet, bár nem valószínű. De legalább nem lehetetlen.

És állítólag már látták őt jó páran.

2017. jún. 15. 18:43
 15/17 anonim ***** válasza:
Lehet látni, mivel a tanítványok látták Jézust, aki látta őt, az látta az Atyát (teremtőt). Csak azért nem látod, mert nincs itt. A szelleme van itt a földön, a szellemet nem lehet látni húsvér szemmel.
2017. jún. 15. 20:52
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem kell látnunk ahhoz hogy tudjuk, mit gondoljunk róla, és arról, ami belőle (is) alakult ki. ;D

Mellesleg valóban lélekként kell kezelnünk, nincs anyagból felépülő, körvonallal határolt teste (állítólag).

2017. jún. 15. 21:31
 17/17 KZitus ***** válasza:

Szia

Ennek egyzerű oka van, és le is íratta: „nem láthat engem ember úgy, hogy életben maradjon” 2Mó 33:20

Látod ezt a kezdetekben mondta Mózesnek, mert már akkor is szerették volna látni Istent.

Az angyalok látják őt:Máté 18:10

" Vigyázzatok, nehogy megvessetek egyet e kicsinyek közül; mert mondom nektek, hogy angyalaik az égben mindig látják az én égi Atyám arcát.

Amikor a Sínai hegy lábához ért a népe az ókorban, olyan természei jelenségek történtek, hogy a nép félt, ezért arra kérték Mózest, ő menjen fel egyedül a hegyre, mert meg voltak rémülve a látványtól, amiben részük volt.

Amikor Krisztus meghalt, majd feltámadása után megjelent a damaszkuszi úton Saulnak(későbbi Pál apostolnak) olyan fényesség vette körül Krisztust amitől Saul megvakult. Pedig ő "csak" Isten Fia volt...

De Istent lehet "látni", és ő maga mondja el hogyan: " mivel ami tudható az Istenről, az nyilvánvaló közöttük, mert az Isten nyilvánvalóvá tette nekik. Mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma és istensége, úgyhogy nincs mentség számukra;" Róma 1:19,20

Krisztus is bemutatta az Atyját:

János 1:18

Istent e g y ember sem látta soha; az egyszülött isten, aki az Atya keblénél van, az szolgált felőle magyarázattal.

János 14:9

Jézus így szólt hozzá: „Ennyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem látott, látta az Atyát is. Hogyhogy azt mondod: »Mutasd meg nekünk az Atyát.«

Nincsen szökség arra, hogy szemeinkkel lássuk őt. Ha erre lenne szükségünk a hithez, Isten azt is megadta volna nekünk, mert nagyon szeret minket a teremtményeit.

2017. jún. 16. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!