Istent miért nem látjuk?
Egy hasonlatot,és egy képet szeretnék felhozni:
Ha egy kötőanyagba(Cement,gipsz,műanyag,stb)vasreszeléket keversz,ahhoz hozzátapad a mágnes.
Ha egy ruhatarabod benzinnel átitatod,hamar lángrakap.
Minden ember bűnös,s a bűn éghető anyag.Ha Isten tüze közelébe kerül a bűnös ember,elég,bűneivel együtt.
"Miért nem lehet bebizonyítani Isten létezését?"
Azért, mert meg van cáfolva.
NEM LÉTEZIK.
Inkább keresd Zeuszt, ő még talán létezhet, bár nem valószínű. De legalább nem lehetetlen.
És állítólag már látták őt jó páran.
Nem kell látnunk ahhoz hogy tudjuk, mit gondoljunk róla, és arról, ami belőle (is) alakult ki. ;D
Mellesleg valóban lélekként kell kezelnünk, nincs anyagból felépülő, körvonallal határolt teste (állítólag).
Szia
Ennek egyzerű oka van, és le is íratta: „nem láthat engem ember úgy, hogy életben maradjon” 2Mó 33:20
Látod ezt a kezdetekben mondta Mózesnek, mert már akkor is szerették volna látni Istent.
Az angyalok látják őt:Máté 18:10
" Vigyázzatok, nehogy megvessetek egyet e kicsinyek közül; mert mondom nektek, hogy angyalaik az égben mindig látják az én égi Atyám arcát.
Amikor a Sínai hegy lábához ért a népe az ókorban, olyan természei jelenségek történtek, hogy a nép félt, ezért arra kérték Mózest, ő menjen fel egyedül a hegyre, mert meg voltak rémülve a látványtól, amiben részük volt.
Amikor Krisztus meghalt, majd feltámadása után megjelent a damaszkuszi úton Saulnak(későbbi Pál apostolnak) olyan fényesség vette körül Krisztust amitől Saul megvakult. Pedig ő "csak" Isten Fia volt...
De Istent lehet "látni", és ő maga mondja el hogyan: " mivel ami tudható az Istenről, az nyilvánvaló közöttük, mert az Isten nyilvánvalóvá tette nekik. Mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma és istensége, úgyhogy nincs mentség számukra;" Róma 1:19,20
Krisztus is bemutatta az Atyját:
János 1:18
Istent e g y ember sem látta soha; az egyszülött isten, aki az Atya keblénél van, az szolgált felőle magyarázattal.
János 14:9
Jézus így szólt hozzá: „Ennyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem látott, látta az Atyát is. Hogyhogy azt mondod: »Mutasd meg nekünk az Atyát.«
Nincsen szökség arra, hogy szemeinkkel lássuk őt. Ha erre lenne szükségünk a hithez, Isten azt is megadta volna nekünk, mert nagyon szeret minket a teremtményeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!