Szerintetek az Ószövetségben muszáj volt hogy meg történjen az őzönviz más megoldás nem lett volna jó?
Mire akar Isten tanítani minket.
1. szakasz: törvény nélkül élt az ember, minden ember gondolata szüntelenül gonosz volt, jött az ítélet: özönvíz. Noé kegyelmet kapott, fennmaradt az emberiség
2. szakasz: Mózesi törvények. Isten megmutatta, hogy a törvény ellenére sem tud megjavulni az ember, így ismét jogos az ítélet, de adott egy megoldást az embernek:
3. szakasz: Az Úr Jézus. Megáldozta magát, hogy aki hisz benne, az szellemben újjászületik, és így alapból leveti a korábbi bűnös természetét, új jellemet kap. Fokozatosan tisztul, megszentelődik és üdvözül
Nagyon röviden ennyi. Megmutatta, hogy az ember önmagától nem tud menekülni, Istenre van szüksége
Özönvíz azért másabb, mint az infarktus, mert az özönvíznek nyoma marad (71%-a a földnek víz alatt van), így ma is figyelmeztető jel.
Mivel Isten a leg bölcsebb lény aki csak létezik. Ezért igen ez volt a legjobb megoldás.
Ha létezett volna jobb megoldás az emberiség bűntől való megmentésére mint Jézus (a második isteni személy) kereszhalála biztos, hogy azt valósította volna meg.
Bocsánat, de a kérdés felvetése is már Istent le minősít.
Ő mindent jól és bölcsen csinál. Csak az ember nem tudja megérteni. Viszont elég elfogadni.
Majd az örök létben megértjük és elismerjük mi sem tettünk volna másként.
"Özönvíz azért másabb, mint az infarktus, mert az özönvíznek nyoma marad (71%-a a földnek víz alatt van), így ma is figyelmeztető jel."
Gondolom a halak azelőtt is éltek valahol, meg ma is esnek össze infarktus miatt emberek, úgyhogy figyelmeztetésnek épp az is jó lehetne.
"Gondolom a halak azelőtt is éltek valahol"
így van. Folyókban, valamint a Biblia írja, hogy egy "tenger" volt, egy helyre gyűltek a vizek
"meg ma is esnek össze infarktus miatt emberek, úgyhogy figyelmeztetésnek épp az is jó lehetne"
A globális ítéletet és a földfelszín elpusztulását a vízözön jobban előképezi. Ráadásul Isten ma nem ilyen módon figyelmeztet, úgyhogy ezt kihúzhatjuk
Szia!
Az esetleg megfordult a fejedben, hogy a történetet nem materiálisan kell értelmezni.
C.G. Yung is írt a tanulmányaiban az ókori iatokról, ahol a vizet, mint a tudattalant, míg a bárkát, mint tudatot, tudathordozót elemzi.
"Az esetleg megfordult a fejedben, hogy a történetet nem materiálisan kell értelmezni. "
Régebben igen. Mindent megvizsgáltam, elvetettem. Marad a szó szerinti értelmezés számomra
"a Biblia írja, hogy egy "tenger" volt, egy helyre gyűltek a vizek"
Szerintem ez csak a te értelmezésed, hogy az óceánok a Vízözönre való figyelmeztetés lenne. Konkrétan le van írva, hogy nem lesz több Vízözön (sem hasonló tömeggyilkosság), épphogy erre emlékeztet a szivárvány.
"Szerintem ez csak a te értelmezésed, hogy az óceánok a Vízözönre való figyelmeztetés lenne. Konkrétan le van írva, hogy nem lesz több Vízözön (sem hasonló tömeggyilkosság), épphogy erre emlékeztet a szivárvány."
Vedd figyelembe, hogy én a tömeges infarktus felvetése miatt írtam, nem csak úgy általában. És nem azt írtam, hogy egy újabb vízözönre figyelmeztet, hanem a végítéletre. Kérlek ne forgasd ki a szavaim, olvass vissza.
"A globális ítéletet és a földfelszín elpusztulását a vízözön jobban előképezi." - ezt írtam
A szivárvány arra emlékeztet, hogy újra nem lesz vízözön. De tűz általi világméretű ítélet és pusztítás lesz. Erről ír a Biblia.
1 Mózes
9,11 Szövetséget kötök ti veletek, hogy soha ezután el nem vész özönvíz miatt minden test; és soha sem lesz többé özönvíz a földnek elvesztésére.
9,12 És monda az Isten: Ez a jele a szövetségnek, melyet én örök időkre szerzek közöttem és ti köztetek, és minden élő állat között, mely ti veletek van:
9,13 Az én ívemet helyeztetem a felhőkbe, s ez lesz jele a szövetségnek közöttem és a föld között.
2 Péter
3,5 Mert kész-akarva nem tudják azt, hogy egek régtől fogva voltak, és föld, mely vízből és víz által állott elő az Isten szavára; [1 Móz. 1,6-8. Zsolt. 24,2.]
3,6 A melyek által az akkori világ vízzel [1 Móz. 7,11.12.23.] elboríttatván elveszett:
3,7 A mostani egek pedig és a föld, ugyanazon szó [vers 10.] által megkíméltettek, tűznek tartatván fenn, az ítéletnek és az istentelen emberek romlásának [2 Thess. 1,6-8.] napjára.
Jelenések
20,13 És a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik [vers 12.] szerint.
20,14 A pokol pedig és a [1 Kor. 15,26.54,55.] halál vettetének a tűznek [rész 19,20.] tavába. Ez a [rész 2,11.21,8.] második halál, a tűznek tava.
20,15 És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.
21,1 Ezután láték új eget [Ésa. 65,17.66,22. 2 Pét. 3,13.] és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!