Isten akarata az hogy ha a Szentlélek keresztséget meg kapva egy x személyt gyermekéve fogadott akkor be kell töltenie Isten akaratát követelményét ami rá van bízva?
Még akkor is ha egyedülálló marad ?
Így jobban meg tudd felelni az akaratának.
Mert akkor hited szerint, legalább is a református hit szerint, nincs olyan, hogy vízkeresztség, se olyan, hogy "Szentlélek keresztség", hanem csak egy keresztség van, ahogy a többi keresztény felekezetben is.
Ha csak nem akarsz áttérni más felekezethez, akkor érdemes lenne előbb saját hiteddel tisztában lenni, mert úgy látom túl sok minden kavarog a fejedben.
Az Isten akarata az, hogy higgyünk Fiában!
A hitet formába önteni, ezt nekünk kell tartalommal megtölteni, hogy hogyan tudjuk a mindennapokban ezt megvalósítani.
A keresztség szerintem egy jó kezdet, amelyben feltételezni kell azt, hogy a gyermek ránk bízta azt, hogy ezt megtegyük érte, ha pedig nem tesszük meg, akkor mulasztással vétkezünk.
Isten Lelke,azokat az embereket,akik elfogadják az általa felajánlott szövetségkötést,és megkeresztelkednek,gyümölcsével,a szeretettel tölti meg.Az isteni szeretet egyik következménye,hogy a megkeresztelt,vágyik az általa felismert üdvösség,örökélet ajándékát másokkal is megismertetni.Isten Lelke ad ehhez ajándékokat,akarata szerint.
(Senki sem válogathat az ajándékok mibenléte tekintetében.Nem dönthetem el,hogy pl. én,majd a nyelveken szólás ajándékát akarom,s a Lélek hallgatna az akaratos gyermekére.)
Az Isten akaratát,hasznos keresni,hisz Alkotónk ismer minket,s tervét ránk,személyünkre szabta.Boldogok csak akkor lehetünk,ha betöltjük elhívásunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!