A keresztből hogy lett keresztény szimbólum?
A magyarban is a Krisztus szóból jön, csak éppen nagyon hasonló a kereszt szóhoz (például a protestánsok keresztyénnek mondják, régiesebben).
Egyébként valójában Constantinus császártól kezdve terjedt el, azelőtt a keresztények jele a hal volt.
nekem sem tetszik,hogy inkább a véres kivégzést próbálják eszünkbe juttatni bűntudatot keltve olyan bűnökért,amit nem is mi követtünk el..Jobban kéne figyelmet fordítani az életére,amiket mondott,mint arra,hogy meghalt értünk a kereszten,mert szerintem nem értünk,hanem miattunk,azaz helyesebben a zsidók miatt!Ehelyett azt kéne hangoztatni,hogy miket is mondott a szeretetről?Kérdezem,ki volt Jézus?Válasz:aki meghalt értünmk a kereszten!Én azt mondanám,az,aki először megértette az emberekkel,mi az a szeretet,mi az a megbocsájtás,és hogy mit kéne tennünk..számomra,és most nem akarok megbántani senkit,én nem vagyok semmilyen egyház tagja,azzal nemsokat tanított nekem,inkább a szeretetről való beszédjeivel,mint a kereszten való keserves halálával..elég félelmetesen hat pl egy kisgyerekre egy keresztre szegelt vérző ember..ennyivel horrorfilmet is nézhetne..
Javaslatom lecserélni erre a szimbólumra..persze,nem mindenkinek,csak ahol kisgyerek van.
persze úgysem fogják...mert egyeseknek fontosabb hogy meghalt,mint az egész élete,és tanításai..én azt mondom jobb lenne élve ábrázolni egy prófétát,megváltót,stb,mint egy ágyékkötőben kifeszített embert..ez nekem nem szimpatikus..bocs mégegyszer minden vallásostól..
"utálom a kereszteket!!!!"
64%-
Igen? Akkor költözz a Földközi tenger keleti partjára!
A magyar állami cimerben is benne van a Kereszt.
"utálom a kereszteket!!!!" 64%-
Akkor költözz Szaúd-Arábiába. Ott be van tiltva a kereszt.
Egyébként a román cimerben is benne van a kereszt.
Ilyenek jehovatanúi...
Nem a hitük, hanem a (rossz)indulatuk vezérli őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!