Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ádám, Éva, bűn. Özönvíz, Noé,...

Ádám, Éva, bűn. Özönvíz, Noé, Isten új ígérete. Az új ígéret által Isten eltörli-e az első emberpár bűnét, a többi nem fér ide, lentebb bővebben a kérdés?

Figyelt kérdés

Az Ószövetségben írtak szerint Ádámtól és Évától bűn ered. Isten megátkozza őket.

Az özönvízzel nagyrészt eltöröltetik minden - a bárkán lévőkön kívül.

Akkor megmarad a bűn, amit az első emberpáról eredeztetnek vagy nem?

Az új ígéret Isten nem vonatkozik arra, hogy Isten nem büntető Isten lesz?

2017. jún. 7. 05:49
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
32%

Hasznos lenne, ha nem csak bizonyos részeket gyűjtenél ki, hanem olyanokat is, ami ezeknek pont az ellentettje! A Bibliát egészében kell értelmezni. Ó és Újszövetséget együtt. És nem kiragadni pár igét.

Igen, Írja, hogy hiábavalóság, de ezzel nem azt akarja mondani összességében, hogy az életünknek semmi értelme...És igen, Isten képes bármit megteremteni, mert mindenható, de ez nem azt jelenti, hogy a te ötleteidre lenne szüksége... Ha tetszik, ha nem. :D

2017. jún. 9. 16:10
 22/63 anonim ***** válasza:
35%
Azt nem olvastad véletlenül, hogy Jézus megváltott minket az apánktól, anyánktól örökölt hiábavaló életünkből?
2017. jún. 9. 16:23
 23/63 A kérdező kommentje:

A 21, 22 hozzászóló ugyanaz, mint a 11? (A százalékok miatt nem tudom, mivel 68%-ot mutat a kérdéses hozzászólásoknál, de attól még nem biztos, hogy egy ember írta.)

... mert ha ugyanaz írta: fogalmam sincs, hogy mire akarsz kilyukadni.

A 11-es válaszban ez áll: "valójában semmi értelme nincs az életünknek".

Ez alá lett támasztva egy igeverssel (20. hsz.), majd a 21-es ezt is kifogásolta.

Persze, ha nem egyazon személyről van szó, akkor értem, de ha ugyanaz írta, akkor ellentmondásosnak érzem.

2017. jún. 10. 04:50
 24/63 anonim ***** válasza:
72%

#21. Nem gyűjtöttem ki semmit, egyszerűen megadtam egy igeverset, amely szerint "minden hiábavalóság". Amennyiben fontos számodra a Biblia, akkor ezen a témán nem kellene csak úgy átsiklani, ahogyan tetted.

Jézus Krisztus tettét Salamon elképzelése nem kicsinyíti és nem is cáfolja. Sőt!

A Bibliában az áll, hogy ez a világ Sátán uralma alatt áll.

Jézus is mondta: „Az én országom nem ebből a világból való.” (Jn 18,36) és „az egész világ a gonosz hatalmában van.” (1 Jn 5,19)

Tehát Krisztus azt mondja, hogy ennek a világnak az ura, fejedelme Sátán.

Akkor miért ne lenne hiábavalóság az élet? Sátán uralma alatt?

Lehet, hogy ilyen kontextusban még nem vizsgáltad meg.

Szerintem a Salamontól származó idézet alátámasztja Krisztus tettének szükségességét. Krisztus megmutatta - és mutatja most is - azt, hogy hogyan lehet legyőzni e világ urát, Sátánt.

Az emberek, amit tesznek: hiábavalóság. Jézus Krisztus meghaladta ezt!

2017. jún. 10. 09:29
 25/63 anonim ***** válasza:
30%

Najó. nekem ez már sok. Ha valaki össze-vissza ugrál ide-oda, csakhogy vitatkozzon...

Akkor folytassa azt Egyedül. Ilyen emberrel nem érdemes beszélgetni!

2017. jún. 10. 11:59
 26/63 anonim ***** válasza:
30%
Nem össze-vissza ugrálás és nem vitatkozás, amit írtam. Azt észleltem, hogy te vitatkozni, sőt, veszekedni kívántál, ezt nyilván kivetíted.
2017. jún. 10. 15:17
 27/63 anonim ***** válasza:
30%

Nyilván...

Te meg jobb lenne, ha a kérdező által feltett kérdést válaszolnád meg!

Ja, hogy azt már más megválaszolta!!!

Mert te nem tudod, csak irod itt a marhaságaidat! :DDD

2017. jún. 10. 15:50
 28/63 anonim ***** válasza:
37%
Javasolt, hogy olvasd újra azt is, amit írtam és azt is, amit írtál, aztán alaposan gondolkozz el magadon.
2017. jún. 11. 05:27
 29/63 anonim ***** válasza:
13%
Nincs szükségem a tanácsaidra!!!
2017. jún. 11. 13:03
 30/63 A kérdező kommentje:

"irod itt a marhaságaidat"

Láthatóan magadtól nem jöttél rá: másoknak pedig nincs szüksége a te ítélkezésedre.

2017. jún. 12. 08:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!