Hány éves Jézus? XD
Szia Kriszti!
A keresztények szerint Jézus örökkévaló, így nincs kora, a válasz a kérdésedre tehát, hogy kortalan. Egyébként valószínűleg ie. 5 őszén született ide a földi életre és isz. 31 tavaszán feszítették keresztre. Amit még tudnod kell, hogy ie. 1 után isz. 1 következett így nem volt 0 év. Ez alapján Jézus 34 és fél évet élt itt a földön.
A Biblia azonban arról tesz bizonyságot, hogy részt vett a Teremtésben is, így amióta az időt számolják biztosan létezett, és mivel a Biblia szerint "élete van önmagában" így gyakorlatilag halhatatlan.
Üdv. Péter
Ez a kereszténység tele van önellenmondással, és az a durva, hogy ez nem zavarja a híveket!
Örökéletű, de meghalt a kereszten...
Részt vett a teremtésben, de ő Isten fia, aki medszületett...
Ő Isten is, meg az Isten fia is...
Ez az egész engem a görög, meg a krisnás többistenhitre emlékeztet!
Az idő és a tér teremtettség. A Mennyországban nincs idő. Csak örökkévalóság. Nincs hely. Csak létállapot.
A Feltámadott Úrra már nem érvényesek e világ természeti törvényei. Ez kitünik az Evangéliumok leírásából is.
A három nagy monoteista világvallás(judaizmus, kereszténység, iszlám) egyhangúlag elutasitja, hogy Istennek antropomorfizmust (idő, kor, tér, teremtettség, nemiség stb.) tulajdonitson.
Ez természetesen az Úr Jézus Krisztusra(is) vonatkozik, aki valóságos Isten és valóságos ember.
pontosan olyan IKSZDÉ éves, kedves Kriszti. (XD)
András írja ( XD XD)
XD
XXDDDD ikszdéééééééééééééééééééééé ezaaazzzzz
Kata muszály volt oda írnod a nevem?
amúgy nem én kérdeztem hanem ő xDD
Köszi Peti.x"DD
Kriszti már ne is haragudj de hány éves vagy ?????
ellenzem a kérdést hiszen egyértelmű" XD" h nem komolyan gondolod csupán felakarsz vele vágni
ha mégis elnézét kérek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!