Ha valaki nem hisz a vallásokban, de hisz egy magasabb természetfeletetti erőben, rá van valami külön szó?
Hívő, Istenhívő.
A vallások csak utak Istenhez. A hit a lényeg.
Kiforgatod a szavaimat.
Sok ember csak az üres vallásosságát éli meg, betűről-betűre, de hit és elmélkedés nélkül. Mit mondott erre Jézus? - "Jaj nektek farizeusok és írástudók".
A hit néklüli vallás fabatkát sem ér.
Viszont minden egyistenhívő vallás (sőt talán a többistenhívő is utat jelent Istenhez). Én erről beszéltem.
A sátánista pedig az Isten elleni lázadás teljes tudatában teszi, amit tesz, Jelen van a gondolatában Isten, ha nem lenne, nem lenne Ki ellen lázadni... tehát elméleti síkon kicsit olyan, mintha egy kétirányú úton ő úgy döntene, hogy szánt szándékkal a másik irányba halad.
Alapvetően aki hisz Istenben / istenekben, az teista.
De az, hogy nem gyakorolsz vallást egy dolog, de mit hiszel Istenről?
Van, de nem avatkozik bele semmibe, csak úgy elvan? -> Deista
Nem egy konkrét, személyes Istenben hiszel, hanem úgy az egész világmindenségben minden egyenlő Istennel? -> Panteista
Van egy Isten van, de nem csak úgy elvan magának, meg nem egyenlő a világmindenséggel, hanem egy személyes Isten, akivel szól hozzád / te is szólhatsz hozzá? -> Monoteista
(Politeistát nem írtam le, mert azt írtad, hogy egyben hiszel)
Aki egy értelmes, természetfeletti lényben hisz, az istenhívő. Az is, aki a sorsban (sors isten) hisz.
Aki egy lélek nélküli természetfeletti erőben hisz, az pedig ezoterikus.
Kérdező:
Ha valaki nem hisz a vallásokban, de hisz egy magasabb természetfeletetti erőben, rá van valami külön szó?
Külön kell választani a vallást és az igaz hitet! Ugyanis mást jelent a vallás mást a hit! A kettő nem ugyan az.!
Én nem hiszek a vallásokban és a vallások dogmáiban, de hiszek Istenben, hiszek a testben megjelent Istenben Jézus Krisztusban!
"Sok ember csak az üres vallásosságát éli meg, betűről-betűre, de hit és elmélkedés nélkül. Mit mondott erre Jézus? - "Jaj nektek farizeusok és írástudók".
A hit néklüli vallás fabatkát sem ér. "
Ez rettenetesen arrogáns és öntelt kijelentés. Gratulálok, igazi keresztény vagy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!