Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » János, a 12 apostolok egyike...

János, a 12 apostolok egyike a mai napig él?

Figyelt kérdés
Jézus megadta neki, hogy itt marad a földön, amíg Ő el nem jön. A 12 apostol közül sokakat megöltek, a többség kereszthalált halt. Jézus a feltámadása után azt mondta Péternek Jánosról, hogy "ha azt akarom, hogy maradjon, amíg el nem jövök, mi gondod vele? Te kövess engem!" a követést itt nem csak a hitre érti, hanem az áldozatra. Péternek megjósolja "ha majd megöregszel, kiterjeszted karod, s más fog felövezni". Ezzel megjósolta Péter halálát, hogy kereszt halállal hal majd meg ő is. De egyértelmű jelzés, hogy Jánosnak mást szánt, hogy a 12 apostol egyike, János, még a mai napig él! Látja, sőt, végigélte az egész történelmet, és eseményeket, amik a világban történtek! Ott volt Jézus halálánál, szemével látta, ahogy oldalba szúrják, és vér és víz folyik ki belőle! Saját maga bizonyíthatja a történéseket, ahogy az összes apostol, akik képesek voltak meghalni Jézusért! Ha nem látták volna Jézust, és nem tudják, hogy igaz amit mondanak, akkor nem lettek volna képesek feláldozni magukat! Izrael közepén a semmiből évtizedek alatt megszületett egy új vallás! Egész más értékrenddel, mint ahogy az akkori emberek éltek! Egyértelmű, hogy eljött Jézus, olyan szemtanúk bizonyíthatják, akik képesek voltak meghalni érte! Jánosnak pedig azt a jövőt szánta, hogy maradjon a földön, és figyelje a vallás gyarapodását, növekedését, a világ történéseit, egészen a világ végéig!
2017. jún. 2. 14:48
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

[link]

Tessék, itt van, hogy 100 éves korában, az apostolok közül egyedül, természetes halállal halt meg.

2017. jún. 2. 16:11
 22/32 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy muszáj volt úgy csinálni, mintha meghalt volna! Nem halt meg! valójában továbbra is élt! János nem halt meg! Higyj nekem! Ha 100 évig élt, és mind közül ő az egyetlen, aki természetes halállal halt meg, akkor ott több van ennél! Megmondta Jézus, hogy Istennek milyen tervei vannak Jánossal! Egyébként ezt a bibliai szövegrészt később is illesztették bele, valószínűleg nehogy jelét vegyék, hogy János él!
2017. jún. 2. 16:12
 23/32 A kérdező kommentje:

Én is a Wikipédiából másoltam ki. Ha 200 évet írtak volna, akkor is elhinnéd, hogy pont 200 évig élt, és véletlenül sem ő az egyedüli ember, akivel az a célja Istennek, hogy ne haljon meg az eljöveteléig?

"nem maradjon, hanem megmaradjon"

Nem, tényleg nem tudom mi a különbség. Szerintem ugyan az a kettő. Itt maradsz a földön, vagy megmaradsz a földön Krisztus eljöveteléig? Mindkettő ugyan azt jelenti.

2017. jún. 2. 16:14
 24/32 anonim ***** válasza:

Jah, nem halt meg, ő csak egy színész volt, valójában egy kisfiú halt meg helyette, mi?? :D

Kész, feladom.

2017. jún. 2. 16:14
 25/32 anonim ***** válasza:
Amúgy most hol tartózkodik János? Beszélnék vele. Nagyon megöregedett így 2011 évesen?
2017. jún. 2. 16:20
 26/32 anonim ***** válasza:

A fanatikus értelmezés tipikus esete.

Valakinek van egy elképzelése,s annak alátámasztását úgy teszi,hogy néhány szót,mint "ha"kihagy az idézetből.

Nem becsületes dolog!

2017. jún. 2. 17:18
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Az említett ige jelentése ez: semmi közöd hozzá, hogy kit tart meg (ki üdvözül). Nem azt mondta, hogy életben tartja, hanem azt, hogy megtartja.
2017. jún. 2. 18:55
 28/32 A kérdező kommentje:
És ugyan miért ne lenne köze hozzá, hogy ki üdvözül? Hiszen az apostolok tudták, hogy mindannyian üdvözülni fognak, ha Krisztust követik, azaz betartják továbbra is a szavait.
2017. jún. 2. 19:46
 29/32 A kérdező kommentje:
Márpedig, ha tudták, hogy mind üdvözülni fognak, és hogy mi kel hozzá, hogy üdvözüljenek, akkor nyilván János, Jézus egyik kedves tanítványa is üdvözülni fog. Jézus megjósolta Péternek a halálát, és amikor megkérdezte Péter Jézustól, hogy "vele mi lesz", azaz Jánossal mi lesz, akkor kérdéssel felelt Jézus, amiből kiderül, hogy az Isten szándéka, hogy megtartja második eljöveteléig. És mivel az evangéliumnak azt a részét ő maga, János írta, ezért egyértelmű, hogy ő tudta, hogy mi lesz a sorsa. A tanítványok ennyi idő után is így félre értették volna Jézust? Máté, Márk, Lukács, és mindenki más is akkor azt hitte, amit én? Hogy életben fogja tartani. De ti szerencsére okosabbak vagytok azoknál az apostoloknál, akik évekig voltak Jézus mellett... Ők úgy értelmezték, hogy Isten életben tartja majd Jánost. Ahogy az is tény, hogy maga az író, azaz János, erre egyáltalán nem cáfolt rá, csupán kijelenti, hogy Jézus nem ezeket mondta szó szerint.
2017. jún. 2. 19:51
 30/32 anonim ***** válasza:
Valóban él, sőt örökké, a mennyben.
2017. jún. 2. 20:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!