Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » János, a 12 apostolok egyike...

János, a 12 apostolok egyike a mai napig él?

Figyelt kérdés
Jézus megadta neki, hogy itt marad a földön, amíg Ő el nem jön. A 12 apostol közül sokakat megöltek, a többség kereszthalált halt. Jézus a feltámadása után azt mondta Péternek Jánosról, hogy "ha azt akarom, hogy maradjon, amíg el nem jövök, mi gondod vele? Te kövess engem!" a követést itt nem csak a hitre érti, hanem az áldozatra. Péternek megjósolja "ha majd megöregszel, kiterjeszted karod, s más fog felövezni". Ezzel megjósolta Péter halálát, hogy kereszt halállal hal majd meg ő is. De egyértelmű jelzés, hogy Jánosnak mást szánt, hogy a 12 apostol egyike, János, még a mai napig él! Látja, sőt, végigélte az egész történelmet, és eseményeket, amik a világban történtek! Ott volt Jézus halálánál, szemével látta, ahogy oldalba szúrják, és vér és víz folyik ki belőle! Saját maga bizonyíthatja a történéseket, ahogy az összes apostol, akik képesek voltak meghalni Jézusért! Ha nem látták volna Jézust, és nem tudják, hogy igaz amit mondanak, akkor nem lettek volna képesek feláldozni magukat! Izrael közepén a semmiből évtizedek alatt megszületett egy új vallás! Egész más értékrenddel, mint ahogy az akkori emberek éltek! Egyértelmű, hogy eljött Jézus, olyan szemtanúk bizonyíthatják, akik képesek voltak meghalni érte! Jánosnak pedig azt a jövőt szánta, hogy maradjon a földön, és figyelje a vallás gyarapodását, növekedését, a világ történéseit, egészen a világ végéig!
2017. jún. 2. 14:48
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Nem gyanús? :) 100-ban meghalt? És mikor született? Az akkori körülmények között elég ritkán élték meg a 80-90-100 körüli évet! De ő pont 100-ban meghalt :) Nem halt meg. Mivel Jézus megtartotta az életét, ezért úgy kellett hinniük az embereknek, hogy meghalt. De nem halt meg.

[link]

"Az Úr a többi tizeneggyel együtt apostolává választotta.Jézus Péter és Jakab mellett őt is megkülönböztetett bizalmában részesítette. Jelen volt Jézus színeváltozásánál, az utolsó vacsoránál az Úr mellett foglalt helyet és az apostolok közül csak ő kísérte el Krisztust a Golgotára. A kereszt alatt Jézus az ő gondjára bízta édesanyját, Máriát. Jézus feltámadását követően az asszonyok híradása nyomán Péterrel együtt futott az üres sírhoz, hogy megbizonyosodjon a Mester feltámadásáról."

Jézus, saját édesanyát, Máriát, József gondoskodására bízta! Egyértelmű, hogy bár a többi apostol hatalmas szerepet vállalt az Újszövetség terjesztésében, addig Józsefnek más szerepet adott!

2017. jún. 2. 15:40
 12/32 anonim ***** válasza:
Ok, feladom, és nem akarlak bántani. Majd más esetleg jobban el tudja Neked magyarázni
2017. jún. 2. 15:51
 13/32 A kérdező kommentje:

- Ő vele mi lesz?

- Ha azt akarom, hogy maradjon, amíg el nem jövök, mi gondod vele?

Péter nem arra kérdezett rá, hogy "marad-e János?" Hanem arra, hogy mi lesz vele. Azaz, hogy mi lesz a sorsa. Értem én, hogy ezzel azt is akarta mondani, hogy "ne érdekeljen mások sorsa", de az, hogy nagyvonalakban kinek milyen sorsot, azt elmondhatja, ahogy Péternek is elmondta.

2017. jún. 2. 15:52
 14/32 anonim ***** válasza:
Na ezért ne értelmezzetek önállóan, teológiai ismeretek nélkül a Bibliát. Kérdező, nem akarsz esetleg uj vallást alapítani?
2017. jún. 2. 15:53
 15/32 anonim ***** válasza:
:( nem maradjon, hanem megmaradjon
2017. jún. 2. 15:58
 16/32 A kérdező kommentje:

"már százéves lehetett, mikor Traianus uralkodásának idején meghalt az apostolok közül egyedüliként, természetes halállal."

Természetes halállal. 100 évesen. Vedd észre! Istennek célja volt vele! Meghagyta 100 éves koráig! Megmentette attól, hogy megöljék! Rendben van, nem kell hinned nekem. Higyj a Bibliának, én kérem, hogy neki higyj. A jövőben talán majd győzködsz másokat 25 oldalon keresztül, de ha látod, hogy nem a vakvilágba beszélek, "feladod, miszerint ..." nem mondtad ki szóval, de tudom, hogy kissé gyenge értelmi képességűnek tartasz. Nem baj, majd vitázol oldalakat azokkal, akiket nem tartasz annak.

2017. jún. 2. 16:00
 17/32 A kérdező kommentje:
Nem akarok új vallást alapítani! Úgy gondolom, hogy azzal, hogy kijelentem, hogy Isten életben tartja Jánost, amíg Krisztus el nem jön másodjára, az nem bűn, és nem alapítok vele új vallást!
2017. jún. 2. 16:02
 18/32 A kérdező kommentje:

"nem maradjon, hanem megmaradjon"

És szerinted mi a különbség a kettő között?

2017. jún. 2. 16:04
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

"Természetes halállal. 100 évesen. Vedd észre! Istennek célja volt vele! Meghagyta 100 éves koráig! Megmentette attól, hogy megöljék!"

Egy pillanat. Eddig erről nem volt szó! Eddig azt mondtad, hogy János ma is él.

Azt én is vallom, hogy Isten hatalma által élt sokáig, és halt meg természetes halállal, de Te a 11. hozzászólásban még pont ezt kritizáltad.

Ne haragudj, de össze vissza beszélsz, semmi értelme ennek az egésznek:(

2017. jún. 2. 16:06
 20/32 anonim ***** válasza:

""nem maradjon, hanem megmaradjon"

És szerinted mi a különbség a kettő között?"

Tényleg hagyjuk

2017. jún. 2. 16:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!