Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha folyamatos munkakeresés...

Ha folyamatos munkakeresés mellett se találok megfelelő munkát, mit kell tennem és imádkoznom hogy legyen munkám?

Figyelt kérdés

2017. jún. 2. 13:37
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Isten hozott a klubban: munka mellet én is suliba járok, és az előző munkahelyem rám sem volt jó hatással.

Ha imádkozol az Úrhoz munkahelyért, tedd az imába bátran az összes fontos kívánságod, majd Ő eldönti, melyik kívánság fontos a fejlődésed szempontjából, melyik nem. Tedd hozzá, h olyan helyre vezéreljen, ahol Rád (igen, pont Rád) van szükség. És tedd hozzá, h legyen meg az Ő akarata. Én ilyen imával találtam munkát. Még nem tudom pontosan, miért épp arra a helyre vezetett, de nap mint nap kutatom a célját. És igyekszem ott helyt állni, ahol épp vagyok. Ha már képviselsz vkit, képviseld teljes odaadással.

Mihelyst bármifajta állást elvállalsz (v mert muszáj, v mert jónak tűnik) bátran kezd el imádkozni vmi még jobb melóért. Keress továbbra is, hacsak a munkahelyed nem száz százalékosan passzol Hozzád. Ne, soha ne nyugodj bele, ha vmi nem elég jó, vsz az Úr sem megnyomorítani szeretné az erkölcsi érzéked v a fizikumod, igaz?

Mint látod, sztem egyszerre kell alázatosnak és céltudatosnak lenni, egyidejűleg tenni és elfogadni. Sztem vagy elég intelligens ahhoz, h aktuális helyzetedben belásd, miből mennyire van szükség.

Ég áldjon.

R

2017. jún. 2. 18:33
 22/23 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó hozzászóló köszönöm,hogy ezeket megosztottad velem és az útmutatást is az imához.
2017. jún. 2. 22:17
 23/23 anonim ***** válasza:

Szia, ha jól értem még egy éved van, hogy vegyész végzettséged legyen?

Ha nem annyira a pénzkereset a lényeg most, akkor el tudsz menni gyakornokak is vegyi pályára vállalathoz, vagy kutatólaboratóriumban is, szükség van friss agyakra.

A suliban nincsenek ösztöndíjak?

Vagy önkéntes külföldi munka - nyelvtanulással?

Vagy addig vegyésztechnikusként dolgozni, aztán a végzettség megszerzése után továbblépni.

Kiegészítheted pl. munkavédelmi képzettséggel és pazarul meg is lehet belőle élni.

Vagy ott van a kozmetikai iparág, gyógyszeripar, környezetvédelem, vagy állat és növényvédelem.

Tanulhatsz "zöld szemléletet"- köznyelven "vegyszermentes" termékek fejlesztése (zöld háztartás, "vegyszermentes" kozmetikumok értsd ártalmas anyagoktól mentes kozmetikumok...)

Irhatsz cikket, szennyeződésekről, megelőzés, stb.

Aki a kémiához ért, az előtt számos kapu van nyitva...

Munkavédelmi, környezetvédelmi előadó stb

pl. [link]

[link]

még pályakezdőket is keresnek, van gyakornoki állás is...

Ha a Jóisten vegyész képzettséghez segített, akkor munkát is fog adni. :)

Azért egy jó CV-t is kell fogalmazni és magadban is tisztázni, mit szeretnél.

A heti egy pihenőnap, bejelentett munkahely nem elérhetetlen.

A munkatársak pedig egy keresztény ember számára mindig lehetőség. Önmagunk jellemhibáinak csiszolására és szeretetet adni ott, ahol kevés van. Szinte mindenhol van, aki barátot keres, vagy gyászol, beteg stb...

Ebédidőben, munka után a buszmegállóban beszélgetve a többiekkel "csillagok" lehetünk, vigaszt nyujthatunk, támogatást. Hitelesek lehetünk, ha jól végezzük a munkánkat, vagy be tudjuk ismerni a tévedéseinket.

"Tanulj, mert jön az alkalom" :)

itt van egy keresztény kémikus a sok közül:

[link]

szóval még művész is lehetsz:)

vagy... csatlakozhatsz gyerekprogramokhoz is, és megszerettetheted a kémiát gyerekekkel... táborok stb

(pl. cserkészet)

[link]

2017. jún. 3. 00:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!