Két Kingmax RAM dual channelben miért nem jók egy Kingston mellett? Folyamatos kékhalál?
Figyelt kérdés
Van 2db Kingmax es 1db Kingston DDR3 memoriám amik egyeznek tulajdonságokban( a 2 Kingmax ugyanaz) Eddig a 2 Kingmax 1-3-as slotban tökéletesen működtek de ahogy beraktam a 2-es slotba a Kingston RAM-ot, folyamatosan kékhalált dob ha pl elinditok egy jatekot! Most ugy van, hogy 1 Kingmax es a Kingston van az 1-3-as slotban es a másik Kingmax a 2-es slotban és igy mukodik. Miért nem tudom Dual-ba rakni a 2 Kingmaxot kifagyas nélkül?2016. aug. 31. 20:06
1/5 Dongaben válasza:
Mert "Dual", vagyis "páros" 2-vel, vagy 4-el működik...
2/5 anonim válasza:
DualChannel nem fog működni 3 modul esetén semmiképp sem.
Kékhalál ettől független, ott valami probléma lesz vagy az újonnan berakott memóriával, vagy a foglalattal, vagy az érintkezéssel. Tedd be újra, de előtte nézd meg, nem poros-e véletlenül a slot, illetve futtass egy memtestet (amelyet letölthetsz pl innen: [link] ).
3/5 A kérdező kommentje:
a két Kingmax-ot szerettem volna Dualba rakni, az alaplap most decemberben lesz 1 éves, tisztan van tartva a gép, most, hogy egy Kingmax es a Kingston az 1-3-as slotban van, így tökéletesen működik a gép, teljesen érzékeli a mind a 6GB-ot és nem dob kék halált nagyobb programoknál. Holnap lesz lehetőségem kiprobálni egy másik gépben a RAM-ot. Azért köszi mindent! :DD
2016. aug. 31. 21:43
4/5 Dongaben válasza:
Ilyen estben már minimális a sebesség különbség. Tényleg azért nem ment, mert CSAK párban működnek.
5/5 A kérdező kommentje:
A másik gépben tökéletesen működik a "hibás" RAM, viszont az abban lévőt kicseréltem a "hibással" és most a saját gépem tökéletesen működik ugy, hogy dualban van a Kingmax!
Nem értem, miért nem volt jo de e lényeg, hogy megy! Köszi mindent mindenkinek! :DD
2016. szept. 1. 16:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!