Ha hazudok egy dologrol, hogy ne járassam le magam az bűn?

Másodsorban akkor válaszolok én is.
Attól függ. Pl. munkahelyi környezetben semmi okod mindent kiadni magadról, ellenben párkapcsolatban nem szerencsés így védeni magad.

Természetesen én sem vagyok hit-es.
Alapvetően kínosan figyelek rá, hogy ne hazudjak. Ha más miatt kényszerülők rá akkor kifejezetten kellemetlenül szoktam magam érezni. Ha viszont olyan dologra kérdez rá valaki amit eleve tapintatlanságnak vagy bunkóságnak érzek akkor nem csinálok belőle problémát ha nem mondom meg neki az igazat. Persze ilyenkor is szerencsésebbnek érzem a válasz megkerülését.

Ebben az esetben szimplán egy kudarcod felvállalásáról lenne szó szűk ismeretségi körben.
Semmi köze a bűnhöz. Inkább a felnőtt gondolkozáshoz, mert aki érett az vállalja a tetteit (kudarcait); és az azokkal járó felelősséget is.
Nem sikerülhet minden.

Szintén másodsorból:
A hazugság bűn,és bizalomvesztő hamisság.
Csak Sátán nagyon intelligens,és jó memóriájú szolgáinak ajánlom,mert meg kell jegyezni mit,mikor kinek hazudtál,s azt újabb hazugságokkal kell védni.Ennek a kesze-kusza hazugsághalomnak biztos eredménye a bizalomvesztés,melyen egy ördögi szolga jót nevet.
Ha meg leszegyenitem magam az is bun,ugyanis nem "szabad" megbotrankoztatni masokat.
Ha meg fullentenek akkor megmenekitem magamat a szegyentol.
A Bibliaban is van hasonlo tortenet,hogy egy hazugsaggal megmenekitette az emberek eletet :),csak ugye ott nagyobb dolog volt a "tét",ezert is gondoltam ,hogy ebben az esetben a hazugsag szabad lenne szamomra.

Igazából ,nálam az a helyzet ,hogy elmentem nyelvvizsgázni és nem sikerült..
De a rokonok érdeklődni fognak,hogy milyen lett és ha kiderül,hogy nem sikerült röhögni fognak rajtam és lefognak nézni ,illetve szánalmasnak fognak tartani..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!