Kéne a segítség! Van aki apáca vagy ért az efféle dolgokhoz mert azzal szívében beszélnék!?
Azért ezekben a hallomásokban több lehet a pletyka, mint a valóság. Az apácák nem tudnak összeállni bandákba, hogy utcára tegyék kevésbé kedvelt nővérüket. Minden rendnél szigorú fegyelem van, a rend elöljárója viszonylag nagy autonómiával rendelkezik a renden belül, ha pedig ott is problémák lennének, akkor püspöki szintre kerül az ügy.
Ha még is előfordulhatna az említettnél valami enyhébb nézeteltérés, akkor is lehetőség van másik helyre áthelyezni az apácákat. Akár határokon túlra, mert ezek a rendek az egész világban léteznek.
Szia.
18 éves, katolikus lány vagyok. Én is gondolkozom a szerzetességen. Írj, ha szeretnél.:)
Akik szerzetesi életet választják azok szerintem nem Jézust követik, mivel a szerzetesi fogadalom valamint az alá-fölé rendeltség ellentétes Jézus kérésével (Közöttetek ne így legyen, ti testvérei vagytok egymásnak).
Manapság a papok és a szerzetesek a legnagyobb akadályai annak, hogy Jézus örömhíre úgy terjedjen, ahogyan azt Jézus tanította.
Ha valaki a szerzetes rendekben találja meg a lelkének nyugalmát, tegye, ezzel semmi baj sincs.
A gond az, ha ezt valaki Jézusra hivatkozva teszi, az már árt, és nem csak önmagának, hanem azoknak is, akik Jézusban szeretnének hinni, mert téves példát mutat.
Jézussal ugyan is semmiféle alá-fölé rendeltség nem igazolható. Jézus az Ő követői számára kifejezetten kérte, hogy ne esküdjenek, sem az égre, sem a földre, valamint, hogy mi egymásnak testvérei vagyunk, nem pedig alá vagy fölé rendeltjei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!