Aki nem ítéli el a melegeket nem lehet keresztény?
1. A biblia nem ítéli el, de könnyedén lehet ezt belemagyarázni.
2. Akinek az életvitele, gondolkodása megtervezéséhez egy könyv kell, ahonnan betű szerint mindent kiolvas, robotnak, és nem embernek tekinthető. Az embernek szabad akarata és gondolkodása van. A robot előre tervezett algoritmus szerint cselekszik.
3. Aki mindenáron hinni akar, mert nem önálló, megteheti. Csak hát nem mindegy, hogy egy eszmében, erkölcsi elvekben, vagy egy jól rosszul megírt könyvben, netán más emberek véleménye alapján hiszünk. Mert mi garantálja, hogy a más emberek véleménye helyes? Semmi egyéb, mint az ebben való hitünk, ami vagy igaz, vagy nem.
4. Aki mindenképpen könyvben akar hinni és aszerint élni, azért jó, ha minden részét elolvassa, ismeri, és betartja. Mert aki válogat, az sanda. És a bibiliábanaz is benne van, hogy ne ítélkezz embertársaid felett. Ez nem a te dolgod.
Szóval kérdező légy ember és dönts magad. Majd pedig ember és a hited előtt vállald felelősen döntésedet.
Nem... pont hogy az nem lehet(ne) keresztény, aki elítéli a melegeket. Ha tegyük fel, nekem nem tetszik a kék szem, akkor én elítélem a kékszeműséget? Egy olyan dolgot nem lehet elítélni, ami VAN. Egy meleg ember nem tehet arról hogy meleg (és nem is tud rajta változtatni), így értelmetlen is ilyet mondani, hogy elítélem- nem ítélem el.
Persze jönnek majd erre a gyűlölködő válaszok, hogy dehát Isten megszabadít, meg idézgetnek majd itt mindenfélét a Bibliából, de aki nem ismer személyesen meleg embert, az nyilván nem is tud értelmes választ adni a kérdésre.
Ha egy meleg minden héten mással fekszik le, az természetesen nagy bűn (ahogy a heteróknál is az), de ha 2 férfi (vagy 2 nő) egymás mellett elköteleződve, hűségben szeretetben leélik az életüket, egymásért áldozatot hozva, nem megbotránkoztatva másokat, normálisan élnek, dolgoznak, nem viselkednek, nem öltözködnek botrányosan, akkor ebben ugyan mi lehet a bűn? A Biblia a mai értelemben vett monogám, életreszóló homoszexuális kapcsolatokról semmit sem mond. Hiszen az ókorban még nem volt internet, nem voltak a melegeknek lehetőségeik komoly szándékkal ismerkedni, nem volt lehetőségük egy 10 emeletes panelban albérletet kivenni stb. Szóval a Biblia semmit sem mond az életreszóló meleg kapcsolatokról, így nem is lehet bűnnek nevezni.
Igen, rossz a kérdés, bocsi, de mondom nem vagyok jártas ebben, csak kíváncsi vagyok.
Tehát, akkor például ha valaki nem ismeri teljesen a Bibliát az már nem is lehet keresztény és teljesen más istenben hisz? Ezt csak egy ateista ismerősöm mondta, ezért tettem fel a kérdést, mert nekem egy kicsit abszurdnak tűnik.
A "keresztény" szó,"Krisztusit"jelent,tehát egy olyan embert,aki érzéseivel,gondolataival,szavaival,tetteivel krisztusi módon tesz.
A kereszténység,nem egy klubtagság,vagy divatirányzat!
Életforma!
Gyerekkoromban rengeteg misén, Istentiszteleten vettem részt. Soha, egyik alkalmon sem hallottam semmit a melegekről.
Személy szerint nem érdekelnek a melegek (sem az aszexuálisok, vagy a kétneműek, viszont a pedofilok ellen vagyok határozottan, hiszen tevékenységükkel határozottan kárt okoznak). Nem is ismerek nagyon, vagy ha igen, nem tudom milyen beállítottságú. Ítélkezni meg végképp nem fogok, mert nem érdekel. Mi közöm ahhoz, hogy ki miként éli meg az életét? Van elég dolgom, amivel foglalkozhatok, vagy ami által jobbá tehetem a saját életem. Mi értelme volna "háborút indítani" olyan emberek ellen, akik semmit sem ártottak nekem?
Lehet, hogy nem is vagyok keresztény :\ én annak tartom magam, úgy nevelkedtem. Ez egy olyan része az életnek (ma már), amit senki más nem fog helyettem eldönteni...
Meleg vagyok és keresztény...(nem ítélem el őket sem)
A beállítottság egy dolog, A hited egy másik.
Isten élő kapcsolatot akar veled, és azt akarja hogy elfogadd az Ő megváltását. -Szeretné, ha a mindennapjaidban vele élnél, őt követnéd... - Utána, a hogyant majd megismered....:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!