Jézus szerint miért bún a maszturbálás?
Jézus semmi nem mondott a maszturbálásról, ahogy a Biblia sem.
Az elég soványka magyarázat, hogy nem rendeltetésszerűen használjuk a szexualitást, hiszen a szexualitás rendeltetése végső soron az élet továbbadása. (emiatt tiltja sok felekezet még a fogamzásgátlás formáit is).
Magyarul, már az is bűnnek számít, ha egy házaspár gumival szexel, hiszen nem rendeltetésszerűen használja a szexualitást, mivel abból nem születhet élet.
Szóval a maszturbálás is, nem jó dolog (mert kellemesebb lenne valaki mással), de ha valaki egyedülálló éppen, s maszturbál, nem hinném hogy akkora bűn lenne. Sokkal nagyobb bűn ha valaki lop, csal, másokat bánt stb.
Dehogynem mondja.
Talán te is maszturbálsz és tisztátalankodol?
Mert akkor a bűnvallást ajánlom, meg a szabadulást.
/Ha meg még nem voltál megtérve, a megtérést./
Egyébként meg jobb, ha befogod a szád, mert a Biblia prófétikus könyv, Isten üzenete van benne, és ha az
"üzeneted" nem egyezik a Biblia tartalmával és szellemiségével, hamis prófétának bizonyulsz, az meg büntetést von maga után ugyebár...
Ha nem Jézus meg a Biblia nevében beszélsz, akkor elmegy
a többi ostobásagaid között..érted.
Szerintem van nagyobb bűn ha ez bűnnek nevezhető. Hisz Isten tervezte az embert, ebbe belle értve a hormon háztatársát is. Ergo számithatott erre a bűn megszületésére.
"Hogy bűnbocsánatott nyerhesünk elöbb bünt kell elkövetni hogy Isten megbocsájthason nekünk."
Gyerekek! Mi az hogy nagyobb bűn, meg kisebb bűn?
A bűn elválaszt Istentől. /Ésa 59,2/
Mindegy, hogy csak 5 cm van az orrod a víz alatt, vagy 3 méter mélyen vagy, megfulladsz.
A maszturbálásban a probléma, hogy nem a hormonokkal van összefüggésben hanem tisztátalan fantáziával, és szellemekkel.
Isten nem ilyennek, "testi" lénynek tervezte, és teremtette meg az embert. ruha nélkül sem volt öltözetlen, a szívét az ártatlan lelkén keresztül, az Isten szellemisége vezette, döntései, szabad akarata volt.. nem rendeltetett felé rossz hatalom, nem volt befolyása rajta..
Amikor az emberpár megnyitotta magát a bűnnek, sátán természetéből is kapott (bejött), és amire nem számítottak Isten Szelleme, mint dicsőség, elhagyta őket, ekkor lettek, vették észre, hogy mezítelenek.
A "kiesett" emberre, már a fentiek nem mondhatók el.
/Ne felejtsük nem csak "kiesett", "ki is űzték"-Isten/
Szelleme "elsorvadt", lelkében és szívében rossz értelembe vett "új" dolgok és programok kaptak helyet.
ill. futottak mint a számítógépen, a hitetlenség, a kétely Isten felé, más értékrendek, összehasonlítások, és döntések, közben a gépe vírusos, a mai ember gépe annyira vírusos, hogy csoda h még működik.
Erre írod azt, h előbb bűnt kéne ahhoz elkövetnünk, h megbocsáthasson nekünk?
Ember! Hol élsz te?
Nem is Isten alá születünk!! Nem bűnbocsánattal születünk! Nem örök élettel születünk!!
"testi embernek" születünk.
"a test cselekedeteit" tesszük.
a test cselekedetét tevő ember nem csak nem kedves Isten előtt, de nem is "örököl", "bűnben melengetett engem az én anyám".
Gondolkodj el ezen kedves #14-es látogató.
Ha van kérdésed, szívesen válaszolnék..
Szia
"Jézus szerint...." Jézus semmit nem mondott erről a témáról, de arról, hogy szentnek tartsuk az életet igen, és arról is, hogy erkölcsileg maradjunk tiszták és viselkedésünkben szentek. Jézus elfogadta a Bibliát, mint Isten szavát, mert rengetegszer idézett belőle, és minden rá vonatkozó próféciát beteljeített.
Ha minden tettünket bibliai parancsokkal szabályoznák, akkor viszamennénk a Törvényhez, amelyet Krisztus a halálával a fára vitt. "„a Törvény vége Krisztus, mindazok igazságosságára, akik hitet gyakorolnak.”Róma 10:4
Ha Krisztut kérdeznéd ma a témáról, ehhez hasonlót mondhatna neked:
1Tesszalonika 4:4, 5
hogy mindegyikőtök tudja, hogyan legyen urává a maga edényének megszenteltségben és tisztességben, nem mohó nemi vágyakozásba , mint amilyen azokban a nemzetekben is van, amelyek nem ismerik az Istent;
Nem kell ennyire kisarkítani a dolgokat, ha te akkora bűnnek nevezed ezeket, akkor te farizeusi módon vagy vallásos csupán.
Bármennyire is furán hangzik, de EMBEREK vagyunk, s ha valaki egészséges, annak bizony a szaporítószervrendszere is működik. Igen, bármennyire is próbálsz úgy tenni, mintha ez nem létezne, de igenis létezik, s a te f*rkad (ha fiú vagy) is ugyanolyan fontos része a testednek, mint mondjuk a kezed vagy az orrod. Így a nemi vágyak is teljesen természetes ösztönei az embernek, akárcsak az evés.
Ilyen erővel az evés is bűn, hiszen végsősoron azért eszünk, hogy életben maradjunk. Tehát ha te nemcsak emiatt eszel, hanem mondjuk részt veszel egy díszes, kiadós ünnepi vacsorán, azzal bizony nagy bűnt követsz el, mivel az evést nem rendeltetésszerűen használod, hanem puszta élvezetből. Gondolkozz! :-)
#16, #18
Nem én sarkítok, te veszed el a figyelmet a "dologhoz"kapcsolódó lényegről, és a dolog természetéről.
Nem a biológiáról beszéltem, a természetes dolgok Istentől vannak, és működnek a maguk útján.. hagyjuk ezt, ehhez nem kell vallási fórum.
Istent akarjuk megismerni, és az ő dolgait, illetve ennek tükrében meglátni a rosszat a jót h a jót válasszuk. Mert ugye én engedelmeskedni akarok...Te nem?
Vagy ellenlábas kívánsz lenni?
Tehát hagyjuk a "köröket" meg a "szószt":
Én nem "Akkora Nagy Bűnnek" írom, mert az pont akkora, mint amekkora bűn, nem nagyobb, és nem kisebb. A kérdés "erről" szólt, mért írnék ide más témát?..
De engedjétek már meg: a bűn az bűn.
A tisztátalan az tisztátalan, és soha nem lesz tiszta.
Próbálj csak meg "belépni Isten Szent Jelenlétébe", de a közelébe se kerülsz, megint csak "egy" lehetőséged van, a bűnösök imája.
Aztán, ha nem tudsz újjászületni, és új életben járni..megint visszaesel..megint mehetsz az egyetlen imát meghallgattatni, a bűnösök imáját...és így írják a köröket a foglyok. Csodálatos dicsőséget hozva az Atyára!
Én szerintem ez nonszensz.
Ezért szeretnék a bibliai útmutatással élni, h Megoldás Legyen!! Jézus ezt a problémát is megoldotta!! Mért kéne a hülyeséget élni nyomorkodva, mikor Jézusnak más az akarata!! /Mert a tisztátalan emberek nem sikeresek, inkább szerencsétlenek../
Talán most már világossá tudtam tenni h a tényleges és Istentől is áldott irányban szeretnék hatni, munkálkodni..
És nem a a dolgok el-"mismásolásában" úgy, hogy közben tisztátalanok maradunk, Isten elutasít bennünket, imáinkat nem hallgatja meg, tulajdonképpen bűnben élünk mi is keresztények, és a biológiával takarózunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!