Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus külsőre úgy nézett ki...

Jézus külsőre úgy nézett ki mint a mai arabok?

Figyelt kérdés

Jézus külsejére vonatkozóan sem sok minden van a Bibliában, de tudjuk hogy zsidó volt. Ők viszont már 2 ezer éve szétszéledtek a világban és keveredtek más népekkel ezért nem lehet a mai zsidókból kiindulni. Az arab viszont a zsidókhoz hasonlóan sémi nép és abban a térdégben maradtak.

Európában fehér bőrrel és szőkés barna hajjal ábrázolják leggyakrabban ami biztosan nem lehet valós.

2017. máj. 23. 09:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
1-es! Meg tudod mutatni azt a törvényt a Bibliában, ahol Isten tiltja a zsidó férfiaknak a hosszú hajat?
2017. máj. 23. 17:53
 12/19 A kérdező kommentje:

"A 6.Hsz-ban belinkelt kép,nem Jézusról készült,hanem Manchester valamelyik aluljárójában összeszedett csövesről.

A"tanulmány"egyetlen célja Jézus,a világ megváltója bemocskolása.Isten irgalmazzon nekik!"

10-es, lehet hogy a te képzeletedben Jézus kék szemű szőke hajú árja, de a valóságban inkább úgy nézhetett ki mint a belinkelt képen.

2017. máj. 23. 20:19
 13/19 anonim ***** válasza:
51%

Kedves Kérdező!

Pedagógus,és lelkész vagyok,57 éves.Van némi gyakorlatom az emberekben várható képességek felismerésére,egy fénykép,vagy egy villanásnyi tekintet alapján.

A belinkelt képen szereplő ember 100%-ban lehetetlen,hogy olyan tanításokat tartson,olyan felismerései legyenek,mint amit a szemtanúk lejegyeztek.Az,megfelel,egy manchesteri csöves képének.

Nem tudom milyen színe volt a szemének,hajának,az milyenre volt nyírva,de annyi bizonyos,hogy egy bűnügyi szakember,ha az Újszövetség,és az adott földrajzi terület,kültúra ismeretével rendelkezik,NEM egy ilyen képet hoz létre abból,ha célja,a valóság visszaidézése,és nem Jézus,és a kereszténység köpködése.

2017. máj. 23. 21:21
 14/19 A kérdező kommentje:

Kedves 13-as válaszoló,

Ne haragudj de elég baj ha egy lelkész a külső alapján ítél. Ez teljesen ellentétes Jézus tanításával. Nem tudom miféle keresztény lehetsz. Meg mi az hogy egy manchesteri csöves? A kép teljesen megfelel és tükrözi az ott élt és jelenleg is élő emberek jellemzőit. Ugyanazt tudom mondani mint a másik válaszolónak. Lehet hogy a te képzeletedben Jézus kék szemű szőke hajú árja, de a valóságban inkább úgy nézhetett ki mint a belinkelt képen.

2017. máj. 24. 09:03
 15/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, te azt mondod:

Külső alapján ítélsz.

Azaz ránézésre döntöd el, hogy kiben milyen lélek lakik, jó-e vagy rossz-e. Már ne haragudj, de itt nem erről van szó, hanem arról, hogy Jézus tekintete, arckifejezése biztos nem volt olyan, mint aszé az emberé, akinek a képét mutattátok.

A 11-es kérdésére válasz: A zsidók hajviseletére ezt találom:

A ti hajatokat kerekdedre ne nyírjátok, a szakállad végét se csúfítsd el. 3 Móz. 20

Továbbá voltak a nazarénusok, férfiak és nők, akiknek nem volt szabad hajat vágatniuk.

2017. máj. 24. 09:57
 16/19 anonim ***** válasza:
E szerint tehát nem volt szabad levágni a szakáll szélét, sem körbeborotválni a fejet.
2017. máj. 24. 10:00
 17/19 A kérdező kommentje:

"Már ne haragudj, de itt nem erről van szó, hanem arról, hogy Jézus tekintete, arckifejezése biztos nem volt olyan, mint aszé az emberé, akinek a képét mutattátok. "

Nyilván nem az arckifejezés vagy a tekintet számít és nem is tudhatják ezt ma pontosan. Én sem mondtam hogy pont így nézett ki, de a bőrszín, haj és szemszín, arcforma, vonások nagy valószínűséggel helyesek.

2017. máj. 24. 10:12
 18/19 anonim ***** válasza:
A belinkelt képről nekem egy erősen effeminált aligférfi jön le, aki valójában egy szakállas nő.
2017. máj. 24. 12:59
 19/19 KZitus ***** válasza:
11%

Szia

Nem látom értelmét vitatkozni azon, hogy külsőre hogyan nézett ki Krisztus.(mert mindenki más és más információ alaphán képzelheti el) De van támpont róla a Bibliában, ami alapján mégis csak lehet elképzelésünk :-)

Az első segítség, az az lehet, hogy tökéltes testü-lelkü-szellemü ember volt. Tehát a teste fizikailag olyan lehetett, mint Ádámé volt anno.

Az 1Korintusz 15:42-50-ben ezt is olvashatjuk:

"Igy is van megírva: Lett az első ember Ádám élő lénnyé . . . , az utolsó Ádám [Jézus Krisztus, aki tökéletes ember volt, akárcsak Ádám kezdetben] megelevenítő szellemmé ".

Mivel soha nem láttam tökéletes külsejü férfit, ezért nem tudom elképzelni, sem hasonlítani senkihez Krisztust, de abban bizonyos vagyok, hogy rendkivül szép külsejü férfi lehetett...legalább olyam szép, mint amilyen jó, segítőkész, együttérző, és szerető volt az emberekhez :-)

2017. máj. 24. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!