Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 3 Isten van, Atya Isten, Fiú...

3 Isten van, Atya Isten, Fiú Isten és Szentlélek Isten?

Figyelt kérdés

2017. máj. 15. 06:23
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Aranyatyácska, Ezüstboldogasszony, és a fiuk Jézus, a Világügyelő fiú vannak; én így hallottam; Aranyatyácska és Ezüstboldogasszony leültek a kis kertjükben, megfogták egymás kezét el kezdtek énekelni, így keletkezett a Föld. Jézus meg a mi égi bátyánk. Én ilyeneket hallottam. És mondhatjuk, hogy több isten van, de azok mind ugyanannak az egynek a megnyilvánulásai, különböző arcai. Ezt a kettőt ugyanattól az embertől hallottam, az első, Aranyatyácskás elvileg az ősmagyar teremtéstörténet; és nem feltétlenül vallja egyiket sem, az, akitől hallottam, csak a hallgatóság elé tárta. Amúgy lehet, hogy azt meg egy másik néptől hallotta, azt, hogy ugyanannak az Istennek az arcai, és akkor mondhatjuk pl, hogy Szélisten, de az is annak a nagy egynek az arca. Amúgy én nem tudom ezeket,csak ilyeneket hallottam.
2017. máj. 18. 15:27
 22/24 anonim ***** válasza:
*ja és hogy a szent Lélek ott elvileg a női minőség volt, mert egy család apa-anya-gyerek, csak ki akarták venni belőle, nem tom miért, ezt is csak hallottam; talán férfiközpontúvá akarták tenni a világot, mert az szerintük menő, hogy kihagyják pl az érzelmeket az irányításból, mert a pasik inkább logikusabbak, a nők inkább érzelmi alapokon működnek. Amúgy én nemtom ezeket se.
2017. máj. 18. 15:30
 23/24 anonim ***** válasza:

Tévelyegtek mindannyian.

Hárman vannak:

Atya Isten

Fiú Isten /"szülte"/

Szent Szellem Isten /"származik"/

Azért EGY Isten, mert mind az Atyától vannak.

Egylényegűek is.

Mégis különálló személyek.

2017. máj. 23. 22:49
 24/24 anonim ***** válasza:

Egy Isten van az Atya!

A Fiú az az Isten fia,megváltó Krisztus.A szent szellem az Atya munkálkodó ereje.

Ami ezen kívül van az hazugság.

Biblián kívüli vallásos dogma.

Vesd össze a bibliával.

2017. szept. 7. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!