Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy találhatok rá Istenre?

Hogy találhatok rá Istenre?

Figyelt kérdés
Eddigi életem során többek közt a nevelésem miatt, nem tudtam hinni istenben. Most nehéz helyzetbe kerültem és úgy érzem hatalmas űr van bennem. Szeretném megtalálni istent de sajnos még nem hiszek igazán benne. Félek úgy nekikezdeni imádkozni hogy nem hiszek. Mit tegyek?

2017. máj. 14. 22:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Mivel Isten mindenütt jelen van-így a szívedben is-csupán az észleléseden kell javítani!

Kezdjük,azon,hogy önmagadban hogyan találhatod meg!

Döntéseidben,a tanult tudásodon kívül,a jó,és rossz lelkiismereten keresztül Isten Lelke,és Sátán indít.

Az,amely a szeretet(öröm,béke,türelem,szívélyesség,jóság,hűség,szelídség,önfegyelem)felé indít,az,az Isten Lelke.Mindenki hallja ezt,akinek szívében nem bömböl túl hangosan saját büszkesége.

Az,ami erőszakra indít,az Sátán hangja.

Istenre találhatsz,a természet csodálatakor is.

Amint koncentrálsz egy madár dalára,a folyók öntisztító mechanizmusára,az emberi szervezet csodájára,mögöttük felrémlik Isten szeretettel teljes mosolya.

Istente lelhetsz azokban az emberekben-vallásuktól függetlenül-akik a feltétel nélküli szeretetet gyakorolják egymás felé,és mindazok felé,akik befogadják azt.

Istenre találhatsz a Bibliában is,s különösen a Szent Fiáról szóló Újszövetségben.

Fontos,hogy mielőtt borítólapjait megnyitod,elmondj egy egyszerű imát,pl.egy ilyet:"Isten,ha létezel,küld Szentlelkedet,hogy megértsem ezt a könyvet!Ámen!"

Ne bonyolítsd sokat szavaidat,hisz Isten látja mennyire vagy nyitott szava befogadására!

Istenre lelhetsz olyan emberek tapasztalatai által is,akik sok figyelmet fordítottak életükben a Szeretet,vagyis Isten megismerésére,s vele való közösségükre.

Vigyázz!

Ne a szavaikra figyelj elsősorban,hanem a megélt szeretetükre!

A farkasok sem Gestapo ruhában járnak vadászni!

2017. máj. 15. 07:13
 12/20 anonim ***** válasza:

"Hogy találhatok rá Istenre?"

Bibliából. Nincs szükséged másra

2017. máj. 15. 15:20
 13/20 anonim ***** válasza:

A szívedet kell megnyitni és újjászületni.

Lk 11,13

Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Lelket azoknak, a kik tőle kérik.

Jn 14,17

Az igazságnak ama Lelkét: a kit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad.

Jn 3,5

Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.

2017. máj. 15. 15:39
 14/20 anonim ***** válasza:
Ha Budapest környékén laksz tudok ajánlani gyülekezetet.
2017. máj. 15. 16:02
 15/20 anonim ***** válasza:
5%

A hit Ismeret folytán alakul ki.

Ezért mondta Jézus is, hogy az örök élet egyik legfontosabb elnyerése Isten és a fia megismerésével lehetséges.

S ha az ismeret meg van az tettekre késztet majd.

De az ima szükséges, hiszen így kérheted a segítségét tőle.

2017. máj. 15. 16:50
 16/20 Ozcar ***** válasza:

Nagyon becsülendő, ha egy hitetlen ember erre az elhatározásra el tud jutni.

Én azt mondom, hogy most ne egy egyházra gondolj, hogy hová is csatlakozz. Először Istenhez kell fordulj, személyesen és közvetlenül őhozzá. Imádkozzál lehetőleg minden nap. Lehetőleg olyankor, amikor az imádra és a mondanivalódra megfelelően tudsz koncentrálni, mondjuk legyen az lefekvés előtt, vagy éjszaka, ha felébredsz. Én pl olyankor tudok a leginkább. Mondj bátran saját szöveget, imákat, ami jön belülről, mert Isten meghallgatja. Mondhatod a Jézus által adott Mi Atyánk imát is, de az nagyon általános. Konkrétabb esetekre inkább saját imát mondj, mert arra jobban tudsz figyelni és olyankor tényleg ott jár az eszed.

De ami még igazán fontos, hogy bocsánatkéréssel kezdj minden imát és az Atyához imádkozzál, Jézus sem véletlen tanította így.

Isten meg fog hallgatni és egy idő után érezni fogod, hogy megkezdődött a javulás az életedben. Ne legyél türelmetlen, mert nem csodát kell várni. Ne gondold, hogy elsőre minden megoldódik. Kitartónak és kérlelhetőnek kell lenned. Lehet, hogy az első javulás amit vársz, csak fél év, vagy egy év múlva lesz, ezt nem lehet tudni, de abban biztos vagyok és te is az lehetsz, hogy ha te elkezded Istent keresni, akkor a folyamat elkezdődik.

Olvasd a Bibliát, én elsőnek az Újszövetséget ajánlom, kezd az elején az evangéliumokkal. Sokat kell tanulnod, hogy megértsd.

2017. máj. 15. 20:22
 17/20 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Úgy találhatsz rá Istenre hogy keresed őt! Ahogyan már korábban írta is az egyik válaszoló aki keres az talál!

Imádkozz a mennyei Atyához aki az egész Univerzumot teremtette és elküldte a fiát az Úr Jézus Krisztust!

S igen olvasd a Bibliát esetleg kezdheted az evangéliumokkal. Javaslom a 2011-es revideált Károli fordítást vagy a 2013-as Szent István társulati fordítást.

Az értelmeddel és a szíveddel keresd Istent és ő kifogja nyújtani a "kezét" de jelenleg sincs messze az embertől.

Az Isten keresésed folyamán előbb-utóbb találkozni fogsz azzal a ténnyel hogy csak is az Úr Jézusok keresztül vezet az út mennyei Atyánkhoz mert nincs más közvetítő Isten és ember között csak Jézus Krisztus!

Jézus ki is jelenti hogy Ő az út az igazság és az élet. Ismerd meg Jézust és megismered az Atyát. Megismered Jézust és ő elvezet Istenhez!

S eljön majd a pillanata annak is hogy keresni fogsz majd egy gyülekezetet is. Olyat keress ahol tanítanak Jézusról és az evangéliumokról.

2017. máj. 17. 19:22
 18/20 anonim válasza:
Én tényleg nagyon sokat kerestem, több vallás felé is fordultam, de nem találtam meg még én sem :(
2017. máj. 19. 23:52
 19/20 anonim válasza:
0%
Szívj füvet, sok baromságot fogsz tőle látni, Istent is.
2017. máj. 20. 01:13
 20/20 anonim válasza:
Olvass bibliàt és imàtkozz kérj és meglàtod hogy jön a segítség csak vedd észre a jeleket !
2017. máj. 21. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!