A Hit Gyülekezetének van saját doktrinája/tanítóhivatala, mint a Római Katolikus Egyháznak?
Van ilyen, de téged ez nem tesz jobbá.
Ha viszont felveszed a kapcsolatot Istennel:
Tehát megtérsz teljes szívedből, újjászületsz, majd veszed azt a szellemet és Igét, amit Istentől kapsz..
Akkor növekedni fogsz a hamisítatlan tejen..és istenismeretre jutsz..
elvégezhetsz kezdő és haladó bibl.iskolákat is, ha éhes vagy lesz doktrína is, megvallása is a Teljes Szentírásnak. Az Úr ismeretének és szolgálatának arányban kell lenni a doktrínális tudással, vagy másképpen fogalmazva a doktrínális tudás önmagában nulla. Üdvözlettel. Ha vannak még őszinte kérdéseid privátban is felteheted..
Igen, van ilyen: www.hit.hu
---------------
@ 2-es
Figyelj, ha ez szerinted csak a NS "szektája", akkor hadd mondjak valamit: mind a mai napig úgy gondolom, hogy ez a "szekta" az, amelyik a leghitelesebben, legmegbízhatóbban hirdeti mindazt, ami a Bibliában meg van írva - legyen az akár dicséret, akár tanítás.
De ha ez neked nem kell, téged is megillet a vallásszabadság, menj oda, amelyik szerinted (?) nem szekta.
De ami engem illet, nekem igenis KELL ez a "szekta", nekem TETSZIK ez a "szekta", ami igenis a pünkösdi mozgalomnak az egyik közössége.
----------
@ 4-es
A HGY vezető lelkészének minden egyes prédikációjában benne van az Egyház hitbeni álláspontja. Ezen ő sohasem változtat, attól nem tér el.
@ 3-as
Nem tesz jobbá??
Hmmmm... figyelj, amiket leírtál, az valóban sokat jelent, de a kérdező ezeket mind megtalálja a HGY-ben.
Ott a hivatalos web-oldal, melyben a hitvallás is ott van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!