Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hát ne kelljen ki az ember...

Hát ne kelljen ki az ember magából amikor ilyent talál, és még ők az "üldözöttek? "

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

living witness válasza!

A kérdezőt nem az érdekli,hogy van vagy nincs Szentháromság, hanem az,hogy hogy kell értelmezi, de azt a tanút az nem érdekli, hanem mást ír.

Ez véletlenül nem üldözés a részről!

Ép ő tőle olvastam egy kérdésnél,hogy az üldözést nem minden esetben kell fizikai értelemben értelmezni hanem még itt is az folyik ellenük.

Hát akkor ez mi amit ő tesz!?

Néha még a legnyugodtabb embert is felkavarja a viselkedése.

2017. máj. 7. 07:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

Ne, ne kelljen ki magából az ember. Persze ez nem könnyű hiszen van rá példa hogy velem is megesik ugyan úgy mint bárki mással. Gyarló emberek vagyunk.

"Igazából nem kellett volna válaszolnom rá, csak véletlenül szemet szúrt az, hogy olyasminek az értelmezését akarja valaki megérteni, ami nincs."

De ez kifejezetten elképeszt. Véletlenül kiszúrta. Egy Jehova tanúja ilyesmit nem véletlenül szúr ki és nem is véletlenül ír rá választ!

De Living van egy kérdésem. Majd kiírom remélem válaszol. S véletlenül nem a háromsággal kapcsolatos! Szóval nyugi!

2017. máj. 7. 09:46
 12/18 anonim ***** válasza:

Maga pedig a békességnek Ura adjon néktek mindenkor minden tekintetben békességet. Az Úr legyen mindnyájatokkal!

A mi Urunk, Jézus Krisztus kegyelme, az Atyaisten szeretete és a Szentlélek egyesítő ereje legyen mindnyájatokkal.

„Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek" (Jn 14,27).

Fil. 4.7 és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.

Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség a jóakaratú embereknek. Dicsőítünk téged, áldunk téged, imádunk téged, magasztalunk téged, hálát adunk neked nagy dicsőségedért, Urunk és Istenünk, mennyei Király, mindenható Atyaisten. Urunk, Jézus Krisztus, egyszülött Fiú, Urunk és Istenünk, Isten Báránya, az Atyának Fia, te elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekünk; te elveszed a világ bűneit, hallgasd meg könyörgésünket. Te az Atya jobbján ülsz, irgalmazz nekünk. Mert egyedül te vagy a Szent, te vagy az Úr, te vagy az egyetlen Fölség, Jézus Krisztus, a Szentlélekkel együtt, az Atyaisten dicsőségében. Amen.

Hiszek az egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek, minden láthatónak és láthatatlannak Teremtőjében. Hiszek az egy Úrban, Jézus Krisztusban, Isten egyszülött Fiában, aki az Atyától született az idő kezdete előtt. Isten az Istentől, Világosság a Világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentől, született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegű; és minden általa lett. Értünk, emberekért, a mi üdvösségünkért leszállott a mennyből.

Kommentár nélkül,ikább higgy,mink kikelj magadból.

2017. máj. 7. 09:49
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen üldözött már ő is másokat,nevezetesen,amikor üldözésnek veszi,ha valaki azt mondja rá, "jehovista", de ő csuklóból rámondja más keresztényekre,hogy "háromságimádó, háromság szószólója," stb, ez meg már ne legyen sértő másoknak...de itt ez szerintem pont nem az a kategória,előfordult már,nem azt mondom,de ez most itt szerintem nem üldözés. Az meg,hogy nem a kérdésre válaszolt,az egy mindennapi dolog,én már élszrevettem,hogy kb a kulcsszavakat nézik,tehát meglátják,hogy "Szentháromság" és már írnak is róla mindenfélét,ami az Őrtoronyban van,a kérdés többi részét nem nagyon nézik.
2017. máj. 7. 10:08
 14/18 A kérdező kommentje:

Tequila Sunrise!

"Miért nem olyan dolgokat olvasol, ami által mélyebbre jutsz a megismerésben, ami gyönyörűséggel tölt el?"

Tudod az élet nem csak egy "mese világról" szól, hogy bele élje magát az ember pl egy jó szappan operába ahol mindig mindenkor hapy end a vége és mindenki boldog és elégedett. Mert ilyen nincs!

Tudod mi szokott inkább eltőlteni gyönyörűséggel?-az ha felnyergelem a lovamat és ki megyek a természetbe! Na ott érzem igazából azt, hogy Isten "templomában" vagyok. A csen,a béke, az erdők a mezők a virágok és maga a táj ami elém tárul.Ilyenkor kelek "szárnyra" igazából és érzem magam szabadnak meg sérthetetlennek.

Na ez az ami engem úgy Isten igazából gyönyörűséggel tud eltölteni.

"A gyakori nem erre szolgál, nem lehet itt komolyan megvitatni teológiai kérdéseket, nem ez a feladata, még soha senki nem győzött meg az általa vélt igazságról senkit."

Nekem nem is volt szándékomban itt megvitatni se komoly se komolytalan teológiai kérdéseket. Egyszerűen az igazságtalanságra reagáltam. Elolvastam a kérdést, és meg láttam az illető nő személy válaszát és ennyi volt...

Én nem házalok se a gyakorin kívül és a gyakorin belül. Hívő vagyok de nem erőltetem senkire a saját hitemet, és nem állítom be magam mártírnak.

"Ennek ellenére rendszeres összecsapások vannak, ezért ez inkább időpocsékolás. Az elpocsékolt idő meg soha semmilyen módon vissza nem hozható, ezért érdemes meggondolni, mennyi idő szánsz rá."

Sajnos igen részben igazad van! De én nem igazán tartom teljes mértékben "idő pocsékolásnak" mivel az embereknek jogukban áll tudni,hogy /nem mind arany ami fénylik/. Ez az én véleményem.

"Egyébként mi jót olvasol mostanában?"

Épp most fejeztem be Timothy Kellertől a "Hit és kételkedés" című könyvét.

Engem megfogott és csak ajánlani tudom.

Egyébként meg nem szoktam válogatni a műfajok között és mindent el olvasok amit jónak és hasznosnak találok.

A Szentírást az minden nap olvasom, van amikor 2 verset de van amikor egy egész fejezetet.

Szóval,igen szoktam és szeretek olvasni ha ez érdekelt! :)

2017. máj. 7. 10:34
 15/18 A kérdező kommentje:
#9 :) Már elnéztem csak rühellem a képmutatást...ennyi a bűnöm ezzel kapcsolatban.
2017. máj. 7. 10:40
 16/18 A kérdező kommentje:

living witnes!

-Én nem rád haragszom living félre értesz!

Én arra haragszom amit teszel.

"Mindössze azért írtam azt a választ, mert ha nincs háromság, akkor azt nem is lehet annak értelmezni semmilyen módon."

Értsd már meg,hogy a kérdező nem arra volt kíváncsi, hogy van vagy nincs Szentháromság, mi még nem is tudhatjuk,hogy ő egyáltalán hisz benne vagy sem! Őt egyszerűen az érdekelte, hogy hogyan kell értelmezni a Szentháromságot. Erre te "berontasz" és elrontasz mindent mert neked muszály tanítanod még akkor is ha nem vagy érintett a kérdésben.

Ne tőlem kérj bocsánatot living mert én ugyan olyan bűnös vagyok mint te.

Az Urat kérjed!

Én nem haragszom rád.

2017. máj. 7. 10:48
 17/18 anonim ***** válasza:
16%

Leírta a saját hitbéli meggyőződését.

Ha ebben üldözést látsz és ennyire felzaklatod magad, az neked tart tükröt.

2017. máj. 7. 12:24
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem hitbéli meggyőződés az, amikor nem a kérdésre válaszol valaki, hanem valami egész más értelmet hoz ki. De te is tanú vagy, neked hiába magyarázom.
2017. máj. 7. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!