Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki hindu lesz az melyik...

Aki hindu lesz az melyik kasztnak lesz a tagja?

Figyelt kérdés

Aki felveszi a hindu vallást azt mi alapján sorolják be egyik vagy másik kasztba?

A hazai Krsnások melyikbe tartoznak?

A kaszt meghatározza,hogy mivel foglalkozol, mi a munkád.

Nálunk meg szabadon választhatsz.

Brahmin leszel vagy sudra?

2017. máj. 5. 13:52
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
60%

Na pont az utolsó hozzászóló mentalitása miatt vannak vallásháborúk.

Senki sem értheti meg az igazságot, mindennek csak egy-egy szeletét látjuk.

(A keresztény prédikálók közül egyedül Andrew Wommack áll a szívemhez kőzel. Pontosan a békés megnyilvánulásai miatt. Ő szerettette meg velem Jézust, az előzőhöz hasonló válaszadók miatt írtóztam eddig a Bibliától. De nem rendelkezhet mindenki nyitott szívvel és elmével sajnos.)

2017. máj. 6. 22:10
 22/27 követ62 ***** válasza:
27%

Kedves 21.

Kicsit túl liheged a dolgot.

Én, ha az életem múlna rajta akkor sem tudnék bántani senkit.

Az, hogy most szavakat írok, mely rávilágít a Biblia igazságaira és az igazság sokaknak fáj, tényleg sajnálom.

Abban egyet értek, hogy SENKI (mármint amber) nem tudhatja az igazságot. De jó, hogy van a Biblia amely közelebb vihet hozzá.

Lehet tagadni, de minek?

Az is benne van, hogy mindenki magának keres tanítót, mert viszket az igazságtól a füle. És inkább a mesékhez fordul oda.

2017. máj. 7. 07:11
 23/27 anonim ***** válasza:
75%
Érdekes, hogy mennyi ember próbálja, a saját igazságát a béke köntösébe tekerni, majd aztán mentegetőzni, hogy a szavai pusztán csak az "igazságot" közvetíti, ami fáj másoknak. Ha valaki megél egy univerzális békét, annak onnantól kezdve más emberek kritikái, rágalmazásai, a hitével szemben tanúsított agressziók semmit sem érnek, ez viszont itt egy emberről sem mondható el, főleg nem a keresztényekről, akik rendszeresen írnak vissza mindenre valami magyarázatot, a fentebb leírt, már módszer szerint.
2017. máj. 7. 15:15
 24/27 követ62 ***** válasza:
37%

"Sátán kasszájában lessz, mert a hindu vallás nem az Elő Istentől van."

Nyilván félreértettelek és a fenti mondatod a felebaráti szeretet megnyilvánulása volt. Ha ez a benned munkáló szeretet, akkor a gyűlöleted milyen lehet?"

Ha két hatalom küzd az emberért és ebből az egyik az ÉLŐ ISTEN aki csak jót akar, hogy az embernek örök boldog élete legyen. És nem ám úgy, hogy ő maga keményen megdolgozik érte (vezekel, újra születik száz milliószór, sütögetik a purgatóriumban stb).

Hanem ingyen kegyelemből. Az mondjuk tény, hogy a természetét önzetlenre kell Isten segítségével formálni, mert a mennyben ez az alap természet az önzetlenség. Pont ezért nem fér bele a kasztrendszer.

Akkor logikusan vajon ki lehet a másik hatalom aki csak rosszat akar az embernek, hogy véleg elszakítsa Istentől? Nem olyan nehéz kitalálni kizárásos alapon. Természetesen Sátán=ellenség. Mondhatjuk finomabban a nevét, hogy ne legyen annyira bántó (Lucifer=fényhordozó), de attól a tény még tény marad.

2017. máj. 7. 17:47
 25/27 követ62 ***** válasza:
27%

"Érdekes, hogy mennyi ember próbálja, a saját igazságát a béke köntösébe tekerni, majd aztán mentegetőzni, hogy a szavai pusztán csak az "igazságot" közvetíti, ami fáj másoknak. Ha valaki megél egy univerzális békét, annak onnantól kezdve más emberek kritikái, rágalmazásai, a hitével szemben tanúsított agressziók semmit sem érnek, ez viszont itt egy emberről sem mondható el, főleg nem a keresztényekről, akik rendszeresen írnak vissza mindenre valami magyarázatot, a fentebb leírt, már módszer szerint."

Kedves barátom! (szerintem ebbe is bele kötsz ;D)

Azt hiszel és azt gondolsz amit csak akarsz. Az én szívem indítékát látja az Úr.

Ha nem akarad, nem fogadod el és persze más se.

Viszont amikor teljesednek a bibliai próféciák, jön Jézus és esetleg a benne kételkedőknek, vagy tanait félre magyarázóknak azt mondja "távozzatok tőllem ti gonosztevők, soha sem ismertelek benneteket" akkor nem kell majd csodálkozni, hogy miért nem visz magával talán téged is.

Remélem nem így lesz a te érdekedben és azt kívánom ismerd meg az ÉLŐ IGAZ ISTENT és az Ő ígéjét, ne csak a hamisságot.

Bár tudom mindegy milyen szót írok te úgy is keresel olyat amibe bele kötsz.

Ám lelked rajta.

2017. máj. 7. 17:58
 26/27 követ62 ***** válasza:
23%

"Magam is azt gondolom, hogy minden vallás hordozza az igazságot. EZ KÉPTELENSÉG!

Viszont követ viselkedése, aki Krisztus nevében gyűlölködik, mégis igazolja, hogy nem mindenki alkalmas a krisztusi tanok hirdetésére."

Ha Jézus korában éltél volna tuti, hogy Jézusra is hasonlót mondtál volna.

"örülök legjobban annak, hogy az én hitem szerint minden hit igaz"

Az hogy lehet? Egyik vallás Istennek mondja Jézust, másik meg nem. Mindkettő nem lehet igaz:"

Jó lenne, ha nem csak azokra a gondolatokra figyelnél ami megfelel az izlésednek!

Ismét figyelmedbe ajánlom Pascal a nagy gonolkodó és matematikus idézetét.

NEM LEHET MINDEN VALLÁS IGAZ! Lehetnek benne igaz elemek, de attó nem válik igazzá.

"Körülöttem különböző ellentétes vallásokat látok, kivéve egyet amelyik nem az. Mindegyik a maga tekintélyére hivatkoza követeli, hogy higyjek benne és fenyegeti a hitelként. Tehát ezen az alapon nem hiszek. Mert azt bárki mondhatja, hogy ő próféta. EGYEDÜL a keresztény vallásban látok BE TELJESEDETT PROFECIÁKAT és ezt EGYIK SEM mondhatja el magáról."

2017. máj. 7. 18:10
 27/27 anonim válasza:
59%
Azta! Egyházi iskolába járok, ahol nővérek tanítanak, lassan 2 éve de még mindig megtudok lepődni az ilyen elvakult, görcsösen hívő embereken, mint te ‘követ’
2018. máj. 15. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!