Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki hindu lesz az melyik...

Aki hindu lesz az melyik kasztnak lesz a tagja?

Figyelt kérdés

Aki felveszi a hindu vallást azt mi alapján sorolják be egyik vagy másik kasztba?

A hazai Krsnások melyikbe tartoznak?

A kaszt meghatározza,hogy mivel foglalkozol, mi a munkád.

Nálunk meg szabadon választhatsz.

Brahmin leszel vagy sudra?

2017. máj. 5. 13:52
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
87%

A hindu vallás szerint, mindenki aki nem indiai, az a legalacsonyabb kasztba kerül. Eléggé szigorú a rendszer, de ez mondhatni a kezdetektől így van. Viszont vannak olyan területek, ahol kedvesebben, és befogadóbban kezelik a nem indiai személyeket is, viszont olyan is, ahol nagyon érdektelenül, és mogorván. Ami egyébként érdekes a hinduizmusban, hogy igazából egymással sem tudnak egyetérteni, mert több ezer isten van, és van olyan térség ahol az egyiket, van olyan térség, ahol a másikat helyezik a többi elé, ezért igazából nagyon sokszínűnek mondható a hinduizmus.

Szeretnék szólni a kereszténynek, magát titulált személyhez. Tisztában vagy vele, hogy a hinduizmus már akkor létezett, amikor még a kereszténység ószövetségének, írmagja sem volt? A hinduizmus több ezer évvel megelőzi a kereszténységet, tehát mielőtt rágalmazol, és mindenféle gonoszsággal, hiteltelenség jelzőjével támadsz másokra, nem ártana a saját vallásodat megvizsgálni. Feltételezem arról sem tudsz, hogy a kereszténység a régi több istenhitű rendszert volt hivatott felváltani, és Jézus alakja, mitológiai alakokból lett összegyúrva, tehát ő nem volt létező személy, és ha létező is volt, egészen más módon tanított, mint ami a kanonizált Bibliába bele került. Az ószövetség teli van lopott történetekkel, amiket régi mitológiákból emeltek át, Ábrahám áldozata, Mózes csecsemőként vízbe rakása, az tíz parancsolat, az özönvíz. Miért nem ezekkel foglalkozol? Miért nem szólalsz fel a saját hited ellen, amely bizonyíthatóan hazugságok, tömegére épül?

Tudod általában, a régi ősökhöz szokták az új generációt viszonyítani, és mivel a kereszténység pusztán egy kis gyerek a hinduizmushoz képest, így a te gondolkozásoddal, nem a hinduizmus hitelességét kellene a kereszténységhez hasonlítani, hanem fordítva, mert az egyik már rég létezett, amikor a másik még nem.

2017. máj. 5. 23:16
 12/27 anonim ***** válasza:
68%

Kedves Mindannyian!

Kettes vagyok.

Amikor különböző felekezetűek és/vagy ateisták agresszálják egymást verbálisan, mint most Ti, örülök legjobban annak, hogy az én hitem szerint minden hit igaz.

Azért mertem javasolni -bár tudom, vitatott szerző- Holger Kersten keresztény teológus műveit, mert gondolat ébresztőek. A magam felkészültségével nem tudom megítélni, h a szerző minden felvetése igaz-e (mondjuk egy 2000 éves sztori minden apró részlete, lássuk be, ma már kideríthetetlen. Persze ismerve az emberi elmét, ez nem fogja zavarni bármilyen fajta hitben). A könyv nagyon olvasmányos, és pl. ahogy a torinói lepelről ír, az kimondottan alapos.

Hogy az eredeti kérdésre is adjak vmi bővebb infót, jelzem, h magyarul a tárgyat -a hindukat, vallásaikat, indiai gondolkodásmódost stb- perspektívába tudd helyezni, kedves Kérdező, a Szanáthana dharma c könyvet ajánlom Baktay Ervintől.

Üdv ŘʁᴚṘꓤꞦ

2017. máj. 6. 06:48
 13/27 Pietrosol ***** válasza:
66%

#12!

Magam is azt gondolom, hogy minden vallás hordozza az igazságot. Mimdamellett a hindu kasztrendszer-, ahogy tudom-, a tudat alapján osztályozott. Azok lehettek brahmanák, akik úgy éltek ahogy tanítottak. Az nyilván kifogásolható, hogy ebből származási kérdést csináltak. Viszont követ viselkedése, aki Krisztus nevében gyűlölködik, mégis igazolja, hogy nem mindenki alkalmas a krisztusi tanok hirdetésére.

2017. máj. 6. 08:09
 14/27 anonim ***** válasza:
19%

"örülök legjobban annak, hogy az én hitem szerint minden hit igaz"

Az hogy lehet? Egyik vallás Istennek mondja Jézust, másik meg nem. Mindkettő nem lehet igaz:)

2017. máj. 6. 09:05
 15/27 követ62 ***** válasza:
38%

Kedves 13-as.

Érdekelne mit tartasz írásomban gyűlölködésnek? Én nem beszéltem senkitől csúnyán. Emberekről nem állítottam, hogy mondjuk sátán vagy hasonló.

Kérlek mutasd meg mit tartasz gyűlölködésnek!

Azt, hogy egyedül a Biblia Istenét tartom valoságosnak és az Ő ígéjét igaznak? Minden más vallást hamisnak. Azt nem állítottam, hogy nem tartalmaznak némi igazság elemet, de attól még nem válik igazzá.

A finom étel a benne lévő méregtől finom marad, csak bele halsz.

Mint írtam nem az emberekkel van a baj, hanem a vallással.

Kivéve talán a hatalmi törekvökkel, meg a hírnévre vágyokkal. Akik persze minden vallásban jelen vannak. És azok torzítják el az igazságot a maguk javára.

Sátán azt akarja mindegy miben hiszel, csak ne a teljes igazságban. UFÓK, reinkarnáció, lélek halhatatlansága, evolúció stb. Legyen több ezer istened, legyenek szetjeid akiket szinte úgy tisztelhetsz mintha több istened lenne.

Legyenek hamis erekjéid (torinoi lepel), vér mely folyékonnyá válik időnként. Hamis Mária jelenések (ahol nem Maria hanem Sátán jelenik meg csak valami női alakban). Aki olvassa a Bibliát az nem dől be neki. Rengeteget tudnék sorolni, de legyen elég ennyi.

EGYEDÜL A BIBLIA ÉS ANNAK ISTENE IGAZ! Nincs több igazság.

Ez hamarosan be is bizonyosodik amikor Jézus (a legenda) visszatér.

Van Pascalnak egy nagyon jó idézete.

"Körülöttem különböző ellentétes vallásokat látok, kivéve egyet amelyik nem az. Mindegyik a maga tekintélyére hivatkoza követeli, hogy higyjek benne és fenyegeti a hitelként. Tehát ezen az alapon nem hiszek. Mert azt bárki mondhatja, hogy ő próféta. EGYEDÜL a keresztény vallásban látok BE TELJESEDETT PROFECIÁKAT és ezt EGYIK SEM mondhatja el magáról."

Egyedül a Biblia Istene látja a kezdettől a véget és ezt meg is íratta.

2017. máj. 6. 09:31
 16/27 Pietrosol ***** válasza:
76%

Követ!

"Sátán kasszájában lessz, mert a hindu vallás nem az Elő Istentől van."

Nyilván félreértettelek és a fenti mondatod a felebaráti szeretet megnyilvánulása volt. Ha ez a benned munkáló szeretet, akkor a gyűlöleted milyen lehet?

2017. máj. 6. 10:03
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Csak az asura-varnasramába lehet születéssel bekerülni. Ez a daiva-varnasrama torzult, kifordult mása, ahová tulajdonságok alapján kerül be az ember. Ha pl. van tehetséged a zenéhez, és szereted is, akkor sudra vagy ( ők a társadalmom alapkövei, nélkülük összeomlana). Ha viszont a pénzügyek/banki szektor érdekel, akkor a vaisya rétegbe kerülsz. Hiába születsz bráhmanának, ha se képességed, se vágyad nincs a szentírások tanulmányozásához.

A smarta-brahmanák pl. ebbe születnek bele, többségük mégis csupán a pénzkeresés céljából végez vallásos rituálékat...ami nem brahminikus.

2017. máj. 6. 20:31
 18/27 anonim ***** válasza:
60%
A szeretet pedig akkor nyilvánul meg, amikor mások véleménye nem okoz bennünk belső idegességet, frusztrációt. Tanuljuk meg elfogadni egymás világnézetét, anyagi jelölésektől mentesen! Egyik vallás sem kevesebb a másiknál.
2017. máj. 6. 20:35
 19/27 anonim ***** válasza:
0%

A Krisna-tudatúak közé betérve abba az egy kasztba kerülsz, amit a Krisna-tudatúak alkotnak. Persze attól még, ha elmész Indiába, akkor érinthetetlenként fognak kezelni, mert európai vagy.

Ha Indiában térsz be, akkor nem térhetsz be egymagad, hanem vinned kell magaddal a törzsedet, vagy legalább a családodat. Ez egy újabb alkaszt lesz, ha jól tudom, sudra, de lehet, hogy érinthetetlen.

2017. máj. 6. 21:13
 20/27 követ62 ***** válasza:
27%

Kedves 11.

Az, hogy valami régen létezik még nem hitelesíti az igazságra.

A Biblia Istene Ő tényleg létezik ellenben a hinduk "millió" isteneivel, melyek nem léteznek.

A Biblia Istene alkotta a világegyetemet és benne a földet.

A földön a növényeket, az állatokat és az embert.

Már a bűneset előtt mindent előre tudott így azt is megtervezte, hogyan menti meg a bukott emberiséget.

Ő mentette meg a 8 embert a bárkában.

Ő zavarta össze az engedetlen emberek nyelvét Bábelnél. Akik akkor elszéledtek és mindegyik megalkotta, kitalálta a saját vallását, pl: az egyiptomit, az asszírt, a maját, a hindut, a budhistát, a kánaánit, babilonit stb, stb, stb.

Igen igazad van tényleg régebben találták ki azokat az isteneket a hinduk maguknak, mint ahogy az élő Isten el hívta volna Ábrahámot, hogy nagy néppé tegye, mely az Ő népe lett.

És mivel nem teljeseítették akaratát a kereszténység lett Isten népe.

De mint már annyiszor írtam, "Nem kéne kiönteni a monsdó vizzel a gyereket is". Feltéve, ha érted egyáltalán ezt a mondást.

NEM ISTEN TEHET ARRÓL, HOGY MILYENEK AZ EMBEREK!

Azok akik magukat követőinek vallották a történelemben.

Nem Isten akarta, hogy meg áldják a fegyvereket, hogy az inkvizíció létezzen.

A francia forradalomban is el követték az idézett hibát.

Istent hibáztatták és az Ő szavát az emberek (papok) gonoszsága miatt. És égették a Bibliát is, nem csak a papokot ölték.

Bocsánat, hogy ki kell mondanom, de azt hogy Jézus csak mitológiai személy volt ma már csak a tudatlanok állítják.

Ugyan is Jézus léte történelmi tény. Írtak rólla a görögök, rómaiak és még azok a zsidók is akik megvetették. Valamint egy semleges történész Josephus Flavius.

Úgy, hogy igen a hindu vallás régebbi mint a kereszténység, de az, az Isten Aki a kereszténységet irányítja, ÖRÖK ellengtétben a hinduk állat, meg tárgy, meg emberi testrész, meg kutyulék isteneinek.

Azokat emberek kreálták, valamint találták ki. Ennyi.

És, hogy dühös lennék, vagy indulatos ezt bizton állíthatom a leg távolabb áll a valóságtól.

Teljes békességem van (még akkor is, ha szidnak), mert tudom, hogy jó irányt követek.

2017. máj. 6. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!