Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Összefér-e a kereszténységgel...

Összefér-e a kereszténységgel a fantasy filmek nézése illetve az ilyen könyvek olvasása?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdés lényege hogy egy vallásos lánynak tartom magam de nem tudom hogy bűn-e a vámpíros,vérfarkasos,boszorkányos filmek nézése illetve az ilyen könyvek olvasása.

Azt tudom hogy az ezoterika meg az ilyen dolgok annak számítanak de nem tudom hova tenni ezeket a fantasy dolgokat.

Nagyon a Biblia szerint szeretnék élni és mindig Isten útján járni tehát engem legfőképpen a Biblia álláspontja érdekelne illetve hogy mi az Egyház álláspontja erről.

Ha bűn akkor meg kell gyóni és ha igen akkor hogyan mondjam el, minek számít?

Remélem értitek mit szeretnék tudni.

Előre köszönöm a válaszokat! :)

2017. máj. 3. 20:16
1 2
 11/15 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Most komolyan...,ez kb a sózzam vagy ne sózzam az ételt kategória.

2017. máj. 3. 22:52
 12/15 anonim ***** válasza:

a fantasy filmek nézése és a fantasy könyv olvasása közt nincs különbség

egyik sem valóságos

ha a mesekönyvedet olvasod ugyan olyan valótlan dolgokat "fogyasztasz" mintha az Alkonyatot olvasnád

nem lehet különválasztani a bibliát és a Rémségek cirkuszát, csak a fanatikus hívők hiszik el ami benne van

2017. máj. 3. 23:27
 13/15 anonim ***** válasza:

"Tehát akkor nem olyan mint az ezoterika?!?!"

Akkor lesz baj, ha el is hiszed, hogy te is boszorkány vagy és Isten helyett varázslatokban kezdesz hinni.

Ilyen erővel a Shakespeare Macbeth-et se olvassa el senki, mert abban is vannak boszorkányok, meg jóslatok.

2017. máj. 4. 14:42
 14/15 anonim ***** válasza:

Attól még hogy tudjuk, hogy valami fikció vagy valóságos, az agyunk nem mindig tudja megkülönböztetni, sokszor valóságként éli meg a képernyőn látott dolgokat, és érzelmi hatással is van ránk. Ezért nem mindegy, hogy mivel foglalkozunk a szabad időnkben, mit nézünk.

Ha sokat foglalkozunk akár akciófilmekkel, akár varázslós dolgokkal, akkor az agyunk is erre "áll rá", azokat az összekötéseket erősíti, amik az agyunkban ezekhez kapcsolódnak. Így ezen fogunk gondolkodni, foglalkozni. a gondolkodásunk pedig a jellemünket alakítja.

Én azt javaslom, hogy imádkozz, beszéld meg Istennel, és ha úgy látod, hogy rossz hatással van rád, akkor változtass.

2017. máj. 5. 20:08
 15/15 anonim ***** válasza:

Keresztény vagyok, de közel sem olyan vallásos, mint te. :)

Viszont, én úgy vélem, fantasy-t nézni/olvasni nem lehet bűn, elvégre, mikor ezt teszed, tisztában vagy vele, hogy ez egy ember fantáziájának szüleménye, és nem a valóság. Nem hiszel abban, hogy vámpírok, vérfarkasok, boszorkányok szaladgálnak éjjelente, így nem mész szembe az általad követett tanokkal. Ezt én ahhoz hasonlítanám, mint hogy meglehet nézni és még szeretni is lehet egy szép festményt, amin az ég zöld színű, nem kék, de attól nem hisszük, hogy a valóságban zöld. Vagy, én jártam Indiában, és olvastam olyan történeteket, melyek más Istenről szóltak. Nem hiszek Allahban, de nem hiszem, hogy bűn, hogy olvastam olyan írást, ami hitt benne.

Egy ember elképzelt világát olvasni, én úgy gondolom, nem lehet bűn. Amennyiben véletlenül (bár ezt nehéz elképzelnem) a keresztény tanokat gyalázná az adott dolog, úgyis abbahagynád. :)

2017. máj. 15. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!