Kedves tanúk! Szabad-e nektek Jézus nevét segítségül hívni?
Mi azt hívjuk segítségül akit abiblia ir.
És akit Jézus is segitségire hívott amikor szüksége volt ra.
És a Biblia mit ír kinek a nevét kell segítségül hívni #21?
Már csak azért kérdem mert engem is érdekel ez a téma meg főleg a válasz!
22.Olvasd a Máté.6:9.
Kinek a nevét kell megszentelni?
Kinek az országa kell eljöjön?
Kinek az akarata legyen meg menyen és földön?
Ki kell megbocsássa a mi büneinket?
Ki szabadít meg a gonosztól?
Kié az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké?
Remélem ebből mindent megértesz.
# 23
Ugye olvastad már az 1Kor 1,2-t?
"Az Isten gyülekezetének, a mely Korinthusban van, a Krisztus Jézusban megszentelteknek, elhívott szenteknek, mindazokkal egybe, a kik a mi Urunk Jézus Krisztus nevét segítségül hívják bármely helyen, a magokén és a miénken"
Valamint az ApCsel 9,13-17 elmondja, hogy Pál kezdetben a Jézus nevet segítségül hívó és hirdető keresztényeket üldözte:
"Anániás így válaszolt: „Uram, sokaktól hallottam erről a férfiról, mennyi rosszat tett a te szentjeid ellen Jeruzsálemben, és ide is meghatalmazást kapott a főpapoktól, hogy elfogja mindazokat, akik segítségül hívják a te nevedet.” Ezt mondta neki az Úr: „Menj el, mert választott eszközöm ő, hogy elvigye a nevemet a pogányok, a királyok és Izráel fiai elé. Én pedig meg fogom mutatni neki, mennyit kell szenvednie az én nevemért.” Anániás pedig elment, és bement abba a házba; rátette kezét, és ezt mondta: „Atyámfia, Saul, az Úr küldött engem, az a Jézus, aki megjelent neked az úton, amelyen jöttél, és azért küldött, hogy újra láss, és megtelj Szentlélekkel.”
24.Mit akarsz mondani Jézus amit mond a Máté.6:9-ben,meg sem említed,csak ugy kitérsz és amit mond melőzöd.Utána ködösitesz.
Áll vagy nem a Máté.6:9-13?
Ha nem akkor,ne beszélgessünk.
# 25
Miért ne állna? Én nem tagadom, hogy az Atyához lehet és kell is imádkoznunk, azt viszont vallom, hogy a Fiút is lehet és kell is kérnünk, és persze dicsőítenünk, hálát adnunk neki stb., vagyis nem hagyjuk ki semmiből. A mintaima nem azért van, hogy egy merev szabály legyen, aminek kényszeredetten meg kell feleljünk, a Bibliában több helyen ott van, hogy a Fiúhoz is imádkoztak.
Kedves Kérdező!
Vigyázz ezzel a 8%os Tanúval, sajnos a legrosszabb fajta fanatikus, akit nem az igazság érdekel, hanem csak ürügyként használja a vallást hogy állandó vitákat generáljon.
Csak nézd meg, itt miket művelt!
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Szia 8% as!
Szedjük szét akkor egy kicsit a Máté 6:9 et ok?
Mt 6:9 Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;
Jézus amikor tanította a tanítványait imádkozni hol volt?
A földön ott velük, igaz?
De nézzük csak meg,hogy mi Isten véleménye erről;
Fil 2:9
Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, a mely minden név fölött való;
Összegezzünk akkor ok?
Jézus megtanítja imádkozni a tanítványokat amikor még ott van velük.
Keresztre feszítik meghal és vissza megy az Atya Isten jobbjára.
Az Atya ekkor felmagasztalja és egy olyan nevet ad ami minden más nevet eltöröl.
De ahhoz,hogy megértsük a Máté 6:9 et kénytelenek vagyunk megvizsgálni az egész imát.
A Máté 6:10 így szól;
Mt 6:10 Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.
Ez egy eléggé érdekes verssor mivel Jézus a következőket mondja majd egy másik igében.
Figyeld csak meg;
Mt 28:18 És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Itt nem csak azt mondja,hogy ő a király és az övé az ország hanem azt mondja, hogy MINDEN HATALOM MENNYEN ÉS FÖLDÖN az Övé pontosan úgy mint az imában!
De itt még nincs vége mert így folytatja;
Mt 28:19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,
Itt már megjelenik mind a három isteni személy.
Máté 6:11
A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.
És erre mit mond majd a későbbiekben Jézus?
Ugyan azt amit fentebb is elmond;
Jn 14:14 Ha valamit kértek az én nevemben, én megcselekszem azt.
Nem csak arra utasít,hogy az Ő nevében kérjük hanem ígéretet is tesz,hogy Ő személyesen gondoskodik a kérést elvégezni.
Máté 6:12 És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;
Kié az ítélet kitől kell kérni a megbocsátást!?
Jn 5:22 Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;
Az Atya NEM ítél el senkit mert az ítélet a Fiúé!!
És máris vissza kanyarodtunk a Máté 6:9 hez.
Egyébként meg van még egy ige ami így szól;
Jn 5:23 Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. A ki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, a ki elküldte őt.
Mint láthatod semmi különbséget nem tesz az Atya és a Fiú között!
Remélem megérted a lényeget,hogy mit jelent az a mondat,hogy "Szenteltessék meg a Te neved..."
27.Sajnálak,hogy az életed fiatal korodban rosszul alakult,de magadnak köszönheted nagyrészt,és még mást is kesergettél.
Mégegyszer sajnálom,és Örülök,hogy pozitiv irányba változtál,de az erőszakon még sokat kell változtass,mert a bosszú nem segit.
Semmiféle bosszúról szó nincs (miért lenne eleve, nem ártottál nekem, max néhány facepalmot nyomtam egy-egy komolyabb agymenésedre), csupán a kérdezőt szerettem volna figyelmeztetni, hogy tudja, mit szabadít magára, ha szóba áll veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!