Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves tanúk! Szabad-e nektek...

Kedves tanúk! Szabad-e nektek Jézus nevét segítségül hívni?

Figyelt kérdés
Mondhatjátok-e pl. hogy "Uram, Jézus kérlek segíts rajtam!"
2017. máj. 2. 20:52
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Hhúúha #10-es! :D

Hát látom megugrott a "ló" veled elég szépen főleg a kommented elején! :))

"szintelen/szagtalan link ember..." :D hát őszinte leszek, még ilyent sem hallottam, de ezt megjegyzem magamnak!!

Na szóval nem szeretnék reagálni, és főleg nem szeretnék le alacsonyodni a te "szintedre"úgyhogy direkt a témára térek.

Két dolog fogta meg a figyelmemet a gyönyörűen megfogalmazott kommentedben.

Az első ez lenne;

"/Egyébként meg sokszor kértek Jézustól dolgokat, segítségül hívták, pl, gyógyítsa meg ezt vagy azt, de ennek semmi köze nem volt az imádsághoz, és ma sincs!/ "

Hát ebben nagyot tévedsz kedves szabad szájú barátom!

Első sorban azért mert akkor amikor Jézus itt volt a földön az emberek szemtől szemben állhattak vele és ott helyben kérhették is, hogy segítsen rajtuk.

Nem kellett imádkozzanak mert Ő AKKOR OTT VOLT!

De ma nekünk ez nincs megadva, Jézus nem áll itt előttem hús-vér testben így nem tehetek mást csak ha imában fordulok hozzá!

És én meg is teszem nap mint nap mert tudom, hogy meghallgat és ha úgy látja jónak akkor segít is rajtam.

Szóval ne haragudj de nagyon nincs igazad!

(1Ján 3:23)

"Ez pedig az ő parancsolata, hogy higyjünk az ő Fiának, a Jézus Krisztusnak nevében, és szeressük egymást, a mint megparancsolta nékünk."

Mond csak miért szükséges hinni Jézus Krisztus NEVÉBEN és nem csak személyében!?

Azért mert erő van benne! És ezt nem én mondom hanem az apostolok.

(1Kor 5:4)

" Ti és az én lelkem a mi Urunk Jézus Krisztusnak nevében egybegyűlvén, a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmával"

Nos, te azt teszel amit akarsz de ne hazudj másoknak, és ne téríts el másokat az őrtorony szennyes hazugságaival mert egy napon nagy árat fogsz fizetni érte.

A második dolog amivel nem értek egyet itt az alábbi soraidban található.

"Hogy a kereszténység kilopta Isten nevét az USZ-ből? Bizony kilopta! Mert nem állítjuk szembe az Atyát /a mi Istenünket – Ján 20:17/, az Isten Felkent Krisztusával, hogy a Krisztus lenne az Isten, akihez imádkoznunk kellene, ahogy a hitehagyott kereszténység teszi."

Ha napfényre kerül egyetlen görög kézirat amiben megtalálható lesz a "Jehova" isteni név, én leszek az első aki be hódolok a szervezetnek!

De ameddig semmi sehol, addig csak egy hazug vagy mint a gazdáid!

Én itt be is fejezem mert csak ennyit is volt szándékomban írni! :)

Ja ha esetleg agyturkászra lenne szükséged írj pwt mert ajánlhatok egy jót akihez egyszer jó magam is jártam. :)

Ja és viselkedj!!! :))

2017. máj. 6. 17:12
 12/31 A kérdező kommentje:

# 10

Egyetlen vers derékba töri az összes szövegelésedet:

,,és amit csak kértek majd az én nevemben, megteszem, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban; ha valamit kértek tőlem az én nevemben, megteszem.” (János 14,13-14)

Tehát Jézus maga mondja, hogy kérjünk tőle, márpedig kérni tőle imában tudunk csak, mint Pál is tette:

"Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz.” Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban; mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős." (2Korintusz 12,8-10)

Azt írod, hogy segítségül hívni Jézus nevét azt jelenti, hogy odabiggyesztünk az ima végére egy "Jézus nevében" szöveget. Ezt mivel tudod igazolni? Mutass egyetlen imát, ahol a Jézus nevében fordulat szerepel! A mintaimában miért nincs ott? Az ApCsel 4,23-31 sem jó ide. Egy szóval se mondják, hogy Jézus nevében imádkoznak, de azt viszont szeretnék, hogy történjenek csodák Jézus nevében.

Az a helyzet, hogy alapvető magyar szavakkal sem vagy tisztában. Az, hogy Jézus nevében imádkozunk, azt jelenti, hogy vele is megtéve/megbeszélve, az ő elismerésével. Jézus azt mondta: Senki sem mehet az Atyához, csakis én általam." Vagyis általa kell imádnunk az Atyát, és imádkozunk hozzá. Az általa szó szinonimája, hogy rajta keresztül, vele is megtéve. Vagyis Jézuson keresztül kérünk. Ha Jézust kérjük, az Atyát kérjük. Ha én valaki által teszek valamit, például küldök egy levelet, akkor megbízom vele az illetőt, hogy vigye el nekem egy bizonyos helyre, ez magától értetődő. Nektek mit jelent az, hogy általa? Hogy az ima végére tesztek egy "Jézus nevében" fordulatot? Nevetséges! Ti egy az egyben kihagyjátok Krisztust az egészből! Ti nem dicsőítitek és nem imádjátok a Krisztust! Ti a Fiút kihagyva, a Fiút megkerülve akartok az Atyához menni, pedig világosan elmondta Jézus, hogy SENKI SEM MEHET AZ ATYÁHOZ, CSAKIS ÉN ÁLTALAM!" Tehát például aki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát sem. Ugyanez vonatkozik a többire: aki nem dicsőíti/magasztalja/imádjáa a Fiút, az Atyával sem teszi. A Fiút nem lehet kihagyni, nem lehet megkerülni! Nézzük csak meg a mennyei seregeket, az angyalokat hogyan dicsőítik és imádják az Istent:

"Majd hallottam, hogy minden teremtmény a mennyben, a földön, a föld alatt és a tengerben levőkkel együtt ezt mondta: A trónon ülőnek és a Báránynak áldás, tisztelet, dicsőség és hatalom örökkön-örökké! A négy élőlény így felelt: Ámen! A vének pedig leborultak és imádták." (Jel 5,13-14)

Kit imádnak a vének? Természetesen Istent az Atyát. Egyedül az Istent. Na és hogyan imádták az Atyát? Úgy, hogy ugyanúgy leborulnak a Fia előtt (Jel 5,8) és ugyanazt a dicsőítést elmondják a Báránynak is. Egyedül Istent imádják, de mégis a Báránnyal együtt. Vagyis a Bárány tisztelete, a Bárány magasztalása, a Bárány előtti hódolat az Isten egyedüli imádatának a szerves része. Úgy imádják az Istent, hogy lényegében ugyanazt teszik a Fiával is.

Az Atya az egyedüli forrás és az egyedüli cél. A Fiú pedig az egyedüli közvetítő és az egyedüli út. Senki se mehet az Atyához csak egyedül Jézus Krisztus által. Ez azt jelenti, hogy mindenki, aki Istennel kapcsolatban akar lenni, a Fiúval is kapcsolatba kell kerülnie. S mindent, amit Istentől vár, vagy Istennek szán, azt egyedül Krisztuson keresztül teheti meg. A Krisztushoz intézett imádságunk is Isten imádatához tartozik, annak a szerves része. Egyedül Istent imádjuk Jézus Krisztus által. Vagyis ugyanúgy leborulva dicsőítjük. Megszólítjuk, segítségül hívjuk a nevét, bensőséges kapcsolatban lehetünk vele. Kérünk tőle és hálát adunk neki.

Nézzünk meg egy másik helyet:

"Ezután nagy sereget láttam, amelyet senki sem volt képes megszámlálni, minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből a trón előtt és a Bárány előtt állni, hosszú fehér ruhába öltözve, kezükben pálmaággal, és hangosan azt kiáltották: »Üdv a mi Istenünknek, aki a trónon ül, és a Báránynak! Az angyalok mind ott álltak a trón, a vének és a négy élőlény körül, és a trón előtt arcra borulva imádták Istent: Ámen! Áldás és dicsőség, bölcsesség, hálaadás, tisztelet, hatalom és erősség a mi Istenünknek, örökkön- örökké! Ámen." (Jel 7,9-12)

A Fiú nem jön le a trónról, hogy részt vegyen a teremtmények imádatában, épp ellenkezőleg, részt kap az imádatból. Mindenki egyedül az Atyát imádja, de mégis a Fiúval együtt. Az Atya úgy imádatja magát, hogy a Fia mellette legyen és ne a teremtmények között, s a neki járó dicséret a Fiúé is legyen. Maga az, hogy a Fiú az Atya jobbján ül azt jelenti, hogy a Fiú az Atyával egylényegű, hogy lényegében vele egyenlő. Vajon miért ül az Atya jobbján, miért nem áll be az imádó teremtmények sokaságához? Pedig jobban tenné ha csatlakozna, mert a végén még egyesek azt gondolják róla, hogy egylényegű az Atyával, nem pedig egy teremtmény...

2017. máj. 6. 20:54
 13/31 A kérdező kommentje:
A JHVH név kilopásával kapcsolatos tévképzetetekről pedig itt írtam/írtunk: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
2017. máj. 6. 21:06
 14/31 anonim ***** válasza:
0%

11.pld.Itt vagy az 59% dal.

Ennyire alázatos vagy!!

2017. máj. 8. 19:58
 15/31 anonim ***** válasza:

Csúcs!! :D

Csak így tovább barátom(8%), folytasd csak provokáló játékodat!

2017. máj. 8. 20:31
 16/31 anonim ***** válasza:
TE miért nem vagy alázatos 8%os?
2017. máj. 8. 21:11
 17/31 anonim ***** válasza:
0%

Jézus nem áll itt előttem hús-vér testben így nem tehetek mást csak ha imában fordulok hozzá!

Ha Jézusnak nem vagy hajlandó engedelmeskedni, minek írkálsz itt az ő tanításával ellenkező dolgokat?

Minden porcikáddal engedetlen vagy!

Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved. Mt 6:9

És befejeztük!

2017. máj. 8. 23:01
 18/31 anonim ***** válasza:
0%

Mindenki egyedül az Atyát imádja, de mégis a Fiúval együtt.

Filozófus vagy, de annak is gyenge!

Ha mindenki egyedül az Atyát imádja, akkor egyedül az Atyát, és egyedül az Atyáé az imádat!

Ezt tanítja Jézus: "De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul" (Jn. 4:23)

Az Atya keresi az imádóit, Jézus sehol nem!

Olyan alacsony szinten hazudtolod meg a Szentírást, hogy nem süllyedek le hozzád - nem vagy méltó a párbeszédre!

Itt fejeztük be!

[link]

2017. máj. 8. 23:36
 19/31 A kérdező kommentje:

"Ha mindenki egyedül az Atyát imádja, akkor egyedül az Atyát, és egyedül az Atyáé az imádat!"

Mindenki egyedül az Atyát imádja a Fiú által és a Fiúban. A Bibliából világos, hogy úgy imádják az Atyát, hogy ugyanazt teszik a Fiával is:

"Ezután nagy sereget láttam, amelyet senki sem volt képes megszámlálni, minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből a trón előtt és a Bárány előtt állni, hosszú fehér ruhába öltözve, kezükben pálmaággal, és hangosan azt kiáltották: »Üdv a mi Istenünknek, aki a trónon ül, és a Báránynak! Az angyalok mind ott álltak a trón, a vének és a négy élőlény körül, és a trón előtt arcra borulva imádták Istent: Ámen! Áldás és dicsőség, bölcsesség, hálaadás, tisztelet, hatalom és erősség a mi Istenünknek, örökkön- örökké! Ámen." (Jel 7,9-12)

A Fiú nem jön le a trónról, hogy részt vegyen a teremtmények imádatában, épp ellenkezőleg, részt kap az imádatból. Mindenki egyedül az Atyát imádja, de mégis a Fiúval együtt. Az Atya úgy imádatja magát, hogy a Fia mellette legyen és ne a teremtmények között, s a neki járó dicséret a Fiúé is legyen.

Egyébként szerintetek mi az imádat? Mit nem adnak meg a Fiúnak, amit az Atyának igen? A Bibliából teljesen világos, hogy ugyanúgy megszólítják, segítségül hívják a nevét, dicsőítik, hálát adnak neki, leborulnak előtte. Nektek meg még az is tiltva van, hogy azt mondjátok: "Uram Jézus segíts rajtam!" Miközben az apostolok korában élő keresztényeknek ez kb. olyan természetes volt, mint vízet inni. "Háromszor kértem az Urat" mondja Pál a 2Korintusz 12,8-ban, aztán pedig hogy Jézus az az Úr. Vagy: "Kegyelem nektek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól!" Ilyen mondatokkal van tele a Biblia (pl. 1Korintusz 1,3). Ez is egy ima, egy áldó ima. Mitől másabb ez, mint bármelyik másik ima? Semmitől, a különbség csak annyi, hogy nem magunkért hanem másokért mondjuk. Az a legtermészetesebb dolog a világon, hogy mindent attól kérünk, akitől kapjuk. Jézus arra buzdított, hogy kérjünk tőle: "Ha valamit kértek tőlem az én nevemben, megteszem azt." (János 14,14)

Amikor János imádni kezdete az angyalt, az angyal pedig fölállította, hogy ne imádja csak az Istent (Jel 22,8-9) Vajon mit mondhatott János az angyalnak? Vagy amikor Péter felállította Kornéliuszt, mit mondhatott Kornéliusz?

"Amikor Péter megérkezett, Kornéliusz eléje sietett és a lábához borult, hogy hódoljon neki (proszküneo). De Péter fölemelte. Állj fel – mondta –, hisz én is csak ember vagyok." (ApCsel 10,25-26)

Szerintem János és Kornéliusz annyira meg volt illetődve, hogy ki akarták fejezni mélységes hódolatukat. Az angyalt illetve Pétert azonban zavarja ez a mély alázat, amely túlságosan is hasonló az Istennek járó hódolathoz, ezért tiltakoznak a magatartásuk ellen. Úgy tűnik azonban, hogy a Bárányt egyáltalán nem zavarja ez a mélységes hódolat. Leborulva és térden állva dicsőítik, ugyanazon szavakkal, mint az Atyát, ő pedig ott üldögél az Isten jobbján. Pedig jobban tenné ha csatlakozna az imádók sokaságához, mert a végén még egyesek azt gondolják róla, hogy egylényegű az Atyával, nem pedig egy teremtmény...

Amikor az angyal azt mondja Jánosnak: "az Istent imádd!", akkor természetesen arra az Istenre gondol, akinek Fia van, amelyik ott ül közvetlenül mellette, amelyiket ugyanúgy dicsőítenek és ugyanúgy leborulnak előtte. Aki Istent akarja imádni, az kénytelen lesz a Fiát is, mert ez az Isten óhaja. Istent imádd! Vagyis neki hódolj és a Fiának. Istent imádd Krisztus által, Krisztussal és Krisztusban.

Amit pedig ti magyaráztok, hogy János "imádata" túllépte a mértéket, míg a Fiú előtti hódolat nem, az elég nagy marhaság. Vajon mit gondolhatott vagy mondott János az angyalnak? Mondjuk: "Méltó vagy angyal, hogy tied legyen a hatalom, a gazdagság, a bölcsesség, az erő, a tisztelet, a dicsőség és az áldás."

De persze ugye még ez sem imádat, ez csak mélységes hódolat, ezt ugyanis a Fiú is megkapta. Valószínűleg János még ezt is überelte...

2017. máj. 9. 16:57
 20/31 anonim ***** válasza:

#17-18 :)

Őszintén szólva a reggel óta azon gondolkodom,hogy reagáljak vagy ne reagáljak az ellenem írt válaszaidra.

És tudod mi győzött meg,hogy mégis rávettem magam az írásra?

Nem!-nem a rosszindulat, hanem a felebaráti szeretet mert megérdemelsz még egy esélyt, hogy belásd mekkorát tévedsz!

Annyira gyerekesen viselkedsz itt mindenkivel, hogy nem igazán tudok neheztelni rád hanem inkább meg mosolyogtat a viselkedésed mert mintha a 8 éves kisfiamat látnám amikor csintalankodik. :)

Neked egy jó indulatú nevelésre van szükséged és nem egy szervezet vagy egy hamis isten dicséretére mert az csak lefele húz a sötétségbe és így soha nem fogod megtalálni a fényt.

Ja jut eszembe!-ki is a fény!?

Hadd segítsek egy kicsit, hogy megértsd;

Jn 1:9-12

"Az igazi világosság eljött volt már a világba, a mely megvilágosít minden embert.

A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt.

Az övéi közé jöve, és az övéi nem fogadák be őt.

Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek;

Nos ezt a fényt, vagy ahogy a Biblia írja ezt a világosságot Jézus Krisztusnak hívták!

Hát ez nem csodálatos!?-hogy az Aki megteremtett mindent amit látsz beleértve a te személyedet is, képes volt feladni minden hatalmát csak azért az egy dologért, hogy itt lehessen a teremtményeivel 33 évig, hogy azután kivezethesse őket a sötétségből feladva saját földi életét cserébe az övékért, cserébe a Te életedért!!

Én azt mondom, hogy ennél magasztosabb és csodálatosabb tett nincs és nem is volt égen és földön!

Azonban van valami ami nagyon eltud szomorítani és fáj a szívem amikor azt látom,hogy az olyan szófogadatlan gyerekek mint amilyen te is vagy inkább beszaladnak abba a pinceszagú dohos toronyba ahol csak utálatosságok vannak és nem akarják azt a hatalmat amit Ő maga a világosság fel ajánl nekik! Ez a fejetlenség nagyon el tud szomorítani engem. :(

Na de ne szomorkodjunk mert még nem késő mert még lélegzünk és amig lélegzünk addig még van remény a változáshoz. :)

Azt írod,hogy az imádat az Atyáé!

Tökéletesen egyetértek veled, az imádat az Atyának jár!

Nincsenek bálványok,nincsenek hamis istenek csak az Atya van aki megköveteli a teljes imádatot magának.

Ha a Biblia igazságánál akarok maradni akkor be kell látnom,hogy igazad van és ez nem is lehet vita tárgya!

Na-de!-itt van egy apró bökkenő amit ti csíntalan gyerekek nem igazán akartok tudomásul venni és újra csak el szaladtok a világosság elől abba a büdös dohos utálatosságokkal tele toronyba.

Te hogy tiszteled az Atyát ha szabad kérdeznem?

Hát igen ez a hátránya a fórumozásnak, hogy nem párbeszéd és így kénytelen leszek saját magam megválaszolni a neked feltett kérdést helyedben, de biztos vagyok benne,hogy nem fogsz csalódni a válaszban.

Na szóval! az Atyát úgy lehet tisztelni a legjobban ha be tartsuk a parancsolatait!

Mi az első parancsolata?

I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!

Vagy úgy! Ez minél érdekesebb mert a világosságnak aki a világba jött és akit a rossz gyerekek nem akarnak befogadni van egy érdekes mondani valója számodra a Bibliában.

Olvasd el figyelmesen!

(Jn 5:23)

"Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. A ki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, a ki elküldte őt."

Nos hol rontottad el!?

Mert te nem úgy tiszteled a Fiút mint az Atyát erről már megbizonyosodtunk mindannyian akik segíteni próbálunk neked, hogy megtaláld a világosságot.

Vagy te nem így látod?

És ha nem akkor miért nem?

Mert biztos vagyok benne, hogy az Atyát teljes szívedből tiszteled.

És ezt a tiszteletet úgy tudod kimutatni legjobban ha szereted és imádod és szót fogadsz Neki!

A Fiúnak miért nem tudod ugyan ezt megadni ha egyszer azt kéri tőled, hogy Őt is ugyan úgy szeresd és tiszteld mint az Atyát?

Nagyon ajánlom,hogy gondolkozz el ezen!

És,hidd el nem vagyok se jó se rossz filozófus! :)

Most fejeztük be!

2017. máj. 9. 18:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!