Mi lesz velünk ha nem fogadjuk el Jézusnak értünk hozott Megváltás áldozatát?
Engedjétek meg hogy el mondjam nem az én véleményemet hanem a Biblia Igazságát vagyis Istennek hozzánk intézet szavát ami a Bibliában található! Utána mindenki el mondhatja saját véleményét örömmel válaszolok az üzenetekre!
Tudom sok embert foglalkoztat az igazság.
Mi vár ránk a földi életünk vége után: a halál csak!!!
Keleti vallások tanulmányozásával is foglalkozhatunk meditációval is bármivel foglalkozhatunk nem jutunk el az örök életre ha nem fogadjuk el a Megváltót semmit sem ér az életünk. Nincs reinkarnáció! Miképpen valósulna meg ? Sehogy! Az agyunk szüleménye űzi a bolondságot velünk a halálból senki sem tért vissza.
Isten nélkül is élhetünk Önmagunknak tetszésünk szerint amennyi időnk van még hátra az itt töltött életünk idejéből de végül csak a pusztulásba visz a bűn természete. Isten nélkül nincs élet!!!
Nem kell hinnie Istenben mindenkinek szabad akaratunk van a szó legkomolyabb értelmében bármit meg tehetünk nem leszünk kérdőre vonva mivel mi fogjuk a tetteinknek a következményeit is elhordani. Ha nem akarsz élni Istennek élj Önmagadnak csak akkor nem vár más csak halál természetes módon vagy baleset áldozataként.
Ezért fontos kihangsúlyozni hogy megértsük el kell fogadni aki akarja Önszántából Jézust Megváltójának nem azért hogy Istennek hódoljunk meg sem azért hogy imádjuk Őt! Hanem pusztán azért hogy élhessünk aki élni akar és nem meg halni. De ha Istent el fogadtuk próbáljunk meg neki tetszően élni nem kell tenni ezért sem többet sem kevesebbet. Igazságosan azért fog más el kárhozni ha nem jut be Isten Országába mert nem hitt Ő benne a Fiúban. Jézus amilyen kin gyötrelmes szenvedést halt miértünk mert Szeret bennünket mert meg óvni akar a haláltól minket és mi úgy állunk ehhez hogy nem is érdekel bennünket figyelembe se vesszük Őt hogy milyen szenvedéseket élhetett át miértünk ezért nem fog örök életet kapni az mert igy állt hozzá a dolgokhoz el utasitoan és nem hálával örömmel köszönttel azért hogy pusztán élhetünk továbbra is hálát adva neki meg köszönve a közben járását amit értünk tett. Amit úgy gondolok ennyit igazán meg érdemelne.
"Muszáj volt Embernek lennie, hiszen áldozni kellett a Zsidóknak, és mivel Isten az egyetlen tökéletes "lény" a világ mindenségében, így csak az ő áldozata volt egyedül elég, hogy ne halj meg. :)"
A Biblia egy mindenható Istenről beszél, így ha azt mondod muszáj volt embernek lennie és meghalnia mert csak így tudja elérni hogy megváltást kapjunk, nem lehet mindenható.
"a Biblia is írja, ha megbánom a bűnömet tiszta, őszinte szívemből, akkor többé nem fog ezért az ítéletkor megítélni."
És mi van ha megbánom azt a bűnt és újra elkövetem?
"Nem ösztönöz ez bűnre, hiszen, Krisztus többször is mondta, hogy: "menj és ne vétkezz többé!"
Minden keresztény elfogadja Jézus mint megváltót de mégis sok keresztény elkövet kiesebb nagyobb bűnt. Nyilván Jézus nem mondta hogy bűnözz, de ha azt állítod Jézus megváltja a bűnöket, simán a bűnözésre ösztönöz.
"Sajnálom, ha így gondolkodtál a Bibliáról, soha nem voltál keresztény (HA az voltál). Ha pedig soha nem voltál keresztény és emiatt nem is akarsz, de érdekelt a dolog, úgy hogy megakartál térni, akkor mért nem beszéltél egy igaz Keresztyénnel?"
Nem vagyok keresztény és nem is akarok az lenni. Muszlim vagyok, és egyszerűen csak érdekel keresztények hogy látják ezt a kérdést, de eddig egy érhető választ sem kaptam. Mikor belekérdeztem nem tudták érthetően elmagyarázni. Láttam hogy a kérdező inkább hirdeti a vallását kérdés helyett. Gondoltam megkérdezem hátha ő el tudja mondani de semmi.
Szóval a kérdés hogy elegendő elfogadnotok Jézus bűnmegváltását és mehettek is a mennyországba vagy számítanak a tettek is?
Persze, hogy számítanak a tettek:
"Távozzatok színem elől, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült. 42Mert éhes voltam, s nem adtatok ennem. Szomjas voltam, s nem adtatok innom. 43Idegen voltam, s nem fogadtatok be. Nem volt ruhám, s nem ruháztatok fel. Beteg és fogoly voltam, s nem jöttetek el meglátogatni."
"A Biblia egy mindenható Istenről beszél, így ha azt mondod muszáj volt embernek lennie és meghalnia mert csak így tudja elérni hogy megváltást kapjunk, nem lehet mindenható."
Kezdjük akkor az elején én azt mondom, és akkor talán jobban megérted. Tehát, a Biblia azt írja, hogy: "Kezdetben volt az Ige és kezdetben az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő kezdetben Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött. Benne volt az élet, és az élet volt az emberek világossága." Majd így folytatja: "Az Ige testté lett, és közöttünk lakozott és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, aki teljes volt kegyelemmel és Igazsággal." (János evangéliuma 1:1-4 és 14) Ez arról beszél, hogy Krisztus
Kezdetekben (a Világ kezdetén) Istennél volt, és Isten volt Krisztus. Ez az Ige aki maga Isten volt emberré lett és az emberek között lakozott, és az emberek láthatták a dicsőségét és igazságát és kegyelmét. Annyira szerette Isten a Világot, hogy egyszülött fiát adta érte. Ez a kegyelem. Olyan bűnökért halt akkor meg az Úr amiket nem is tudtál, hogy elkövetted vagy elfogod követni. Ezért volt értelme annak, hogy Isten emberré lett, hogy az EMBEREKET (Ez nem azt jelenti, hogy ha kutya lett volna akkor a Kutyákért halt meg, hanem azt, hogy Isten szeretete abban nyílvánúlt meg, hogy SAJÁT maga halt meg TE érted) váltsa meg. Dicsőséges Isten maga halt meg akkor a kereszten MINDEN emberért. Rosszért és jóért is. :)
"És mi van ha megbánom azt a bűnt és újra elkövetem?"
Akkor megint megbocsát, ha azt Őszintén gondolod és tiszta szívedből. Törekedni kell arra, hogy ne bűnözz többet, de az ember erre képtelen, ezért is kérdezte meg Péter az Urat, hogy ha 7x is újra vétkezem megbocsátasz-e. Az Úr azt mondta, azt mondom neked, még 77x7 is. Erről ír a Máté evangéliuma 18:21-35 is :) Ez azt jelenti, bármennyiszer megbocsát neked, ha azt te komolyan gondolod és törekszel a jóra. Isten eltörli azt a bűnt amiért bocsánatot kérsz. Nincs többé meg az Bűnöd. Érted?
Minden keresztény elfogadja Jézus mint megváltót de mégis sok keresztény elkövet kiesebb nagyobb bűnt. Nyilván Jézus nem mondta hogy bűnözz, de ha azt állítod Jézus megváltja a bűnöket, simán a bűnözésre ösztönöz.
Tévedés! Nem minden keresztény keresztény aki annak mondja magát...Sajnos... Kereszténynek mondják magukat a Jehova Tanúi is, akik nem fogadják el Krisztust mint Istenüket és megváltójukat. :) Az Igaz keresztények akik VALÓBAN elfogadták Krisztust azok üdvözülnek a Biblia alapján. Ez egy olyan dolog, amit az ember SAJÁT maga dönthet el, akarja ezt vagy sem. Ha akarja, és megvallotta Istennek a Bűneit és felismeri, hogy ez rossz, és elfogadja, hogy ezzel egy maga nem tud elbánni csak Isten, akkor üdvözűl. :) Csupán ennyit kér, semmit. :) Csupán fogadd el a bűneidet és add át azt Jézusnak, ha nagy a teher, ő elhordozza neked, és megbocsát.
"Nem vagyok keresztény és nem is akarok az lenni. Muszlim vagyok, és egyszerűen csak érdekel keresztények hogy látják ezt a kérdést, de eddig egy érhető választ sem kaptam. Mikor belekérdeztem nem tudták érthetően elmagyarázni. Láttam hogy a kérdező inkább hirdeti a vallását kérdés helyett. Gondoltam megkérdezem hátha ő el tudja mondani de semmi. "
Az, hogy nem akarod látni választ amit leírok neked vagy én vagy más, az nem az az egyén hibája. :) Választ adtam a kérdésedre, te döntesz úgy, hogy ezt vagy elfogadod vagy nem. Én hírdetem az Atyám és Istenem igéjét, de ez nem biztos, hogy sokaknak tetszeni fog. Neked sem tetszik az, hogy az én Istenem, aki mindenki Istene, így gondolkodik az emberről és ilyen a kegyelme, hogy meghalt értem. :)
"Szóval a kérdés hogy elegendő elfogadnotok Jézus bűnmegváltását és mehettek is a mennyországba vagy számítanak a tettek is?"
A tettek igen csekély dolgot számít, számít (Jakab 2:14-26 és amit a kedves utánad szóló is mondott) de nem ez a megváltás lényege. Krisztus VÉRE az, ami megváltott téged nem pedig a TE saját cselekedeteid. Hiszen a Biblia azt mondja: Isten a Szívek és a Vesék vizsgálója egyben, tudja azt is, amit gondolsz a gondolataidról. HA! Azért teszel csupán jót, mert időd volt rá, és gondolatban és (de legfőbb módon) Szívből nem gondoltad azt komolyan és nem szereted azt, hogy megtetted azt érte, akkor mit sem ér a cselekedet, érted? Mert Hit nélkül nincs jó cselekedet és jó cselekedet nélkül nem teljesedik be a Hited sem. Tehát, kell a cselekedet, de nem az lesz a "fizető eszköz" a mennyben (értsd: nem azt fogja nézni Isten, hanem hogy elfogadtad-e Krisztus érted kiontott vérét:)). Ez olyan, mintha egy számítógépes árúházba akarsz be menni egy gyönyörűen kifaragott fa szoborral. Szép és tényleg nagy értéke lehet, a saját helyén, de ott nem azért fognak neked számítógépeket adni, érted? Békesség neked! :)
Kibővíteném ezt: "Krisztus VÉRE az, ami megváltott téged nem pedig a TE saját cselekedeteid."
Erre: "Krisztus VÉRE az, ami megváltott téged nem pedig a TE saját cselekedeteid és értékeid, erről írnak Márk evangéliuma 8:36-38; 1Péter 1:18-19 versek is.
"Mert Hit nélkül nincs jó cselekedet..."
Ezzel nem tudok egyetérteni. Szerintem hit nélkül is van jó cselekedet, erre akár nap, mint nap láthatunk példát. A lelkiismeret képes hit nélkül is késztetni az ember, hogy jót tegyen.
A "csak a hit" felfogás pedig képes az ember abba a hamis illúzióba ringatni, hogy nekem elég elfogani Krisztus megváltó áldozatát és nincs semmi dolgom az üdvösség eléréséhez.
Természetesen Krisztus áldozata nélkül nincs üdvösség, de nekem is kell hozzátennem valamit. Erre mutat rá a vers, amit fentebb idéztem. Ezek a cselekedetek természetesen fakadhatnak hitből is, de nem csak és kizárólag. Ez utóbbira is találhatunk példát a Bibliában.
"Ezzel nem tudok egyetérteni. Szerintem hit nélkül is van jó cselekedet, erre akár nap, mint nap láthatunk példát. A lelkiismeret képes hit nélkül is késztetni az ember, hogy jót tegyen."
Persze, félre értettél, tud jót tenni az ember Hit nélkül is, de mit ér ez, akkor ha nincs mögötte Krisztus? Az ember hit által képes cselekedni igazán jót. Segíteni is igazán Isten miatt segít. :) De értsd jól, persze lehetséges ez hit nélkül is, csak annak úgy semmi értelme.
"A "csak a hit" felfogás pedig képes az ember abba a hamis illúzióba ringatni, hogy nekem elég elfogani Krisztus megváltó áldozatát és nincs semmi dolgom az üdvösség eléréséhez.
Természetesen Krisztus áldozata nélkül nincs üdvösség, de nekem is kell hozzátennem valamit. Erre mutat rá a vers, amit fentebb idéztem. Ezek a cselekedetek természetesen fakadhatnak hitből is, de nem csak és kizárólag. Ez utóbbira is találhatunk példát a Bibliában."
Semmit nem kell hozzá tenned. Krisztus azt mondta, hogy Ő az út az igazság és az élet, senki nem juthat az Atyához, csakis Ő általa. Ha ehhez kéne tenned valamit neked is, akkor Krisztus azt is hozzá tette volna. Tedd persze, és ezzel nem azt akarom mondani, hogy úgy se ér semmit a jó tett, ahogyan írtad te is és én is, a Biblia mondja, hogy Jó cselekedetek nélkül nincsen beteljesedett hite az embernek, de neked vagy nekem, NEM kell tenned az üdvösségedhez semmit, mert nem tudsz, csa Isten tudott ezért tenni, úgy hogy meghalt érted. :) Nem válthatod meg magadat, ha ez így lenne a kegyelem már nem lenne kegyelem, ahogy ezt a Biblia is írja. :)
Balinhun
"Ez azt jelenti, bármennyiszer megbocsát neked, ha azt te komolyan gondolod és törekszel a jóra. Isten eltörli azt a bűnt amiért bocsánatot kérsz. Nincs többé meg az Bűnöd. Érted?"
Sajnos ez pont a bűn elkövetésére ösztönöz. Ha valaki újra és újra elköveti azt a bűnt mondván Jézus majd eltörli, akkor bármilyen tömeggyilkos bekerülhet a mennybe anélkül hogy felelne tetteiért.
"Csupán fogadd el a bűneidet és add át azt Jézusnak, ha nagy a teher, ő elhordozza neked, és megbocsát."
Akkor nem kell tennetek mást csak elfogadni Jézust mint megváltó és bérelt helyetek van a mennyben? Jól értem?
"Az, hogy nem akarod látni választ amit leírok neked vagy én vagy más, az nem az az egyén hibája. :) Választ adtam a kérdésedre, te döntesz úgy, hogy ezt vagy elfogadod vagy nem."
Az a baj, hogy nem válaszoltál és nem oldottad fel az ellentmondást amit írtam. Az iszlám szerint Isten mindenható. Ha akarja, megbocsátja az emberek bűnét, de ehhez nem kell emberként megszületnie és öngyilkosságot elkövetnie. Persze vannak feltételei is. Például távol kell maradnod a bűntől és meg kell bánnod, illetve ha másik ember ellen követted el akkor tőle is bocsánatot kell kérned. Érted? A Biblia szerint is Isten mindenható. Akkor miért kell öngyilkosságot elkövetnie ha simán megbocsáthat az embereknek. Felesleges az egész, és semmi értelmét nem látom, ráadásul ösztönöz a bűn elkövetésére.
"A tettek igen csekély dolgot számít, számít (Jakab 2:14-26 és amit a kedves utánad szóló is mondott) de nem ez a megváltás lényege. Krisztus VÉRE az, ami megváltott téged nem pedig a TE saját cselekedeteid."
Nem tudom hol nézted de amit állítasz ellentétes a Bibliával:
Jakab 2:24 Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán a hit által.
Jakab 2:26 Mert ahogyan a test halott a lélek nélkül, ugyanúgy a hit is halott cselekedetek nélkül.
Itt pont azt írja hogy a cselekedetek számítanak, te meg azt állítod elég elfogadni Jézus megváltó szerepét.
"Tehát, kell a cselekedet, de nem az lesz a "fizető eszköz" a mennyben (értsd: nem azt fogja nézni Isten, hanem hogy elfogadtad-e Krisztus érted kiontott vérét:)"
Ebben is tévedsz. Mikor kérdezték Jézust, hogyan nyerhetik el az örök életet, azt felelte, úgy hogy jót cselekszenek és kerülik a rossz tetteket, úgy ahogy az iszlám vallás szerint is van. Jézus nem azt válaszolta hogy fogad el a kiontott vérét, vagyis tévedsz.
Én megértem hogy neked egyszerűbb és kényelmesebb az hogy elfogadod Jézust mint bűnmegváltó, aztán nem teszel érte semmit, és abban a tudatban élsz hogy minden bűnödet eltörli, de mint látod ez a Biblia szerint sem így van.
"Semmit nem kell hozzá tenned. Krisztus azt mondta, hogy Ő az út az igazság és az élet, senki nem juthat az Atyához, csakis Ő általa. Ha ehhez kéne tenned valamit neked is, akkor Krisztus azt is hozzá tette volna."
Balinhun te komolyan azt hiszed hogy besétálhatsz a mennyországba úgy hogy semmit nem tettél érte, sőt még bűnöztél is, csak annyi hogy elfogadod Jézust mint megváltó?
Tehát te komolyan azt hiszed hogy besétálhatsz a mennyországba úgy hogy semmit nem tettél érte, leszámítva hogy elfogadod Jézust mint bűnmegváltó.
Amúgy ha mindenki a cselekedeteid által lesz megítélve akkor nincs szükség Jézus bűnmegváltására :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!