A Jehova Tanúival és szervezetükkel kapcsolatos kérdéseket ugye, hogy nem lehet "üldöztetésnek" nevezni?
Azt olvastam , hogy ők üldözötteknek vallják magukat még akkor is ha valaki egyszerűen csak valami olyasmit kérdez ami sérti a szervezet becsületét.
Most egy kérdést,hogy is lehet üldöztetésnek nevezni!? Mi van akkor ha valaki csak érdeklődik a vallás iránt és akarata ellenére egy kényes kérdést tesz fel? Vagy köteles mindenki elfogadni mindent amit mond a szervezet mert ha nem ezt teszi akkor üldözi őket?
Én még ilyent soha nem hallottam! Hisz minden vallást ér kritika és szerintem ez így van helyén, de ennyire "piros tojás-nak" lenni, ez már nevetséges.
Lehet,hogy a kérdésemet is annak fogják elkönyvelni, és szólók is,hogy egyáltalán meg se fordul a fejembe,hogy üldözzem őket vagy a szervezetet mert csupán csak egy kérdés aminek van valóság alapja.
Ezt én valamilyen szinten zsarolásnak és csalásnak nevezném a szervezet részéről, mert ezzel a csalafinta hazugsággal elhitetik a híveikkel,hogy üldözve vannak. Pedig ezek csak ártalmatlan kérdések még ha néha provokatív hangsúllyal vannak feltéve, de akkor is csak kérdések.
Vagy nem így van?
mint minden szektának nekik is sértő ha a szekta tanításai ellen bármilyen kritika születik
ha kedvesen köszönsz nekik ők akkor is üldözöttek mert nem állsz be a szektába és ezzel sérted a szekta érdekeit hisz egy potenciális szektatagot buknak
bármilyen őrtorony idézetet megkérdőjelezel akkor te vagy a gonosz mert náluk az "igazság" és mindenki más olyan hülye mint a mocsári tőzeg
" Nem csak Fizikai bántalmazás formájában történik. "
Ez nagyon jó,kedves Living,főleg,amikor szóba jön,hogy ti üldöztök más felekezeteket és azzal takaróztok,hogy fizikailag sosem bántottatok senkit. Akkor én jöhetek azzal,hogy az üldözés nem csak fizikai?
Ha nem tetszik nekik a kérdés,mert valamilyen formában a szervezetük,vagy Jehova ellen szól,akkor szerintük az is eggyel több bizonyíték,hogy üldözik őket.Ilyen eset már volt itt,a tanú le is írta,hogy ez is csak őket igazolja.
Ezt az egészet a vezetőségük találja ki nekik.Tudják,hogy a tanúk elkerülhetetlenül fognak kapni kritikákat is(ez természetes dolog,más felekezetek is kapnak)nem fog mindenki bólogatni nekik.Viszont azt is tudják,ez azzal járhat adott esetben,hogy a tanú ráébred arra,az éppen szóban forgó kritika bizony jogos,így el fogja ismerni azt,ezáltal könnyen elfordulhat a szervezettől.
Ezért beadták nekik a B.M.I.V.I.azaz "Besenyő Mindig Igazam Van István" vakcinát,hogy annyiszor legyen igazuk,akárhányszor csak akarják.Ezt még a Biblia is "alátámasztja" nekik,a szájukba adtak egy általuk félremagyarázott szövegrészt,hogy biztosra menjenek.
Vidiripi
Kérrdező!
Így van ezeket a kérdéseket nem lehet üldözésnek nevezni. Mivel csak és kizárólag azokat érintik akik elolvassák. De mivel ez ellen lehet tenni azzal hogy nem olvassa el, így saját szabad akaratából vállalja ezt a fajta feszültséget! Ezt nem úgy szenvedi el mint egy igazi üldöztetést ami ellen valóságosan semmit nem tehet csak eltűri és kész. De itt nem ez a helyzet. Itt vállalja azt hogy belép az oldalra és nagyon is jól tudja hogy mire számítson főleg az aki évek óta aktív az oldalon.
Living Witness!
"S ahogy Jézus sem válaszolt mindig mindenre, mert tudni kell mikor van itt a hallgatás ideje."
Itt szeretném megjegyezni hogy Jehova tanúi nem szoktak hallgatni. Valamelyikük mindig írni szokott. 100 kérdésnél ami velük kapcsolatos 99-nél biztosan lesz olyan válasz ami Jehova egyik tanújától van!
"Nem mindig ésszerű mert azzal további nézeteltérésre adhat okot, a béke pedig fontosabb sokszor annál, hogy kinek van igaza és kinek nincs."
Amennyiben abból indulunk ki hogy szinte illegális amit csináltok akkor bizony már is elérkeztünk a békétlenséghez. Hiszen nektek eleve távol kellene tartani magatokat a hitehagyott irodalomtól. De itt állandóan belebotlotok és ennek tudatában még is itt vagytok az oldalon. Szóval igencsak a periférián mozogtok ami azt illeti. De jó hír hogy van ennek haszna is, mert van itt nem is egy olyan személy aki azelőtt tanú volt de most már az itt olvasott információk alapján nem az, viszont megmaradt a hitben!
Aminek én személy szerint örülök. S tulajdonkép annak is látom a hasznát hogy itt írogattok, mert így lehetőséget adtok arra hogy leírjak mindenféle olyan információt amit a szervezetben nem olvasna vagy hallana az illető csak évek elteltével.
"Látható, hogy a keresztény a becsmérlő beszédnek is ki van téve, ha nem a tömeg után megy."
Köszönöm szépen hogy ezt elismered. Sőt személyes tapasztalat alapján ezt meg is tudom erősíteni.
Balinhun!
"Sziasztok, hát az üldözést nem jól értelmezik szegénykék, mert Krisztus azt mondta, hogy: "Boldogok vagytok ha üldöznek az én nevem miatt..." Nem tudom, hogy őket mért üldöznék Krisztus nevéért, ha egyszerüen nem is mondják Krisztus nevét, és nem is hírdetik az, hogy mit tett az emberért."
Én már nem egyszer írtam nekik amikor jöttek ezzel az üldözéses szöveggel hogy tévedésben vannak. Hiszen őket nem Jézus nevéért üldözik hanem Jehova nevéért. (ami ráadásul kitalált) na meg az Őrtorony szervezet miatt. Ami szintén egy emberi kreálmány és bibliailag nem alátámasztható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!