Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanúi férfiaknak...

A Jehova Tanúi férfiaknak miért tilos a szakáll, és vannak még más felekezetek is ahol tiltják a szakáll viseletet?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 25. 15:48
 1/5 anonim ***** válasza:
28%
Csak szólok, hogy az ókori Rómában a szabad férfiak simára borotváltatták az állukat.
2017. ápr. 25. 15:53
 2/5 A kérdező kommentje:

Rendben van én ezt megértem és nem is vitatom, de most a XXI században vagyunk és nem az ókorban. Akkor az volt a divat és az emberek már akkor is a divatot követték, és nem azért nem volt szakálluk mert tiltva volt hanem azért mert ez volt akkor a "menő". :)

Tulajdonképpen engem nem igazán érint, hogy van e szakálla egy Jehova Tanújának vagy nincs csak olvastam erről és inkább a tiltása érdekelne és semmi más.

De azért köszönöm a tájékoztatást!

2017. ápr. 25. 16:01
 3/5 anonim ***** válasza:
46%

Nem tilos.

[link]

Kultúrafüggő dolog.

2017. ápr. 25. 16:20
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm és igazad van tényleg már nem tilos.

De volt időszak amikor az volt és én ezért voltam tévedésben,elnézést!

Itt az alábbi képen is az látható, hogy abban az időben még a kiadványokból is eltüntek a szakállak.

[link]

Itt láthatjuk Jézust és a jobb latort szakáll nélkül miközben a "gonosz" lator szakállal van megjelenítve.

De mindenképpen köszönöm a kiigazítást! :)

2017. ápr. 25. 17:22
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Kulturfüggő. Jézus korában minden férfinak volt szakálla, vajon Jézus ebben lázadó lett volna? Amúgy vicces, ugyanakkor szánalmas kép.
2017. ápr. 26. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!