Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti mit tartatok tiszta örömfor...

Ti mit tartatok tiszta örömforrásoknak az életben?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 29. 17:30
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Én ezt úgy mondanám, hogy van testi és lelki öröm és mindkettőre szükség van. De nem szeretem ezt a kifejezést, hogy öröm, meg boldogság. Az én érzéseim ennél sokkal komplexebbek.
2017. ápr. 29. 17:35
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Minecraft
2017. ápr. 29. 17:39
 3/10 anonim ***** válasza:
A megvalósult célokat.
2017. ápr. 29. 18:29
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A szeretet kifejezését,és annak befogadását.
2017. ápr. 29. 18:46
 5/10 anonim ***** válasza:
A tiszta szeretetet.
2017. ápr. 29. 19:42
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Kiváncsi voltam/vagyok mások meglátására.Ezzel a fogalommal nem régen találkoztam teológiai tanulmányaim során.Ott a pap/lelkész a következőket mondta ennek kapcsán: A tiszta örömforrás az ami örömhormont szabadit fel bennünk, de nem bűn.Minden embernek szükésge van örömre.Ha za embernek nincs tiszat örömforrása az életében akkor elkezd magának keresni örömöket: a bübnben,mások megalázásában,,játék függöségben,önkielégitésben,stb.Ezeket a függőségeket kellene tiszta örömforrásokkal kiütni.A tiszta öröm források a következők:

1.Intellektuális pl.egy szépirodalmi mű elolvasása,mély beszélgetések.A mély kommunikáció boldogsághormont szabadit fel.

2.Testmozgás: különféle sportok vagy pl.kerékpárral járni munkára,gyalog menni az Istentiszteletre,séta atermészetben,túrázások...

3.Lelki dimenzió: lelkiolvasmányok,lelki beszélgetések,különböző lelki programokon való részvétel,volontőrködés,Biblia kör,stb.

Akinek vannak tiszta örömforrások az életében az nem fogja várni más személyektől vagy dolgoktól,hogy örömforrássá váljanak az életében.

2017. ápr. 29. 20:06
 7/10 anonim ***** válasza:
56%
Egyes egyedül az alvást.
2017. ápr. 29. 21:12
 8/10 anonim ***** válasza:
Pénz
2017. ápr. 30. 08:26
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

amikor látom egy vallásifanatikus arcán a megdöbbenést mikor rájön eddigi életét egy kitalált történet szerint próbálta élni

örömöm lelem benne hogy végre az eszét kezdi használni nem válaszokat meg bekezdéseket keresgél egy mesekönyvben ami igaz nem is fedi az adott esetet de ha eléggé kiforgatja már majdnem olyan mintha ugyan arról beszélnénk

2017. ápr. 30. 16:13
 10/10 anonim ***** válasza:
56%

9.Hsz!

Mit keresel itt,a "vallás"kategóriában,istentelen?

2017. máj. 1. 06:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!