Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért fél sok ember a pokoltól...

Miért fél sok ember a pokoltól és az örökszenvedéstől?

Figyelt kérdés
Egy idő után megszokható az is, ha csak cupákként kezelnek és kikötnek, mint egy sonkát. Nincs az a fájdalom, ami ne viselhető el. Jó mondjuk az örökfogvurás az gáz.

2017. ápr. 28. 23:15
1 2
 11/20 imakommandós ***** válasza:
Mivel hiszem, hogy Isten igazságos, ezért mindenki a cselekedetei alapján fog szenvedni. Ha valaki nagyon gonosz volt, az sok szenet gyűjt magának a gyehennába és sokkal melegebb lesz neki a rezsó. Lehet valakinek meg csak sötét lesz örökre a tudatlansága miatt.
2017. ápr. 29. 08:27
 12/20 anonim ***** válasza:

Szia, voltál már megégve? Bírnád azt a fájdalmat örökké?

A depresszióhoz sem lehet hozzászokni, inkább megsemmisülnél, de nem lehet.

2017. ápr. 29. 08:39
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem vagyok benne biztos, hogy a fizikai fájdalom lenne a legrosszabb amit tehetnek valakivel. A szenvedés sokféle lehet. Azt sem tudom biztosan, hogy létezik-e pokol, és ha igen akkor az mennyire olyan mint amilyennek képzeljük, de ha olyan lenne ahogy Lucifer-666 írja, én azért kinézem az ottaniakból, hogy ennél azért jobb ötletekkel is elő tudnának állni. Mint mondjuk a Tom és Jerry-ben, attól a résztől sokáig féltem. Szerencsére nem azzal telnek a napjaim, hogy az ettől való rettegésben éljek, és a tetteimet sem ez határozza meg.
2017. ápr. 29. 09:05
 14/20 lsandor ***** válasza:
Kedves mindenki! Amikor a pokolról és az örök szenvedésről van szó, akkor mindig az jut eszembe, hogy melyik szülő az, aki ha a gyereke rosszul viselkedik tűzbe tenné a kezét ezzel bűntetné? Ha mi emberek nem tennénk ilyet, hogy gondolhatjuk azt, hogy Isten pedig igen. Hisz Ő maga a szeretet megtestesítője és minden tekintetben igazságos. Persze egy szülő is megbünteti a gyerekét, ha ez szükséges, így Isten sem fogja tétlenül nézni azt, ha valaki szembeszegül az Ő akaratával, de a bűntetés biztosan nem ilyen szörnyűség lesz, hanem egy jogos bűntetés
2017. ápr. 29. 09:06
 15/20 anonim ***** válasza:

Ami nem létezik attól nem kell félni.

Isten ilyen aljasságot büntetésként még csak ki sem gondolt. más a büntetés.

2017. ápr. 29. 10:47
 16/20 anonim ***** válasza:

Két utolsó válaszoló mondjátok csak el, hogy véleményetek szerint az ördög aki annyi bajnak a forrása, aki Isten helyébe akart lépni, aki felmagasztalta önmagát és amióta a világ világ évezredeken keresztül csak hazudott,lopott és gyilkolt embereket felhasználva mit érdemelne!?

Az Isten Fia még csak meg sem született de ő már a halálát akarta mit érdemelne!?

Talán egy jól kiérdemelt pihenést a fáradságos munka után?

Ne legyetek már ennyire vakok!

Ha a Sátán mellett dönt valaki akkor az oda fog kerülni ahol ő van mert ezt érdemli!

Isten senkit sem küld vakon a pokolba mert aki egyszer oda kerül az a saját döntése lesz.

Nem Istent kell okolni emiatt!

2017. ápr. 29. 11:01
 17/20 A kérdező kommentje:

"Te képes lennél egy kutyát az emberiség legősibb legjobb barátját örök szenvedésre száműzni ?"

Én mindenre képes vagyok. Nem áll ellen semminek az elmém.

Ettől függetlenül nem tennék ilyet, de nem a képességeim függvénye. Én nem az a típus vagyok, aki sír, hogy nem gondolta volna magáról, hogy ilyen meg olyan. Nincs előttem tabu.

Remélem válaszoltam Tisztelt válaszoló. Köszönöm, hogy írtál. Nekünk bűnösöknek nem a halál a megszabadítás.

2017. ápr. 29. 11:59
 18/20 anonim ***** válasza:

Kedves Isandor! Nekem pedig az jut eszembe, hogy mi van a Bibliában, pl. a Gazdag és Lázár példázatban vagy a Jelenések 14,9-11. Nem pedig az, hogy hogyan magyarázzam félre saját okoskodásommal, ami a Bibliában világosan ott van.

Egyébként hülye egy kérdés. Éngem pl. még az is zavar, ha sokáig csak enyhe fájdalmat érzek, egy erősebb fogfájás pedig hamar ki tud készíteni. De van olyan fájdalom, amit néhány másodpercig sem tudnék elviselni. Próbáld meg mondjuk tűzbe tenni a kezed azt meddig bírod.

2017. ápr. 29. 14:06
 19/20 anonim ***** válasza:

Ez a Te személyiséged.

Isten pedig másként gondolkodik erről

az első naptól fogva a halált jelölte meg minden bűnért, ám a tűzzel jelképezett büntetés a feltámadás lehetősége nélküli halál, míg ami Jézus halálának érdeme, csak az átmeneti halált jelenti, amiből van lehetősége az életre újra.

2017. ápr. 29. 19:38
 20/20 anonim válasza:
Nekem van egy olyan sejtésem, hogy a pokol és a mennyország is itt és most van.
2017. máj. 9. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!