Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ferenc pápa nem félti a...

Ferenc pápa nem félti a kereszténységet az iszlámtól a bevándorlás kapcsán?

Figyelt kérdés
Nem értem a logikáját, ennyire elfogadó lenne, vagy úgy gondolja, hogy a muzulmán vallásúak áttérnek? Vagy hogy nem lesznek sokan? Nem fél attól, hogy a kereszténység eltűnik Európában? Vagy hogy terrortámadás éri a Vatikánt? A Vatikán fogad be majd migránsokat?
2017. ápr. 22. 21:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"a muzulmán világ árgus szemekel figyeli a pápát, mikor mit mond, és nagyon de nagyon szeretne megsértődni, úgy mesélik az igen túlzó történeteket a keresztesekről mintha csak tegnap történtek volna, és bármikor megtörténhetnének úja, az amerikai katonákra is gyakran úgy hivatkoznak mint keresztesekre és ez nem retorikai túlzás, ők tényleg azt hiszik ezek új keresztes hadjáratok voltak"

mondok egy érdekes párhuzamot, OROSZORSZÁG!!!

nekünk még 50 évig SEM! ültek a nyakunkon a szovjetek, fele annyi áldozatunk SEM! volt, mégis ha oroszországból jön valami már mindenki üvölti hogy "ruszkik haza"

totálisan meg tudom érteni a muzulmánokat akiknek a földjén keresztények akarnak "rendet" rakni és nem tetszik nekik több évszázadnyi keresztény-muzulmán háború után a keresztény katonák megjelenése

ha szerinted ezzel nincs gond akkor kérlek üdvözöld a bemasírozó "szovjet" katonákat az ukrán határon

2017. ápr. 23. 11:30
 12/23 anonim ***** válasza:
25%

"Ha hisz Istenben nem fél, mert Jézus, amikor megalapította Egyházát, akkor ezt mondta: "Én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt."

Na igen, csakhogy az a kőszikla nem Péter volt akin tudjuk folyamatosan erőt vett az alvilág kapuki, maga a Sátán.

A Kőszikla nem más mitn maga JÉZUS KRISZTUS! II.Sám.22:2, Zsolt.18:32, 89:27, 94:22, I.Kor.10:4.

Nem ítom ki az igéket, mert sok lenne.

Amikor Jézus azt mondta: "Te Péter (Petros, ami ugyan nagy szikla tömb, de nem stabil) vagy, és én erre a kősziklára (Petrára, ha azt mondom Petra városa akkor tudjátok miről beszélek) fogom építeni egyházamat..."

Ezt alá is támasztja az Ef.2?20-22, I.Pét.2:6-8

"Nincs mitől félnie a pápának."

Mindezek fényében nem vagyok biztos benne. Aki azt állítja magáról, hogy ő Isten helyettese (Isten fiának helytartója) az nem más mint trónbitórló. Isten trónjának bitorlója.

(A helytartó az, az uralkodó helyettese ugyan olyan hatalommal)

Na nehogy már egy eber legyen Isten helyettese.

Isten helyettese nem lehet más mint Isten. Vagy is nem más mint a Szentlélek Jn.14:26, 15:26, 16:7.

2017. ápr. 23. 18:38
 13/23 anonim ***** válasza:

Kedves nagyhévvel rámvetődő és méghevesebben lepontozó protestáns testvérem. Ha figyelmesebben olvasod hozzászólásomat, láthatod, hogy nem azt írtam "a pápán nem vesznek erőt a pokol kapui", ahogy az idézett igében sem az áll, hogy "Péteren nem vesznek erőt a pokol kapui". Hanem, hogy az Egyházon, amibe beleértettem Krisztus egész nyáját. Miként a kérdésben is az egész kereszténység szerepel.

Kérlek ne gerjessz felesleges vitát, mert semmi érteme, se haszna. Ezért nem is reagálok a hozzászólásod többi pontjára, nem éri meg a vesződséget.

2017. ápr. 23. 19:57
 14/23 szp72 ***** válasza:

Ferenc pápa elődje, XVI. Benedek egyszer azt mondta a nagy nyilvánosság előtt -egyébként nem a saját gondolataként, hanem idézve egy bizánci császárt, - hogy az iszlám sok szenvedést hozott a világnak. Erre a szélsőséges muzulmánok templomokat gyújtogattak és apácákat öltek, bizonyítva, hogy a megállapítás bizony még ma is igaz. Egy pápának nagyon meg kell gondolnia, hogy mit mond, nem bírálgathat csak úgy.

Azonban tény és való, hogy Ferenc pápának volt egy "legyünk nagyon jóságosak a bevándorlókhoz" időszaka. Ma már úgy tudom árnyaltabban fogalmaz, nem lehetséges a teljesen vad idegen kultúrából érkező, meglehetősen integrálhatatlan tömegek korlátlan befogadása.

Én személy szerint nem kívánom a muzulmán tömegek áradatát. Személy szerint nekem semmi bajom azzal, hogy valaki muzulmán, de tartsa tiszteletben a más vallásút, s amit ő elvár, azt én is elvárom tőle. Én nem szívesen laknék muzulmán országban, s nem szeretném ha itt is olyan lenne, mint ott.

2017. ápr. 23. 21:33
 15/23 anonim ***** válasza:
23%

"Kérlek ne gerjessz felesleges vitát, mert semmi érteme, se haszna. Ezért nem is reagálok a hozzászólásod többi pontjára, nem éri meg a vesződséget."

Jó rendben. Sajnálom, hogy a szimplán tényszerű igazságok ezt váltják ki belőlled.

Én csak egyet javaslok neked és mindnekinek OLVASSÁTOK A BIBLIÁT! Sokat, sokat, sokat.

2017. ápr. 23. 22:04
 16/23 anonim ***** válasza:

Nem váltanak ki különösebben semmit belőlem. Volt egy adott kérdés, amire válaszoltam. Majd erre reflektálva elkezdtél olyanokról írni, amiket én se nem állítottam, se nem tagadtam, még csak nem is írtam. Leegyszerűsítve olyan, hogy megkérdezik milyen idő volt ma, én válaszolom, hogy kicsit szeles, enyhén felhős. Te pedig elkezdel beszélni arról, hogy alakulnak ki a felhők és miért esik az eső.

De ha ennyire érdekel a téma, tedd fel egy másik kérdésben, ott szívesen válaszolok, itt többet nem offolok.

2017. ápr. 23. 22:32
 17/23 anonim ***** válasza:
36%

Nem tudom, hogy Ferenc pápa mit gondol. De az biztos, hogy vagy megvették vagy megzsarolták. Egyszer majd kiderül.

A Vatikán a leggazdagabb államok egyike, ha nem a leggazdagabb, ki tudja fizetni, hogy oda ne akarjon senki menni.

Mit érdekli az őt, ha akár minden keresztényt a legutolsóig is keresztre feszítenek? Majd imádkozik érte, annyi.

Pedig a keresztények szolgája kellene, hogy legyen, nem?

2017. ápr. 26. 04:27
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Jah a leggazdagabb, az olajon csücsülő szaudi államok vagy USA, Oroszo., Kína semmi Vatikánhoz képest, mind templom egere.
2017. ápr. 26. 14:27
 19/23 anonim ***** válasza:

Kedves 17-es. Jó helyen kapisgálsz.

"Nem tudom, hogy Ferenc pápa mit gondol. De az biztos, hogy vagy megvették vagy megzsarolták. Egyszer majd kiderül."

Nem megvették hanem ez az ő rejtett politikája. A terve része.

"A Vatikán a leggazdagabb államok egyike, ha nem a leggazdagabb, ki tudja fizetni, hogy oda ne akarjon senki menni.

Mit érdekli az őt, ha akár minden keresztényt a legutolsóig is keresztre feszítenek? Majd imádkozik érte, annyi.

Pedig a keresztények szolgája kellene, hogy legyen, nem?"

Csak annyi, hogy nem a leg kazdagabb a vatikán, de azért élég tehetős.

Viszont a gazdagsága nem abban rejlik, hogy neki magának vannak anyagi javai. Nem bizony.

Hanem abban, hogy a történelem folyamán MINDIG annak az országnak a "vállára állt" aki az adott korban gazdag volt, de minden képpen a leg befolyásosabb.

Nézd csak meg a történelmet és meg fogod látni.

És azok hatalmával növelte az ő hatalmát. Bizony nincs ez másként ma sem.

Jelenleg a Amerikával fűzögeti szorosabra a politikai szálait.

Olyan hatékony a vatikán politikája, hogy az átlag emberek (és akik nem ismerik a Bibliát) észre sem veszik. Már csak akkor amikor nyakukba zúdúl a baj.

2017. ápr. 26. 19:44
 20/23 anonim ***** válasza:

Igen, Amerikával :)

A dél-amerikai szegény országokkal, ahonnan Ferenc pápa is jött, és akik hitéből mi európai, kicsit megfásult emberek is rengeteget meríthetünk.

2017. ápr. 26. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!